Weekly Report

maanantai 30. tammikuuta 2017

Tällä viikolla oli esikoisen vuoro sairastua, kuopushan oli jo valmiiksi sairas. Viikko sisälsikin paljon kotipäiviä, sohvailua, lämmintä porkkanasosekeittoa ja veljesnujakointeja. Minullahan on aina ollut kyseenalainen kunnia huushollata sairastupaa, jossa lapsilla on energiaa (kuumeisinakin) riidellä, kinastella tai ärsyttää tosiaan. Huoh, muutaman kerran vanne kiristi päätä erittäin tiukasti!    

Sunnuntaina tapasin pitkän tauon jälkeen kaksi rakasta ystävää Aleksin Torrefazionessa. Oi onnea! Lämpimät suositukset Torrelle, joka on kotoisa vaikkakin tilaltaan niukka paikka (ja aina täynnä)!


VIIKON ASU: Koska olotila ei ollut mitenkään super iloinen, asu oli tummasävyinen ja melankolinen. 


VIIKON RESEPTI: Aivan mainio Beach House Kitchen - blogin arjen pelastaja fuusiosalaatti, jonka tekaisin yhtenä iltana, kun jotain nopeaa murkinaa piti saada pöytään. Helppoa ja hyvää!

VIIKON OIVALLUS: Elämässä yllättävän moni juttu järjestyy itsestään – ja usein ihan omalla  painollaan – kun antaa vain asioiden virrata, hyväksyy ne, eikä pistä hanttiin. Eikä ole  kontroloimassa tai puuhastelemassa.

VIIKON LEVY: La la Land Soundtrack. Kuuntele ainakin  City of Stars, Audition (The Fools Who Dream) ja Another Day of Sun. Levylautasella joka päivä :)


VIIKON ARTIKKELI: Piispa Irja Askola: Vihapuhe ei poistu komentamalla.
Erityisesti jäin miettimään tätä:
Mitä jos joka päivä sanoisi kolme myönteistä asiaa jollekin ihmisille? Sellaista, joka on oikeasti totta.
Irja Askola
Tuumasta toimeen, eikö niin?!

VIIKON MIELIPIDE: Olemme katsoneet poikien kanssa nyt Putousta ensimmäiset kaksi jaksoa. Ensimmäinen jakso yllätti positiivisesti mutta toinen jakso oli jo pliisumpi. Muutenkin taso on ailahteleva, kuten aikaisempinakin vuosina, mutta eipä kausi edellisille tuotantokausille häpeä, vaan on kokolailla samaa luokkaa kokonaisuudessaan.  Kokander rulettaa, mikä karisma ja taito! Yksi juttu tosin mietityttää, olen miettinyt onko sarja enää lasten katsottava ollenkaan, sen verran törkeä on välillä juttujen taso.....

VIIKON ILO: Esikoisen (koulun) arviointikeskustelu meni hyvin ja poika sai palautetta mm. sosiaalisista taidoistaan. Erityisesti olen ylpeä siitä, että pojan kerrottiin huomioivan muita ja olevan empaattinen.

VIIKON AJATUS: 

On mahdotonta tietää mikä saa jonkin asian tapahtumaan ja toisen jäämään tapahtumatta. Mikä johtaa mihinkin. Mikä tuhoaa mitäkin. Mikä saa minkäkin kukoistamaan tai kuolemaan tai lähtemään toiseen suuntaan.”
Cheryl Strayed Villi Vaellus - kirjasta


VIIKON HIMOTUS: & Other Stories pastellikimarainen neule


Ihanaa ja ennen kaikkea parempaa viikkoa murut!

12 kommenttia :

 1. Mullakin on vähän ristiriitaiset fiilikset Putouksen suhteen. Sketsit oli vähän huonoja ja vain kaksi hahmoa sai mun peukut pystyyn (Ankeinen ja Hansvilili :D ). Ja samaa mietin, että eihän tätä rääviyttä oikein voisi pienten lasten kanssa katsoa... Aika paljon menee navan alle ja se harmittaa.

  Ihania nuo arviointikeskustelut ja että saa lapsestaan positiivista palautetta :) Siitä tulee lämmin ja luottavainen olo, että kyllä ne pärjää (vaikka äiti murehtiikin välillä kaikenlaista).

  Ihanaa viikkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putous on mullakin vähän niin ja näin. Ehkä ei ole pakko katsoa, mutta voi katsoa jos on aikaa. Valitettavasti toi rääviys jotenkin vuosi vuodelta lisääntyy (eikä välttis naurata). Aikaisemmin kaksimielisyys jotenkin oli sellaista joka saattoi lapsilta mennä "ohi". Mutta ei enää, niin selkeätä se on.

   Höh, pitää miettiä, ehkä sarjaa kuuitenkin täällä katsotaan....

   Arviointikeskustelut ovat tärkeitä ja avaavia, useimmiten paljon tosiaankin hyvää niissä.

   Puss ja ihanaa viikkoa!

   Poista
 2. Toivottavasti pojat ovat jo terveitä. Ja kyllä meilläkin lapset jaksavat tapella sairaina :(

  Minä en ole ikinä katsonut yhtään kokonaista jaksoa putousta ja sama taitaa päteä koko perheeseen. Niitä parhaita klippejä on tullut netistä katsottua. Hirveän vähän tulee katsottua televisiota ylipäänsä.

  Meillä on vielä arviointikeskustelut edessä päin. Niissä tulee yleensä konkreettisesti esille lasten personaallisuuserot ja se mitä koulussa arvostetaan. Yksi on tiedonhaluinen, hyvä oppimaan mutta huolimaton introvertti, jonka tavarat eivät osu samaan paikkaan kuin poika. Yksi on hyvin sosiaalinen, empaattinen, urheilullinen ja järjestelmällinen mutta malttamaton. Yksi on tiedonhaluinen, sosiaalinen, superpuhelias ja yltiöhuolellinen, mutta hidas.

  Surullista on se, että se joka on lahjakas oppimaan, viihtyy koulussa huonoiten eikä koulu motivoi eikä kannusta :( Uuden OPSin kanssa on ihan tuskaa, kun suurin osa kokeista on muuttunut projekteiksi, ryhmätöiksi, esitelmiksi ja sille introvertille ei meinaa jäädä enää mitään luonteeseen sopivaa tapaa osoittaa osaamisensa. Hänellä se perinteinen koe tai edes kirjallinen tehtävä toimisi parhaiten. Sitten taas keskinkertainen oppija, joka on sosiaalinen ja järjestelmällinen ja on kuin luotu systeemiin. Kiitosta sataa lapselle ja raadollisesti voisi sanoa syyksi sen, että lapsi on niin vähävaivainen koulussa. Läksyt on aina tehty, kamat mukana, oppii keskimääräisesti ja keskimääräisessä ajassa ja on aina vapaaehtoinen mihin tahansa projektiin tai esitelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama, että tv:tä katsotaan super vähän. Mä katson suunnilleen uutiset, Putouksen ja Inhimillisen tekijän. Pojat katsovat Salattuja elämiä ..hmm...

   Samaa mieltä, että arviointikeskusteluissa roolissa ovat lasten personaallisuuserot ja se mitä koulussa arvostetaan.

   Mä jotenkin asennoiduin keskusteluihin varauksella mutta nämä ensimmäiset yllättivät ihan positiivisesti. Siellä luettiin esim lapsen aineita ja tehtäviä...tuotiin esille hyviä juttuja, oli jotenkin kannustava ilmapiiri, vaikka kehitettävät tekijät tuotiin esille.

   Meillä muuten esikoinen on juuri tuollainen kuin mainitsit: sosiaalinen, empaattinen, urheilullinen mutta malttamaton. Ja HYVIN unohtelevainen :)

   Noi projektityöt on täälläkin noteerattu koska nehän ovat silkkaa arpapeliä. Ryhmätyön osapuolet (useimmiten) arvotaan ja jos oikein "hassusti" käy, joku kiltti priimus tekee kaiken, muut ovat vapaamatkustajia....

   Mielenkiinnolla jään seuraamaan onko uusi OPS kestävä muutos.

   Poista
 3. Tällaisena aikana kun kelit on mitä sattuu, taudit jylläävät jatkuvasti ja lapset sairastavat. Koskaan ne eivät kyllä ole niin kipeitä, etteikö riitaa saisi aikaiseksi. Tämä on koettu täälläkin silloin aikoinaan.
  Hienoa kuitenkin, että arviointikeskustelu on mennyt noin upeasti. Kulje nyt rinta rottingilla. Hienoa, että lapsi on sosiaalinen ja toiset huomioon ottava.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, näillä keleillä taudit ovat todella jyllänneet.

   Ja hei kiitos muikkarista, aika harvoin sitä muistaa nostaa/hehkutella onnistumisiaan, vaikka tod pitäisi!!!

   Ihanaa viikkoa sinne ihana Sari!

   Poista
 4. No voi sairastelut sentään :( Meillä tuo neiti onneksi on kipeänä yleensä niin rauhallinen ja nukkuu paljon eli toisaalta oikein nautin sairaspäivistä (hyi mua!) Nyt kun neiti on terveen kirjoissa, kitinää tulee paljon enemmän.

  Aurinkoa viikkoosi <3

  VastaaPoista
 5. Kolme myönteistä asiaa päivittäin on erinomainen ajatus. Tässä ne sinulle: Kirjoitat elämänmakuisesti ja rehellisesti. Osaat nähdä elämässä sen positiivisia puolia. Vaikutat syvälliseltä, mutta osaat myös hassutella. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ihana Anonyymi, soperran liikutukseni keskeltä sanat: Kiitos.
   Mitä parhainta ja aurinkoisinta viikkoa sinulle. Lähetän vielä lämpimän halauksen mukaan!

   Poista
 6. Toivottavasti sairastelut on nyt sairastettu! Mun mielestä putous ei ole koskaan ollut lastenohjelma ja aina sitä on meillä enemmän tai vähemmän katsottu.. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alkuviikosta vielä sairastettiin että joo ...hmm..

   Putous on kyllä aina ollut 2-mielinen, mutta jotenkin mielestäni se 2 - mielisyys mielestäni vain lisääntyy...tai sitten minä vain mummoudun. ;D

   Iloa viikkoon!

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top