Konstailematon Tapaninpäivä

tiistai 27. joulukuuta 2016

Olen tässä pohtinut, että Tapaninpäivä on paljon rennompi, stressittömämpi ja ehkä jopa hauskempi päivä kuin esim jouluaatto. Silloin odotukset ovat paljon pienempiä (aka realistisempia). Ruoka on ruuantähteitä tai nyyttäriperiaatteella hankittua, jolloin kukaan ei kuormitu. Ihmiset ovat rentoutuneempia, takana kun on muutama päivä lepoa. 


Tapaninpäivänä voi ajatella, että voi luoja koko touhu on ohitse, eikä enää tarvitse selviytyä kuin uudesta vuodesta - ja heh Tapaninpäivästä. Tapaninpäivänä ei pönötetä, eikä vedetä vatsaa sisään, kukaan ei häsellä eikä hermoile. Tapaninpäivässä ei ole paineita, koska mielen myötämielinen nuorallatanssija on jo nostettu ilmaan jouluaattona. Tapani on konstailematon, pröystäilemätön. Aito.

Tapaninpäivänä juhlimme joulua äitini luona. Varmasti toistan itseäni kun sanon, että oli herkullista, äänekästä, ihanaa ja kauheaa. Neljä lasta on vaan niin paljon elämää ja ääneä, että välillä piti ottaa viiniä. Koirakin tuli hulluksi ja pissasi äitini sohvaan!  Sisko oli ilkikurinen ja hauska kuin pikkujoulujen iltahömpsy. Isä oli sulosarkastinen ja vanhemmat rouvat ihania ja viisaita. Ja minä ihana oma (vaatimaton) itseni :)  Jotta aika täydellinen kombo olimme! Kiitos kaikille!


Tämä kaikki oli totta, aitoa, ja kovin konstailematonta.

Iloa viikkoon!

3 kommenttia :

 1. Tuo on juuri kuten kirjoitit. Tapaninpäivä on aina joulussa se kaikkein leppoisin päivä. Jouluaaton jännitys on ohi, Joulupäivän viralliset sukukokoontumiset meillä on jo silloin vietetty ja Tapanina saadaan vain olla. Eilinen meni mukavasti Palmu-maratonin merkeissä ja ruoka tuli vain laatikot lämmittämällä. Helppoa kuin heinänteko! Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaninpäivä, helppo ruoka ja Palmu maraton kuullostaa täydelliseltä ❤ ihanaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Meillä Tapaniinkin liittyy oma jännityksensä. Silloin yleensä korkataan uusi joululahjaksi tullut lautapeli ja jännitetään, että miten häviäjän hermot kestävät :D :D

  Muuten juuri Tapani on leppoisaa menoa, lämmitellään tähteitä ja lojutaan. Liian nopeasti vain loppui joulu ja aikuisille iski arki. Onneksi tänään töissä oli hiljaista kuin huopatossutehtaalla, puolet väestä on lomalla ja puolet niistä, jotka eivät ole lomalla, ovat influenssassa.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top