Hämeenlinnan uudessa kesäteatterissa raikaa 60-luvun musiikki ja nauru

torstai 27. heinäkuuta 2017

Olipa ihana kesäinen iltapäivä eilen Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa. Onhan se vaan niin, että Suomen suvessa on maagista mennä kesäteatteriin.  Kesäteattereissa on ihan oma tunnelmansa, ihmiset ovat rennompia, usein näytökset ovat kevyitä ja hyväntuulisia, hyvällä tuurilla aurinko voi jopa pilkahtaa ja väliajalla grillissä paistuvat mökkifiilismäisesti makkarat.

Suklaasydän kertoo musiikillisen tarinan raikkaaseen 60-lukulaiseen henkeen.  Huumorilla ja nostalgialla höystetyssä tarinassa tähdittävät vahvaa naisenergiaa omaavat huikeaääninen Anna Hanski, Hämeenlinnan oma tyttö Sani ja Annika Eklund. Miehistä karismaa lavalle tuovat Juhani Laitala ja teatterimaailman moniosaaja Otto Kanerva.
Kuva Hanna Kanerva

Tärkein ensin: Suklaasydän on positiivinen näyttö siitä, ettei Suomesta ainakaan osaamista puutu kesäisen musiikkiteatterin tekemiseen. Musiikki on näytelmän sydän. Anna Hanski laulaa erityisen loistavasti ja näytöksen bändi on aivan mahtava! Esityksessä kuullaan lukuisia lauluja perinteisten iskelmien ajalta, mm. Pojat, Vippaa mulle viitonen, Pikku pikku bikineissä ja tietenkin nimikkokappale Suklaasydän. Suurimmaksi osaksi kappaleet aidosti ihastuttivat myös tällaista 70-luvun kasvattia, mutta uskoisin, että vähän vanhempaan yleisöön kuin minä, kappaleet kolahtavat vieläkin enemmän! Kylmät väreet menivät selkää pitkin erityisesti Anna Hanskin "Sulle silmäni annan"- kappaleen aikana, niin kauniisti hän kappaleen veti.

Toiseksi näytelmä on aidosti hauska: saimme nauraa vähän väliä sydämen pohjasta. Näytelmän huumoripläjäyksen hoiteli suurimmaksi osaksi Otto Kanerva, jonka monille monituisille hahmoille saimme höröttää.  Mies on kertakaikkisen hauska, hän omaa vahvan komiikan tajun ja on lavalla koomisten hahmojen tyypittelyssä suvereeni. Mahtavaa Otto!

Kolmanneksi Hämeenlinnan Kaupunginpuisto on äärimmäisen kaunis ja sieltä löytyy huikeita yksityiskohtia, joista kaikki kävijät eivät varmastikaan ole tietoisia. Otto Carl Rehbinderin rakennuttaman puiston erikoisuuksiin kannattaa tutustua vaikka teatterin jälkeenkin.

Vielä pitää mainita erittäin herkulliset väliaikatarjoilut (makkarat, suolaiset piirakat...variaatiota löytyy normiteatteria enemmän), kuohari (a-oikeudet), kohtuulliset hinnat, leppoisa tunnelma ja niin ..se Suomen kesäinen AURINKO, joka juuri sinä päivänä antoi parastaan ;)

Kiitos HUK!
Kippis teatterille ja kesälle!
Kuva Hanna KanervaSeurakseni valikoitui vanhan heilani, siitä ehkä lisää toisen kerran....:)
     

7 kommenttia :

 1. Tänä kesänä kävin ensimmäistä kertaa kesäteatterissa ja tykkäsin kyllä hurjasti. Nuoruudessani ystäväni rakasti Anna Hanskia ihan tosissaan, itselläkin heti mieleen tulee muutama Annan laulu ❤️

  VastaaPoista
 2. Näyttelijät on tuolla olleet kyllä ihan huippuja. Kesäteattereissa on aina sitä jotain enemmän kuin muissa.
  Ihanaa perjantaita ja mukavaa tulevaa viikonloppua Taru!

  VastaaPoista
 3. Minä en ole tänä kesänä kesäteatteriin ehtinyt. Ehkä asian ehtisi vielä korjamaan. Taidankin heti vähän googlailla esityksiä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Muistelin, etten ikinä ole käynyt kesäteatterissa, mutta olenkin ja Oulussa. Kesäteatterissa on ihan oma tunnelmansa. Mahtavat kuvat. Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
 5. Kesäteatteri on ihanaa! Harmillisesti minulla ei ole mitään kesäteatterisuunnitelmia tälle kesälle. Aika usein valintani on ollut Suomenlinnan kesäteatteri, mutta olen niin monta Seitsemän veljestä nähnyt, joten taidan skipata. Noissa pienempien paikkakuntien kesäteattereissa on ihan omanlaisensa tunnelma. Pitäisi kyllä päästä kesäteatteriin.

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän kivalta kuullosti tämä näkemäsi kappale. Kesäteatterit oikeesti RULEZ! Niissä ei oo turhaa pönötystä ja fiilis on korkealla varsinkin jos ja kun sääkin suosii. En ole vielä tänä kesänä päässyt mitään katsomaan, mutta suunniteilla on joko lähiteatteri pornaisissa tai sitten Riihimäellä, jossa ei tosiaankaan ole koskaan jäänyt vatsatreenit väliin. Ja tuo 60-luvun musiikki sekä Anna Hanski takuu varmasti uppoaisi ihan kympillä myös minuun. Mukavaa viikonloppua ihana <3.

  VastaaPoista
 7. Ratkiriemukas esitys. Ja miten loistava musiikki! Suosittelen myös!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top