Weekly Report

maanantai 8. toukokuuta 2017

Tällä viikolla tein jonkinlaista kaseerausta kevät/kesävaatteista ja asusteista - tämä liittyi sekä poikien että omaan garderooppiini. Puseroita ja t-paitoja minulla on hyvin, joten yläosien  suhteen ei ole tarpeita. Kesämekkoja on n 20...vähintään ;). Sortsit ja housut kinnaavat, joten pieni kysymysmerkki niiden kohdalla. Asustepuolella olisi käyttöä ballerinoille eli kohdallani wondersin niihin. Wondersin ballerinat ovat vain maailman parhaita. Olen kuluttanut loppuun ainakin kolmet parit ko kenkiä ellen enemmänkin. Esim Zio:n valikoimissa oli ihania wonders kenkiä.

Tarkan markan tyttönä olin tilannut pojille olin Gapilta ja Lindexiltä t-paitoja, pikee paitoja ja sortseja jo alkuvuoden ale-myynneistä. Nyt on ainakin kesävaatetilanne kunnossa. Samoin pojille piti löytää uudet lenkkarit loppuun käytettyjen tilalle, edulliset lenkkarit löytyivät XXL:stä. Kevättakki löytyi esikoiselle fudiksen kautta eli joukkueen väreissä, kuopuksen kevättakki vielä mietityttää.

VIIKON MEKKO: Minähän olen ihan pehmeää pullataikinaa mitä tulee valkoisiin kesämekkoihin, juurihan löysin yhden sellaisen Zarasta. Tämä & Other Stories mekko himotti mua ihan kauheasti, mutta osoittautui kotiin saapuessaan pettymykseksi. Mekko sisälsi hapsuja siellä täällä ja minullehan eivät hapsut käy. On hyvä, että sitä tuntee tässä iässä oman tyylinsä....jos ei ole hapsunainen ei vain ole.

Toisaalta voihan olla, että minä olen aivan OUT ja hapsut ovat uusi musta ;)

  

VIIKON ATERIA:   Kävimme Tampere-päivän aterialla Tammerkosken rannalla Tampellassa. Olisin voinut valita listalta ihan kaiken, mutta päädyin halloumi-mansikka salaattiin. Taivaallista! Jälkkärinä söin uunijäätelöä, joka sekin oli hardcore herkkua. Oikein tunsin kasvoillani kateellisten kanssaruokailijoitten katseet, yli puolet porukasta söivät köyhät ritarit....Kyllä ruokailu on ihmisen elämän parasta aikaa!VIIKON RELAAJA: Koiruus, joka löysi itselleen parhaan aurinkopaikan pihaltamme. Varsinainen aurinkokuningas!

VIIKON ARTIKKELI: Juha-Pekka Raesten juttu HS:ssa  Nokian nousun salaisuus paljastettiin pienessä piirissä pari vuotta sitten: ”Valitse hyvä porukka ja pysy sen jälkeen pois tieltä”
Täsä mää nyt köllötän

"Tarina kiteyttää keskeisen asian nykyisistä johtamisopeista. Niistä puhutuin on työntekijän voimaannuttaminen eli se, että työntekijän tulee voida itse vaikuttaa työnsä sisältöön ja muokata sitä järkevämmäksi.

Sitoutunut työntekijä kun on tuottavampi ja onnellisempi. Käskeminen lannistaa ja työntekijän oma-aloitteisuus vähenee. Tiedot ovat itsestäänselvyyksiä, mutta hierarkkisissa johtamiskulttuureissa oppien omaksuminen on yllättävän vaikeaa. Moni johtoryhmä laatii komeita strategioita ja puhuu ylpeästi siitä, miten nämä viisaudet jalkautetaan oman väen pariin. Mutta ylhäältä johdettu harvain tieto ei toimi.

Tämän kehityspolun lopussa on selkeä lopputulos: työntekijä päättää itse. Täytyy vain osata värvätä tarpeeksi lahjakkaita ihmisiä ja vaalia työpaikan kulttuuria. Karisma toki auttaa. Pehmeille arvoille on silloin kysyntää. Mutta menee vielä kauan ennen kuin Eskon kaltaisista johtajista tulee normi."
Niin toivon puhutuin nykyinen johtamisoppi eli työntekijän voimaannuttaminen alkaisi olla normi suomalaisessa työkulttuurissa.  Onnekseni olen saanut työskennellä sellaisessa työympäristössä, mutta muunlaisiakin kokemuksia valitettavasti löytyy.

VIIKON HIMOTUS: Lindex Sydänmekko -50% alessa.  Mullahan mekko on jo kaapissa, mutta halusin vinkata teille ;)

VIIKON PETTYMYS: Mitä tapahtui eilisessä Suomi- Ranska matsissa??  

VIIKON ÄRSYTYS:  Täysin turhat parkkisakot Pyynikillä Tampereella, kriteerillä pysäköinti "risteyksessä ja viittä metriä lähempänä risteävän ajoradan lähintä reunaa tai sen ajateltua jatkoa ajoradalla;". 5 metria ylittyi ehkä 2 cm (??).  En vieläkään ymmärrä koko nihilististä touhua ja ärsyttää suunnattomasti WFHGH&(&(&#  Olen todella tarkka parkkihommeleissa, enkä tee turhia virheitä, joten reklamaatio on paikallaan. 

VIIKON AJATUS:
Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi. Sellaista henkilöä kohtaan tunnetaan aina kunnioitusta, joka osaa pitää suunsa kiinni. Luullaan että sellainen tietää paljon ja elää hirveän jännittävästi. Ajatella, jos ei koskaan voisi tulla iloiseksi tai pettyä, mietti isä veneen kiitäessä läpi myrskyn. Ei koskaan voisi pitää kenestäkään, ei suuttua eikä antaa anteeksi. Ei koskaan voisi nukkua eikä palella, ei koskaan erehtyä, ei tuntea vatsakipua eikä toipua siitä, ei viettää syntymäpäivää, ei juoda olutta eikä tuntea pahaa omaatuntoa...Kauheata. Kaikki.
- Muumipappa


Kivaa uutta toukoviikkoa!

15 kommenttia :

 1. Voin yhtyä parkkiangstiin. Täällä ajelevana ja parkkeeraavana on jo tottunut siihen, että MISSÄ tahansa voi tulla sakko suunnilleen mistä tahansa syystä... AArgh! Tamperelaiset parkkipirkot ovat todella virkaintoisia...

  Muuten oli hirveän monta kivaa juttua :)

  Aurinkoista viikkoa - siitäkin huolimatta, että tänä aamuna vihmoi räntää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin tehokkaita nuo parkkipirkot ainakin olivat, ja ehkä niiden olisi pitänyt tarkistuttaa näkönsäkin. Ja oikeasti kyse oli Pyynikin syrjäseuduista &&(%/))=IPU0u. Argh.

   Aurinkoista viikkoa sinnekin muru!

   Poista
 2. Oli ne ritaritkin hyviä eli en myönnä kokeneeni annoskateutta 😂 Tosin valinnan vaikeutta tuolla listan lukeminen kyllä aiheuttaa. Ihana lauantai meillä kyllä oli, toivottavasti yli-innokas parkkipirkko ei pilannut päivääsi.

  Mulla ei oo kivoja mekkoja tai hameita ollenkaan, mutta lauantaina kävin ladyjen kanssa vielä yhdessä vaateliikkeessä, josta mieleen jäi kummittelemaan yksi kukkahame... Se täytyy varmaan käydä kotiuttamassa.

  Ihanaa uutta viikkoa ja koiruudelle rapsutukset ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni lusikkasi hapuili annoslautastani, mutta ehkä se oli jonkun toisen lusikka ;D

   Oli kyllä upea päivä <3!

   Ehdottomasti kotiutat sen kukkahameen, ja sitten kuvaat sen nopeasti blogiin, jotta mekin näemme sen.

   Upeaa viikkoa ja rapsutuksia teidänkin koiruudelle!

   Poista
  2. Kyllähän mun lusikka siellä sun lautasella kävi, kun yllytit :D :D

   Poista
 3. Aaargghh tuo sakko, ehdottomasti parempaa viikkoa. Kyllä sakko aina kirvelee niin hitsisti. Aivan ihana tuo mekko <3 Suloista uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sakot harmittaa kyllä aivan kauheasti, varsinkin kun on oikeasti tarkka minne parkkeeraa. Ja näin työttömänä sitä ei todellakaan halua saada mitään ylimääräisiä ylläripylläreitä :P

   Upeaa uutta viikkoa <3

   Poista
 4. Kaunis ja niin kesäinen mekko. Kunpa vain kesä tulis.
  Meillä tänään on satanut lunta moneen otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentista. Kauniita ilmoja vielä odotellaan...kylmää ON.

   Poista
 5. Sakot voi joskus tuntua niin niuhotukselta.. ihana relaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa sakot olivat mielestäni hiukan kyseenalaiset....Ja niin oli kamunkin mielestä.

   Iloa!!

   Poista
 6. Onpa herkullisen näköiset ruuat - NAM!

  Parkkisakot kyllä kirpaisee, jos on omasta mielestään toiminut oikein. Itselläni pohjat ovat, kun sain toimistoni parkkihallista parkkisakot. Siinä vaiheessa merkintä oli niin heikko, että moni muukin sai pikavoiton :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, toi on jo todella pohjat. Arrghh, vitsi että harmittaisi sakot tutussa parkkihallissa.

   Iloa kautta kuitenkin :)

   Poista
 7. Salaatti oli kyllä maukasta ja mun täytyy laittaa sulle se makustelukuva tuosta jälkkäristä :D Oli tosi kiva tavata ihan livenä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatti niin kuin kaikki muukin oli kyllä maukasta.

   Ja kyllä, oli ihana tavata! Toivottavasti törmätään uudestaan <3!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top