Valkoinen raivo

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Valkoinen raivo on kertomus koulukiusatusta Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut ”fantasioitaan”. Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin. 

Arto Halosen elokuva Valkoinen raivo esitettiin maanantaina televisiossa. Suosittelen dokumenttia lämpimästi, vaikkei se todellakaan päästä katsojaan helpolla. Valkoinen raivo laittaa miettimään, kuinka sinulle olisi käynyt, jos olisit joutunut sietämään vuosikausia samanlaista helvettiä kuin Lauri? Jos olisit joutunut elämään eristettynä, syljettynä ja potkittuna ?

En totta puhuen usko, että syy kouluampumisiin löytyy  internetistä tai aselaista. Syyt ovat aina sitä syvemmällä. Enkä usko, että kukaan on paha syntyessään, pahuus on aina meissä kaikissa. Ja sitten koulukiusaaminen, se ei koskaan ole lasten harmitonta nahistelua, vaan oikeaa väkivaltaa, mihin pitää puuttua. Aina ja heti.

Erityisesti mieltä jäi kaihertamaan lause:

"Hän on joskus ollut ihan samanlainen pieni poika kuin tuo joka omassa kodissani asustaa."


3 kommenttia :

  1. Minun pitäisi katsoa tuo elokuva, vaikka uskon että sen katsominen ei tee minulle hyvää lainkaan. Äitinä on koulukiusaaminen on hirvittävän vaikea asia. On niin vaikeaa ymmärtää, että miksi sitä ei saada lopetettua. On vaikea hyväksyä, että toiset saavat tehdä toisen sieluun ikuiset arvet. On lähes mahdoton ymmärtää, että kiusaajan vanhemmat kieltäytyvät näkemästä totuutta.

    VastaaPoista
  2. Arto Halonen on tosi lahjakas! Olen nähnyt usean filmin hänestä. Pitää katsoa tuokin!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top