Luksusmuija matkalla yksin No 2 - mitä opin?

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Matkan tarkoitushan oli saada irtiotto arkeen ennen aktiivista työhakua ja löytää taas kateissa ollut luksusmuija asenne. Ehkä halusin myös tarkkailla omaa elämää objektiivisesti kaukaa matkalaukun takaa ja miettiä mm. ammatillisia pyrkimyksiäni.

Tämä matka oli toinen matkani yksin. Ensimmäinen matka oli sellainen "nappimatka", että oksat pois.  Löysin jo lentokoneessa itselleni luksusmuijan, jonka kanssa seikkailimme paikasta toiseen ja teimme matkasta unohtumattoman ja hauskan.

Vaikka periaatteessa aina ajattelen, että kaikki on mahdollista, olin varautunut että tämä matka voisi olla sellainen, jonka viettäisin enemmän omassa seurassani. Tuollaisia asioita kuin matkaseuran löytäminen ei voi kontrolloida, pitää vain mennä virran mukana ja katsoa mitä tapahtuu.

Noh toisin kävi, seuraa löytyi-  jo toisen reissupäivän jälkeen minun ei tarvinnut syödä yksin ja rannallakin mulla oli kamuina kaksi mainiota suomalaisnaista.  Seurasta huolimatta ehdin viettää aikaa myös yksin, ja sekin teki mulle tosi hyvää. Luin kirjoja, lööbalin, kuuntelin ajatuksiani ja tavoitin taas itsessäni onnistumisten kautta luksusmuijaa, ja mikä parasta en tehnyt oikeastaan mitään mitä "kuuluu tehdä".

Mitä muuta opin:


- mitä enemmän luen kirjoja ja mitä vähemmän katson TV:tä, sitä paremmin voin (TV:tä ei ollut ja tällä lomalla luin pelkästään kirjoja, lehdet jäi kokonaan pois)
- itsensä kohtaaminen tekee hyvää ja yksin matkustaminen on AINA myös matka itseen!
- olen oppinut, että kun olet liikkeellä yksin, ajaudut helpommin heittämään läppää ihmisten kanssa, jolloin huomaat uusien tuttavuuksien ja ystävyyksien syntyvän hämmästyttävän nopeasti. Eli vaikka matkustat yksin, et todennäköisesti ole kovin kauaa yksin (paitsi jos haluat – ja osan matkasta kannattaakin)
- seuraa saa ja löytyy varsinkin jos on itse aktiivinen/hymyilevä,  itse asiassa helpommin kuin seurassa matkustaessa
- kurjia hetkiä tulee. Mulle the kurja hetki oli toinen illallinen yksin. Vaikka ruoka oli herkkua, puitteet mainiot ja vaikka mulla oli kissa "seurana" yksinäinen fiilis painoi mielialan alas 
- yksin matkustaessa oppii juuri paljon itsestään ja eri toten pärjäämisen kautta  (mahdollisista vastoinkäymisistä huolimatta): ROHKEUS kasvaa ja itsetunto nousee
- rakastuin uudestaan turkkilaiseen ruokaan, erityisesti kasviksiin. Maailman ihanin ruoka Turkissa oli  "roasted aubergine in tomato sauce". Munakoiso hyvin valmistettuna on NIIN parhautta!

- rakastan vohveleita hunajalla
- rakastan myös suklaakastikkeeseen kastettuja vaahtokarkkeja- NAM

5 kommenttia :

 1. Kyllä sun matkasi kuulosti tosi mukavalta. Näin lukiessa tuntui, että se oli sitä mitä hait ja virkisti sinua. Tsemppiä työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka teki kyllä hyvää; sain juuri sen irtioton, jonka tarvitsin! Nyt voin täysin purjein antautua uusiin tuuliin.

   Valoisaa viikonloppua Sari!

   Poista
 2. Minusta on hienoa, että matkailuasiassakin olet omilla jaloillaan seisova nainen, joka voi nauttia omista kiinnostuksen kohteistaan yksinkin -sellaisistakin joita tyypillisesti tehdään seurassa.

  VastaaPoista
 3. Matkasi kuulostaa kaikin puolin onnistuneesta! Ja rohkaisee tällaista arkajalkaaakin matkustamaan yksin. Onnea työnhakuun ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Matkasi kuulostaa kaikin puolin onnistuneesta! Ja rohkaisee tällaista arkajalkaaakin matkustamaan yksin. Onnea työnhakuun ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top