Prahan TOP 5

torstai 11. toukokuuta 2017

Laitetaanpa jakoon Prahan vinkit:
1. Prahan vanhin (ja mielestäni kaunein) silta; Kaarlen silta (Charles Bridge). Kaarlensilta on Vltavajoen ylittävä kivinen goottilaistyylinen silta, joka on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä. Tunnelmallinen ja kaunis vanhan ja uuden puolen vedenjakaja, josta on joelle todella kauniit maisemat.

Pitkin siltaa voi tavata korujen ja taiteen myyjiä, (jazz-)musiikkia ja kauniita patsaita.....ja vähintään 1000 turistia ;)

HIGHLIGHT: Pyhän Johannes Nepomukilaisen patsas, joka oli tšekkiläinen marttyyripyhimys. Patsaan muistolaatta kiiltää, sillä tuhannet ihmiset ovat kosketelleet sitä vuosisatojen aikana. Patsaan koskettamisen sanotaan tuovan hyvää onnea ja varmistavan, että kyseinen henkilö vielä palaa takaisin Prahaan. Koskettelu on osaltani tehty eli toivon itselleni onnea ja toivon palaavani Prahaaan joku kaunis päivä. :)
2. Ravintolat (jotka löysimme kaikki joko Mondon matkaoppaasta tai tripadvisorista):
vegeruokaa: Vegan's. Raikasta ruokaa super hyvillä raaka-aineilla eli suositteluni kaikille vege-ihmisille. GB burger oli maukas, täyttävä ja jollain hullulla tavalla ....kevyt. Ravintolassa oli hyvin tilaa lounasaikaan klo 13. Äidin "Coconut curry with jasmin rice" oli kuulemma super maukas myöskin.
 • GB burger

- herkullisia hamppareita ja ihanan iisi, rento, ehkä vähän rokahtava tunnelma. Ainakin meillä sunnuntaina musikiillista iloa toi mainio bändi. Sad Man's Tongue – Bar & Bistro – Prague. Pelasimme pullon pyöritystä ja joimme gintonikkeja norjalaisten kanssa :)
Havelska Koruna
- Paikallista ruokaa parhaaseen hintaan Havelska Korunanassa. Nettisivut ovat ankeat mutta ruoka oikeasti hyvää, halpaa ja maukasta. Voin lyödä vetoa, että suosituin annos oli gulassi...otin itse sen riisillä, vaikka moni vieressä olija söi sen perunoiden kera. Kastike oli hyvin haudutettua ja liha erittäin mureaa- parasta lihaa mitä Prahassa söin. Salaatit olivat raikkaita. Suositteluni aidosta tunnelmasta ja ruuasta!
 • Havelska Korunan gulassi, ruoka haettiin tiskiltä
 • tämän piti olla the illallinen, muttei valitettavasti häränfile annos ei ollut mitenkään ihmeellistä vaikka odotukset olivat suuret. Hiukan kummallista, koska ravintola oli saanut 4+ arviot Tripadvisorissa. Liha oli melko maukasta ja sitä oli paljon, muttei hintansa arvoista Jewelissä - kaipasin vihanneksia tai salaattia koska hintaa oli niinkin paljon kuin 17 eur (kallein annos Prahassa). Äidin ja siskon meriahven kukkakaali-couscousilla oli kuulemma OK, mutta hiukan kuiva koska siinäkään ei ollut kastiketta/salaattia. 
  Jewel

- intialainen Tikka tikka- ravintola Prahassa oli myös maininnan arvoinen paikka. Herkkuruokaa edullisesti, kiva fiilis mutta vähän hitaalla palvelulla. 4 miinus tähteä viidestä.

3. Prahan kukkula : huikeat maisemat
Maisemat

Näköalatorni


4. John Lennon wall

On hiukan yllättävää, että Prahasta löytyy nähtävyys nimeltä John Lennon seinä.
Miksi John Lennon on saanut seinän Prahaan?  Kun John Lennon murhattiin v. 1980 ilmestyivät ensimmäiset maalaukset ja kirjoitukset muuriin. Poliisi kävi ensi alkuun pesemässä niitä pois, mutta hipit maalasivat ne heti takaisin. Tätä jatkui vuoteen 1990 asti, kunnes läheisen Ranskan suurlähetystön suurlähettiläs antoi tukensa vapaalle mielipiteen ilmaisulle.  Seinä oli yllättävän lyhyt ja täyteen maalattu ja tiistaina päiväsaikaan täynnä ihmisiä.

John Lennon -seinä on Mala Stranan kaupunginosassa, piilossa mutta todella lähellä Kaarlensiltaa. Kannattaa ehdottomasti tsekata!5. Yleinen tunnelma

Jokaisessa kaupungissa on oma tunnelmansa. Minä rakastuin Prahaan näkymien ja yleisen tunnelman vuoksi. Prahassa voi nähdä kapeita tunnelmallisia Pariisin kujia tai New Yorkin pilven­piirtäjiä, kun rajaa kuvan oikein. Vlatava- joki, vihreys, puistot, streetfood-kojut, ystävälliset ihmiset, kahvilat ja pubit, joita on vieri vieressä. Kauniit ja koristeelliset rakennukset. Joka puolella kimaltavat kristallit ja granaatit.  Käsikädessä kulkevat parit. Prahassa vain on taikaa.


Taideteos ? Ken tietää....8 kommenttia :

 1. Oispa ihana päästä ulkomaille. Mulla on niin hillitön matkakuume ettei mitään tolkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan matkoja pläräämään, se on ihan parhautta jos se suunnittelu ja valmistelu :).

   Poista
 2. Vielä tulee päivä kun aletaan käymään näillä kaupunkilomillakin ♥ On niin järjetön ikävä aurinkoa, eri maiden makuja, hajuja, kulttuuria ja maisemia vaikka on tämä suomikin kaunis paikka, mutta kylmä :D On varmasti ollut teillä huikea matka, täytyy laittaa Praha korvan taakse tulevaisuuteen :)
  Halit päivääsi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tulee vielä aika, kaupunkilomat ovat omalla tavallaan ihania.

   Mulla tällä hetkellä aivan sama juttu, mieli halajaa LÄMPÖÖN - tai suorastaan kirkuu! Olen niin lämpimän ja auringon perään ettei tosikaan.

   Lämmin halit!

   Poista
 3. Oi mäkin haluun Prahaan, juuri yksi ystävä sieltä tuli ja kehui niin kovasti! Ja kyllä nämä sinunkin vinkkisi lisäävät vaan matkakuumetta😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Praha oli kyllä ihana, melkein yhtä ihana kuin Berliini.
   Suosittelen lämpimästi <3!

   Poista
 4. I <3 Praha. Pakko päästä äkkiä! Pitäisköhän suunnitella parisuhdeloma, siis sellainen miniloma, kun mulla ei sitä varsinaista lomaa olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prahaan kyllä menisin ehdottomasti uudestaan, sen verrran paljon siellä on nähtävää, toi meidän viloreissu oli vain pintaraapaisu.

   Peukut parisuhelomalle :D, nyt vaan mietintämyssyyn reissu muru!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top