Ulkoilmaparantolassa mökillä

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Launtaina pääsin mökille ja seurana oli tällä kertaa äitini. Tuntui, kuin olisin päässyt ulkoilmaparantolaan, oli niin kaunista ja hiljaista.

Eilinen meni aurinkoa ottaessa. Makoilimme molemmat aurinkotuoleissa, juorusimme ja otimme aurinkoa. Teimme kesälaiskoina niinkin simppeliä ruokaa kuin kasvissosekeittoa, pidimme hautajaiset ikkunalasiin törmänneelle linnulle kukkakimppuine ja puuristeine kaikkineen  - olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen elävä on hautajaisten arvoinen. Illalla saunoimme pitkän kaavan mukaan, mikä tarkoitti äidille 30 min saunomista ja minulle 1,5h  tunnin hardcore kärventelyä. Onko mitään ihanampaa kuin maata koko pituudellaan saunan lauteilla täydessä hiljaisuudessa, tehdä itselleen kaikki maailman kuorinnat ja kasvonaamiot ja uida pitkän kaavan mukaan? Ei (ainakaan) minulle. Niin rentouttavaa ja jotenkin uudesti synnyttävää! Jollain hullulla tavalla tunnen juuri NYT jotain uutta ON kuin onkin syntymässä, olen taas saamassa otteen liaanista.

Sunnuntaiaamuna tein joka aamuisen kävelylenkin koiruuden kanssa, normiaamu-uinnit, jonka jälkeen suuntasimme äitini kanssa Tiiriön parkkikirppikselle. Ihanan rento tunnelma, kohtuulliset hinnat - tuonne voisin mennä uudestaankin, ehkä myymäänkin, ja hiukan jäi kismittämään kiva Muumi-kannu 20 eur. Tämän jälkeen tsekkasimme vielä Tiirinkosken tehtaan, joka sijaitsee Tiiriössä, vain pienen matkan päässä Hämeenlinnan keskustasta. Paikka on maatilan yhteyteen rakennettu sympaattinen sisustus-ja lifestyleliike lampaineen, pupuineen ja kahviloineen. Ihailimme tavaroita, myynnissä oli lampaantaljoja ja villalankoja, jotka ovat maatilan omaa tuotantoa. Liikkeen yksi nurkkaus oli   pyhitetty vaatteille. Valikoimassa on mm. Odd Mollyn ja Honkydoryn vaatteita, sekä BeckSöndergaardin asusteita. Söimme myös herkulliset lämminsavulohisalaatit - joiden koosta anna kyllä hiukan palautetta, salaatti olisi voinut olla suurempikin. Joka tapauksessa kiva kesäinen paikka!

Myöhemmin iltapäivällä tein vielä suoranaisen sankariteon näin sohvaperunana. Tein ensimmäisen hölkyttelylenkin 5 km sitten toukokuun (!). Olin kyllä kovilla, oli hemmetin kuuma - mutta selvisin, ja tällä hetkellä hiton ylpeä itsestäni.

Juuri nyt järvi on täydellisen lämmintä 19 c- vesi raikastaa ja parin vedon jälkeen on uudestisyntynyt olo. Koen, että lähes vuoden verran olen märehtinyt samoissa  puuhissa ja ajatuksissa jotenkin irrallisena, yrittäen olla jotain/päästä johonkin, mihin ole vielä valmis.  Nyt huomaan, että ko olotila on pikku hiljaa lipumassa ulottumattomiin. Menneeseen ei ole paluuta, vaan olen rakentamassa jotain uutta.  Toivon... että se mihin olen lipumassa, vahvistuu ja pian. Kaikki on OK. Olisiko loppuvuoden motto:

"Edessämme on paljon, paljon hienompia asioita kuin mitä jätämme taaksemme."

- C.S. Lewis


14 kommenttia :

 1. Olen iloinen puolestasi! Raikas postaus muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen. Kyllä tää lapsivapaaloma tekee myös hyvää! Kesäiloa!

   Poista
 2. Ihana viikonloppua ollut sinullakin. Kyllä me mammat tarvitaan tuollaisia irtiottoja ja itsensä hemmotteluja aina välillä. Silloin se oma ajatuskin toimii kirkkaammin.
  Ihanaa viikkoa sulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAmaa mieltä, lapsivapaatakin tarvitaan, samalla mieli kirkastuu.
   Ihanaa viikkoa sinnekin Outi!

   Poista
 3. Kuulostaa NIIIIIIN hyvältä! Niin kaikki lököily, kuin myös mielen olo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin juuri, mikä on mättänyt.
   Luin jostain Yoga Girl Rachel Brathenin sanat:

   ”Uskon, että todellinen muutos ja onnellisuus alkavat hyväksymisestä. Kehomme hyväksymisestä, persoonamme hyväksymisestä ja elämäntilanteemme hyväksymisestä. Monet epävarmuuksistamme syntyvät juuri ajattelutavasta, jonka mukaan elämämme pitäisi olla erilaista kuin se nyt on.”

   Ongelma on se, etten ole HYVÄKSYNYT tilannettani. Hyväksymistä kohti!

   Poista
 4. Hieno motto!ja näin se on❤Kivaa alkavaa viikkoa☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin hyvä motto ja pätee meille kaikille! Hurmaavaa viikkoa <3

   Poista
 5. Ihana viikonloppu!
  Minä toivon että se mihin olet lipumassa vahvistuu ja on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin toivon- ja ohjathan ovat käsissäni :)

   Ihanaa viikkoa <3!

   Poista
 6. Ihana postaus! Hyvä mieli säkenöi tänne asti :) Ja tuo mökkisaunominen uinteineen ja hemmotteluineen - ihan parhautta. Hyviä viboja sinne tähänkin viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oma aika antaa tilaa uudelle ja hyväksyville ajatuksille.

   Ihanaa lomaviikkoa <3

   Poista
 7. Ihanaa, just kunnon päännollausta. Lewisin lauseessa piilee suuri viisaus, älä elä menneessä. Mutta silti ehdottomasti suurimmat seikkailut on menneessä eli lasten syntymähetket, mutta nyt sitten ollaan seikkailulla ja ihmetellään muksujen kasvua, ihan parasta.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
 8. Ja tuo ajatus on mahtava siinäkin mielessä, että en mukaan mahtavia juttuja on tulossa, ehkä jopa vieläkin mahtavampia kuin aiemmin. Mutta onhan se fakta, että lasten syntymähetket ovat niitä elämän tähtihetkiä, ja muksuvuodet myöskin, ei niihin voi oikein mitään verrata....

  Kun vielä keksisi sen oman juttunsa, niin olisin tyytis.

  Ihanaa loppuviikkoa <3!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top