Tallinna - matka jatkuu

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Seuraava aamu nousi superkauniina ja aurinkoisena. Unisena herkkupeppuna olin sopinut aamiaistreffit ihanan Katjan kanssa. Ilo olikin suuri, kun pääsimme aamiaiselle Grill it -ravintolaan monen 40+ aamuvirkun kanssa. Otin itselleni runsaasta - suorastaan ylitsepursuavasta - pöydästä munakasta, karjalanpiirakoita, ja leipää äijäaamiaisen nimeen- tarvitsen aamulla hiilareita ja hedelmiä! Mädit, kalat  ja sen tyyppiset muut herkut eivät mua puhuttele (siksi kuvaan muiden herkkuja). Yritin tehdä myös Mimosan (kuohari + appelsiinimehu) kanssamatkustajan tyyliin, mutta se kuohui yli. Jep. Sinne män. Ei aina voi onnistua.
Kanssamatkustajan kaunis annos


Laiva saapui Tallinnaan ja suurin osa meistä tapasi toisemme sovitulla kannella (kaikki eivät sinne osanneet, suuntavaisto/ajoitus on taitolaji varsinkin kun on lasissa 40+ ;). Suuntasimme heti termimaalista noustuamme mukulakiviseen ja tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin ja tutustuimme mm tallinnanlaisen kenkäsuunnittelijan Vivian Vaun ihaniin kenkiin. Paikka oli kenkäfriikin taivas, joten olin hyvin varovainen sen kanssa lähteekö homma lapasesta (ei onneksi lähtenyt..pisteet mulle).

Vivian Vau -kenkäkauppa syntyi n. 10 sitten. Upea virolaisnainen ei löytänyt itselleen naisellisia kenkiä, sillä hänen kengänkokonsa oli tavallista suurempi. Vivian väsyi käyttämään miesten kenkiä ja toteutti unelmansa kenkäkaupasta Tallinnan vanhassa kaupungissa. Kaikki kengät ovat Vivianin suunnittelemia ja italiassa/espanjassa laadukkaasti teetettyjä. Ja mikä parasta superkauniita ja lesti vaikutti mukavalta....tuonne suuntaan kun kesäalet alkavat :)Kauneuden jälkeen pääsimme taiteen pariin- taide on kaikille avoin juttu: jotain hassua ja samalla salaista sopukkaa, jota kannattaa etsiä omista sielun kiemuroista. Olenkin ollut aikoinaan kovinkin innostunut taidenäyttelykävijä. Teemanäyttely Adamson Ericin museossa Pyykkipäivä esitteli Viron museokokoelmien upeita helmiä, ja hörökorvin kuuntelin asiantuntijan taulujen esittelyjä. Kaikki taulut kertoivat todellakin pyykin pesemisestä, ja sehän oli menneisyydessä hiukan pitempi, vaivalloisempi homma kuin tänään- ja usein naisten vastuulla. Hyvin mielenkiintoinen!

Näyttely on helposti lähestyttävä, kompaktin kokoinen ja  avoinna 28.5.2017 saakka.
Tämän jälkeen oli aika vaihteeksi herkutella, eihän viime kerrasta ollut kuin n 4 h.  Koska mukana oli Tallinna asiantuntijoita, söimme loistavassa  Rataskaevu 16 –nimisessä ravintolassa. Ravintola on yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista, mutta erittäin edullinen hintatasoltaan ja ruoka on todella SUPER hyvää. Pöytävaraus on lähes pakollinen, ravintola on hyvin pieni ja suosittu. Ravintola sijaitsee muuten yhdessä Tallinnan kummitustaloista! http://rataskaevu16.ee/fi/ 
Tuoretta leipää ei voita mikään

Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa
Tämän jälkeen porukan tiet erosivat hetkeksi, osa lähti seikkailemaan vanhaan kaupunkiin ja osa sisustuskauppaan. Minä valokuvailin iloissani vanhaa kaupunkia ja päädyin lopulta Virukeskukseen. Kaubamajassa oli "hullutpäivät" ja Zaran hinnat ovat kuitenkin hiukan alhaisemmat kuin Suomessa.
Zaran kauniin keltainen jakku, joka ei kotiutunut

Päiväkahvit nautimme koko porukalla yhdessä Virukeskuksessa, jonka jälkeen oli aika visiteerata ihana tallinnalainen käsityösiiderikauppa. Olipa mielenkiintoista maistella käsityösiidereitä maasta toiseen. Koska olin tässä vaiheessa jo epätoivoisen koirankaipuinen ihastuin erityisesti toimitusjohtajan Kairen koiraan, pidinkin sille seuraa mielelläni. Koirat ovat rakkaus.

Viron ensimmäinen ja ainoa käsityösiiderikauppa, järjestää mm maistiaisia. Osoite: Masina 20
Paikan toimitusjohtaja Kaire Jakobson.

https://www.facebook.com/siidrimaja
Siideri Majaan pääse keskustasta raitiovaunuilla 2,4. Pysäkki: LubjaIlta alkoi olla jo vanha joten kotimatka kutsui meitä Megastarin turvallisessa huomassa. Rauhaa, helppoutta ja pikkuluksusta rakastavia sekä työmatkalaisia & väsyjä 40+ tyyppejä hemmoteltiin keulassa sijaitsevalla, miellyttävällä Business Loungella. Oi onnea....tuoreita salaatteja, ihania kylmiä ja lämpimiä ruokia juomineen, myös alkoholeineen. Ja juustopöytineen. NIIN Täydellistä. Juu olin tuolloin super väsynyt, suorastaan toipunut kaikesta koetusta, nautitusta ja herkuttelusta, mutta toivon, että kirjoitukseni juuret pukkaavat esiin.

Sen verran Tallinnasta innostuin, että varasin uuden reissun kesäkuulle juuri Megastarilla. 
Tallink Megastar Loungen salaattipöytä oli ihana

Kiitos aivan upeasta matkaseurasta vielä ihanille 40+ blogisiskoille;
Heli-Hannele,Tiia,Sari,Katja, Minna,Tuula,Saara ja Tuula 💗
ja yhteistyötahoille Marika / TallinkSuomi, Malin/ Visit Tallinn


   


8 kommenttia :

 1. Ihana ihana reissu ja sulle sopii niin hyvin kaikki pirteät värit. <3 Muiskuja sateiseen päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen, mä totta tosiaan rakastan kaikkea kirkasta...riikinkukko kun olen :)
   Valoa ja värejä päivään <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Syöminen on kyllä yksi elämän tärkeimpiä nautintoja!

   Poista
 3. Voi kunpa oisin saanut olla mukana :) Tosin työt olisivat joka tapauksessa estäneet lähtemästä reissuun viikolla...

  Reilu viikko, niin sitten nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku toinen kerta sitten:)

   Jee pian nähdään murunen, tulee ihanaa!

   Poista
 4. Olipa täällä kiva postaus! Ihana Tallinna ja meidän loistava retkemme. Tätä oli niin kiva lukea. Pääsin taas Tallinnan tunnelmiin. Ja tuossa keltaisessa takissa olet kuin miss kevät, sopii sinulle hyvin.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen, oli kyllä ihana ja lähes täydellinen reissu, oli niin ihanaa päästä mukaan ja tutustua teihin.

   Keltainen on kyllä niin kevät väri <3

   Muiskuja!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top