Weekly Report

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Viikko oli kummallista pöpöä, hiljaiseloa, pyykinpesua, poikien harrastuskuskauksia, työnhakua, turhautumista työnhakuun, päikkäreitä, pitkiä koiralenkkejä aktiiviloman jälkeen.

Viikko oli myös iloisia kevätjuhlahetkiä, paniikissa aamulla etsittyjä poikien juhlahousuja, Suvi-virttä, monia halauksia, muutama silmäkulmasta pyyhitty kyynel, kuulumisia koululla tuttujen  vanhempien kesken, ihailua että jotkut valmistuvat työn ohella uuteen ammattiin, poikien todistukset, joissa niin paljon hyvää ja myös potentiaalin paikkoja. Vähemmästäkin ilmestyy naamalle onnekas ilme.

Viikon innostus oli kirsikoitten lisäksi kaali. Tein pitkästä aikaa coleslaw'ta. Pilkoin uuden sadon sipulia, porkkanaa ja varhaiskaalia suikaleiksi ja sekoitin kastikkeen, johon tuli kermaviiliä, Dijon-sinappia, mustapippuria ja vähän valkoviinietikkaa. Tuli hyvää ja käsittääkseni aika kevyttä. Vastapainoksi rouskuttelin Milka-suklaalevyn eli possutteluni jatkuvat. Tasapaino ennen kaikkea. 

Näitä kelejä edelleen kyllä kummastelen. WTF? Toppatakissa kävelytin koiraa joka aamu, pipo olisi pitänyt olla, mutta en suostunut laittamaan sitä kesäkuussa päähäni. Joku raja sentään.

VIIKON ASU:  On itse asiassa edellisviikon asu, koska tässä mitään asukuvia ole ehtinyt ottaa. Haaveillaan kuitenkin edelleen kesästä ja kesämekoista!


Kuva
VIIKON HIMOTUS: Ihana brodeerattu & Other Stories kesämekko on super suloinen ja täyttä puuvillaa.


VIIKON KOLUMNI: HS:n pääkirjoitus a la Mira Helstelä: Miksi kukaan ei kertonut tätä, kun sain ylioppilaslakin?

Kysyin tuttaviltani, mistä saamatta tai kuulematta jääneestä tiedosta he olisivat aikoinaan tuoreina ylioppilaina hyötyneet. Tässä nostalgiaa meille vanhemmille ja kenties vähän vinkkiä nuoremmille:
”Älä jää yksin kysymyksiesi kanssa. Ihmiset ovat avuliaampia kuin 19-vuotiaana luulin. Kaikesta ei pidä selvitä yksin.”

”Pidä välivuosi, matkusta, tutustu itseesi ja maailmaan ennen kuin päätät, mitä alat opiskella.”

”En pitäisi välivuotta: kun pääsee opiskelemaan, aukeaa opiskeluvaihdon taivas. Vaihtoon voi mennä monta kertaa lyhyeksikin ajaksi.”

”Älä jätä tarttumatta mahdollisuuksiin vain siksi, ettet raaski jättää seurustelukumppania muutamaksi kuukaudeksi.”

”Verkostot ovat parasta, mitä opinnoissa voi saada. Käy kaikissa bileissä.”

”Älä suorita koko tutkintoa töiden ohessa. Olisi kannattanut nauttia akateemisesta vapaudesta pidempään ja opiskella myös kaikkea turhaa.”

”Palkka ei ehkä ole työssä tärkeintä, mutta rahakin kannattaa ammatinvalinnassa ottaa huomioon.”

”Nuoruus ei välttämättä ole elämän parasta aikaa, vaikka niin usein väitetään. Älä siis masennu, vaikka välillä olisi ankeaa. Mahtavia aikoja tulee myös muissa elämänvaiheissa.”

”Kaikkea ei tarvitse tehdä samassa rytmissä kuin muut. Ja kaiken kruunaa sattuma.”
   
VIIKON AJATUS: 
Lakkaa odottamasta kunnes koulu on käyty, kunnes koulu taas alkaa, kunnes laihdut kymmenen kiloa, kunnes tienaat kymmenen tonnia, kunnes sinulla on lapsia, kunnes lapset ovat lähteneet kotoa, kunnes pääset työelämään, kunnes vetäydyt eläkkeelle, kunnes menet naimisiin, kunnes saat eron, kunnes koittaa perjantai-ilta, kunnes on sunnuntaiaamu, kunnes saat uuden auton tai kodin, kunnes auto tai koti on maksettu, kunnes tulee syksy tai talvi, kunnes saat avustusta, kunnes on ensimmäinen tai viidestoista päivä, kunnes on vuorosi esiintyä, kunnes drinkkisi saapuu, kunnes olet raitistunut tai kunnes olet kuollut tai uudelleensyntynyt tajutaksesi tämän.

Ei ole sen parempaa hetkeä olla onnellinen kuin tässä ja nyt! 

- Positiivarit-

Kivaa uutta viikkoa - meillä kesäleirit alkaneet ja kuskauksia riittää!  

6 kommenttia :

 1. Hyviä neuvoja. Yhden voisin lisätä listaan, jonka olen saanut keskimmäiseni kummien aikuistuvilta lapsilta. Jos tuntuu, että ei millään jaksaisi opiskella, niin mene töihin, johon ei vaadita mitään koulutusta (mutta ei Mäkkäriin). Puoli vuotta yleensä avaa silmät siihen, että kannattaa opiskella.

  Päiväleirikuskaukset pärähtivät meillä käyntiin tänään ja elämä on hetkellisesti ihan pelkkää kaaosta.

  VastaaPoista
 2. Säät on kyllä ihan hanurista. Vähän kun päästään kesäkelien makuun, seuraavana päivänä saakin sitten kaivaa talvipalttoon päällensä. Mutta huomisesta lämpiää, ehkä. Uskon, kun näen 😊

  Ihanaa uutta viikkoa muru 😘

  VastaaPoista
 3. Hyvä tuo Rva Kepposen neuvo, tosin omalla pojalla meni kuukausia, että sai kouluttamattomana töitä. Nyt on vakipaikka ja iltalukiota käy, siitä se lähtee. :) Noi sun mekot, oot upea. Mulla on tunne, että meillä on samis kiparitakitkin Lindexiltä, oisko?

  Muiskuja. <3

  VastaaPoista
 4. Ei ole sen parempaa hetkeä olla onnellinen kuin tässä ja nyt! Tämän parempaa neuvoa ei voi kenellekään antaa!
  Ihanaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
 5. Toi sun viikonasu on aivan ihana!Ajattelemisen aihetta antava postaus...elämä on tässä ja nyt ei siis ole parempaa hetkeä olla onnellinen kuin tässä ja nyt.Kivaa viikkoa ja ajelehan varovasti..muistan ton ajan kun toinen ammattini oli lasten James

  VastaaPoista
 6. Tuo viimeinen neuvo on just eikä melkein - siihen olen jo pitkään tähdännyt, että tässä hetkessä on elämä!
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle - niitä on tulossa ihan just <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top