Life’s too F***ing Short

torstai 2. maaliskuuta 2017

Otin eilen kirjahyllystäni aiemmin jo kertaalleen luetun kirjan: Janet Street-Porterin ”Tee mitä haluat” (Life’s too F***ing Short) - ehkä sille oli tällä hetkellä tilausta. Tätä kirjaa ei kannata tavata varauksetta, (tai lukea sitä kuin raamattua), mutta kyllä siitä jonkinlaista egobuustia saa. Kirja on ehdottoman raikas ja erilainen. Tämä kirja sa sinut nauramaan ja haukkomaan henkeä. Mikä kirjassa sitten kiehtoo? Suorasukaisuus, häpeilemättömyys ja rehellisyys. Kirjailija sutkauttaa totuudet suoraan, kursailematta hän käy läpi kaikki elämän keskeiset alueet, halki, poikki ja pinoon!

Janet Street-Porterin sanoma on: älä suostu huijattavaksi! Keskity olennaiseen! Älä ihmeessä… tuhlaa satasta kasvorasvaan/ …älä anna naurettava trendipellen leikata tukkaasi/…älä yritä mahtua xs-kokoisiin vaatteisiin/…älä aloita päivääsi kolmella greippisiivulla/…usko, mitä miehet sanovat/…hermostu niistä miljoonista tavoista, joilla miehet voivat jättää tekemättä sen, mitä heiltä on pyydetty/…käytä aikaasi tunne-elämän vatvomiseen/…vietä aikaa tylsimysten kanssa/…noudata sääntöjä, joihin et usko.

Elämästä pitää nauttia, koska sitä ei riitä tuhlattavaksi. Kuka nyt haluaisi surkean elämän? Janet ei kuuntele paskaa, eikä ota sitä vastaan. Eikä pitäisi kenenkään muunkaan. Älä tuhlaa vääriin asioihin. Älä jumita väärään työpaikkaan. Tee elämästäsi parempi. Itseluottamus on tärkein ominaisuutesi, julistaa Street-Porter. Sen avulla kestät ja hyväksyt myös sen, että saatat joutua irtisanotuksi, kun yritykset vähentävät henkilöstöään. Eipä silti, kuka haluaisikaan hapantua yrityksessä, joka ei tarjoa etenemisen mahdollisuuksia, hän toteaa.
Kuva

"Elämä voi olla parempaa. Herätkää, ottakaa elämänne omiin käsiinne! Maksaako vaivaa olla työpaikalla pompoteltava tottelevainen tyttö tai muuten elämässään nysverö?"  No, ei!

Jos on kiltin tytön syndroomaa ajoittain poteva nainen niin kuin minä, tällaiset kirjat tuovat hitusen uhmakkuutta ja tietynlaista pontta. Joskus sitä voisi vaatia, joskus sitä voisi olla päällepäsmäri, tuoda itseään esille eikä taka-alalle, kehua varauksetta. Jos vaikka tänään!? Sitä kohti!

Nauttimista torstaihin, murut!

10 kommenttia :

 1. ...ja varaukseen kirjastosta!
  Poden justiinsa tällä hetkellä pahemmanlaatuista huijarisyndroomaa/alemmuuskompleksia /yleistä riittämättömyyttä. Pienelle boostille olisi tilaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa klubiin! Onneksi egobuustia VOI saada erinäisistä lähteistä, ihmisistä tai kirjoista.

   Helppoa se ei välttis ole, mutta ei se elämä aina ole muutenkaan.

   Ja muistetaan: ME OLLAAN UPEITA!!!!

   Poista
 2. Tämän etsin tänään kirjastosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea, nopeasti luettu opus 😄

   Poista
 3. Lukulistalle! Heti kun kasvohalvauksessa vaurioitunut silmä kunnon lukemisen kestää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista silmälle ❤. Tämä ei ole mikään kirjallisuuden Helmi mutta jokin tuossa kirjoittajan suoruudessa ja itsevarmuudessa kiehtoo.

   Poista
 4. Tämähän oli mielenkiintoinen kirjavinkki! Tämä on must have tälläiselle kiltin tytön syndorooman kanssa painiskelevalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositteluni! Samaa taudinkuvaa täällä ;)

   Poista
 5. Liiallinen kiltteys ei palkitse ketään. Tehoruiske sille, että arvostaa itseään ja vaatii sen mukaista kohtelua tekee aina ajoittain hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tehoruiskeita tarvitsen ainakin minä aina silloin tällöin!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top