Poliisin kiikarissa

torstai 24. marraskuuta 2016

Tämä alkaa olla jo tragikoomista. Saatuani kesällä elämäni ensimmäiset ylinopeussakot mökillä, on kaasujalkani keventynyt kummasti. Nykyään ajelen max 5-10 km/h ylinopeutta jos ollenkaan -  koska olen ajatellut ottaa varman päälle. 

Tällä viikolla aamulla klo 930 ajelen kehä ykköstä. Nopeusrajoitus on ollut tietöiden vuoksi melkein koko vuoden 60 km/h mutta nyt ilokseni tielle oltiin pystytetty 80 km kyltit. Mikä suuri ilo, ettei tarvinnut körötellä. Kaikkihan tietävät, että kehä ykkönen on kameravalvonnoa kunkku ja helvetti. 

Myllypuron kohdalla 80 km /h rajoitus muuttui 60 km/ h - täysin yllättäen ja erään kummun kohdalla tulen sitten ikuistetuksi. Salamavalon räpsähdyksestä ei ollut epäilystäkään. Ylinopeutta varmaan 7-10 km/h:ssa. Mikä hurjapää olen- ja taas vaihteeksi! 

Mielenkiintoista on, että nyt kun elämäni tahti on rauhallisempi, alan alati olla poliisin kiikarissa. Eikö voisi kuvitella, että se menee juuri toisin päin? Onko se niin, että nyt kun vapaa-aikaa on enemmän (en siis ole työpaikalla 40 h/viikossa), olen alttiimpi "tekemään virheitä"?

Ja tosi hauskaksihan asian tekee se, että jos tästä rapsahtaa sakot, niin käsitykseni mukaan jos saan seuraavan 11 kk:n aikana vielä yhdetkin ylinopeussakot, niin kortti lähtee kuivumaan. Siis minulta, joka pysähdyn aina punaisiin, päästän aina suojatiellä mummot ja lapset menemään ja pyrin muutenkin olemaan liikenteessä kiva. Voihan höh. No oppia ikä kaikki. You live you learn.

Torstai on toivoa täynnä, eikös!
ps. Haluan vielä korostaa, että ylinopeus on väärin.
 
Liikaa vauhtia? Kuva

5 kommenttia :

 1. Ehkei sun kannata enää käydä missään kodin ulkopuolella, ettei käy hassusti :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan, mä taidan kaivautua taas tonne poterooni....:D

   Poista
 2. Voi ei!!! Mulla oli eron jälkeen tuommoinen "putki" päällä ja sainkin kahdessa vuodessa (on siis myös se kahden vuoden tarkastelujakso, jonka aikana neljännestä lähtee) kerättyä sakkosaldon täyteen. Tirautin itkut kyttiksellä ja sain "vain" vuoden koeajan enkä joutunut luopumaan kortistani. Tuon koeajan kun sain niin sen koommin olen ajellut navigaattori päällä joka hälyttää ylinopeuksista. Suosittelen! Tosin nyt kun mulla on vain yksi usb-reikä autossa niin pokemonlaturi on syrjäyttänyt navin ja eilen sitten sainkin sydärin kun kamera-auto väläytti. Toivon että välähdys oli edellä ajaneelle.

  Toivotaan että saisit vain huomautuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, mäkin toivon sitä. Mun budjetti ei muutenkaan oikein kestä tällaisia ylimääräisiä kivoja pieniä ylläripylläreitä...

   Se on jännä miten tollainen putki voi alkaa kuin jostain kohtalon oikusta...varsinkin jos on (ihan oikeasti) ihan fiksu ajaja. Yritän ajatella, että virheistä oppii, ehkä myös näistä huomautuksita tai sakoista.

   Pidän peukkuja, ettei sulle tule sakkoja!!!
   Superia loppuviikkoa!

   Poista
 3. Voi rähmä :( On nyt huonoa onnea matkassa :(
  Kehä I saa kyllä nykyisin ajella tosi tarkasti, kun kameroita on niin lyhyen väliajoin ja juurikin vielä heti nopeusrajoituksen laskemisen jälkeen on kamera. Noin yleisesti ottaen se on varmasti laskenut keskinopeuksia, mutta on liikenteestä tullut myös nykivämpää. Liikenteessä tapahtuu paljon reippaita jarrutuksia juuri ennen tolppaa ja veikkaisin, että peltiä taipuu entistä enemmän.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top