Weekly Report

maanantai 25. syyskuuta 2017

Mitäpä sitä kiertelemään, viikko oli yhtä tunteiden vuoristorataa. Onneksi maailmassa alkaa olla taas värejä, ja haluaisin ajatella, että elämässäni puhaltaa armolliset ja paremmat tuulet. En ehkä en sano sitä vielä ääneen. Elämä on kompastelua, kyllä minä sen tiedän. 

VIIKON ASU:
Leopardiprintti +raita + conssit= täydellinen yhdistelmä.

VIIKON PIENI ILO: Molemmat pojat ovat hurahtaneet potkulautailuun eli skuuttailuun. Ainoa mikä mietittää on se, että kuopus haluaa mennä kokeilemaan Helsingin keskustaan ramppeja. Iik. Ei vielä tarvitsisi...

VIIKON PIENI ILO 2: Viikonloput huikeat, aurinkoiset kelit.

VIIKON TEATTERIKAPPALE:  KAIKKI MIEHENI Aleksanterin teatterissa, joka on jatkoa menestysteokselle Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Samoin kuin edeltäjänsä esityksen teksti pohjautuu Kodin Kuvalehden lukijoiden kertomuksiin naisen suhteesta mieheen. Kertomusten pohjalta Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Minka Kuustonen ovat muokanneet omannäköisensä teoksen, jossa kysytään mikä on mies? Aika kunnianhimoinen tavoite, etten sanoisi.

Ikuista naisen ja miehen välistä kitkaa, miksi mies ei osaa laittaa pyykkejä koneeseen, isä-tytär suhteita, parisuhteita, coybow-ratsastajia ratsastamassa auringon laskuun, Miitta Sorvalin omia kokemuksia (hänen isästään ja miehestään - parhautta!), Minka Kuustosen ensisuudelmia, musiikkia.  Esityksessä on kauheasti kaikkea ihan jo aihepiirin laajuuden vuoksi, jäinkin miettimään, olisiko sitä voitu jotenkin kiteyttää tai selkeyttää?  Lisäksi olisin jättänyt muutaman p-lu- hokeman/kilosanan väliin. 

Kuitenkin näytelmä oli paikoitellen kutkuttavan hauska ja tarttuva, jopa koskettava, näytelmän henkilöhahmot eivät olleet kaukaa haettuja, pohjavire oli lämmin, ja näyttelijät vastustamattomia. Lämpimät suositteluni! 3,5 tähdykkää!

ps. Näytöksen kruunaamaton (voisi kyllä kruunata) kuningatar on Miitta Sorvali, jolla karismaa piisaa ja jolla on Suomen pisimmät sääret.

VIIKON SALAATTI: Tämä Currytonnikalasalaatti on ihan mun oma resepti, helppoa ja hyvää!

* keitettyä  riisiä + pakastemaissia
*  1-2 purkkia Rainbow tonnikalaa currykastikkeessa
* pieni purkki raejuustoa
* salaattia
* kurkkua
* tomaattia ja punasipulia
Keitä riisi+ maissi. Pilko salaatti ainekset. Kokoa salaatti. Nauti.


VIIKON TV OHJELMA: Yle Areenan: Ennen kuin kuolen klik
39-vuotialla Rowenalla on parantumaton rintasyöpä. Hän päättää toteuttaa mahdollisimman monta haavettaan ennen kuolemaansa esim. matkan Kuubaan ja ja järjestää kaikkien aikojen synttärit. Ilman kyyneliä tämän dokkarin katsominen on mahdotonta, mutta en voi kuin ihailla Rowenan elämän iloa ja janoa syöpädiagnoosin varjossa.  Koskettava ja pysättävä dokumentti, joka jää mieleen vielä moneksi päiväksi.

VIIKON KIRJA: Luin Johanna Elomaan Säästä ajatuksesi eläviä varten, joka on tositarina läheisen menettämisestä ja käänteentekevästä matkasta.
Eräänä aamuna Johanna Elomaan maailma pysähtyi suru-uutiseen. Hänen pikkuveljensä oli hypännyt vietnamilaisen kerrostalon parvekkeelta ja kuollut. Veljen itsemurha ja sitä seurannut pitkän parisuhteen
päättyminen johtivat romahdukseen. Lopulta Elomaa sai tarpeekseen surusta, itsesyytöksistä ja hektisestä
työstään mediatalossa ja päätti lähteä pitkälle matkalle selvittämään, kuka oikeastaan on ja mitä elämältä haluaa.
(lainaus täältä)
Nappasin kirjan lukuun, vaikka aihe oli itselleni hiukan vaikea. Olen itsekin menettänyt veljeni liian aikaisin ja äkillisesti, vaikka kuolinsyy oli vallan erilainen kuin Johannan pikkuveljellä.  Samaistuin erityisesti tekstiin surun raakuudesta ja siitä, miten vaikeaa se on, kun ei ehtinyt hyvästelemään rakasta ihmisistä. Voiko läheisen menetyksestä koskaan kunnolla toipua? Tarvitseeko edes?

Eat, pray, love- tyyppinen itsensä etsiminen oli myös kiinnostavaa, mutta välillä yksityiskohtaiset tarinat hiljaisuudesta, joogaamisesta väsyttivät; kirjassa oli aika paljon toistoa, jota olisin toivonut tiivistettävän. Kuitenkin pidin kirjan aitoudesta ja suoruudesta sekä punaisesta langasta: menneestä on päästettävä irti, ennen kuin pääsee eteeenpäin. Lukemisen arvoinen kirja ehdottomasti.


VIIKON AJATUS:

“It doesn’t interest me what you do for a living, I want to know what you ache for. It doesn’t interest me how old you are, I want to know if you are willing to risk looking like a fool for love, for your dreams, for the adventure of being alive. I want to know if you can live with failure, yours and mine. It doesn’t interest me where you live or how rich you are, I want to know if you can get up after a night of grief and despair, weary and bruised to the bone, and be sweet to the ones you love. I want to know if you can be alone with yourself and truly like the company you keep in the empty moments of your life.”— Jon Blais (via quintencawthon)


Energistä viikkoa siskot, syyskuun vikaa viikkoa viedään...uskomatonta!7 kommenttia :

 1. Valoisaa ja positiivista tätä viikkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Nyt kohti valoa ja aurinkoisia tuulia, täällä on peukut pystyssä kaikkeen <3

  VastaaPoista
 3. Olen sinun postausten myötä alkanut pohtia elämää. Se tosiaan on ylä- ja alamäkiä täynnä. Olen myös tajunnut, miten paljosta saan olla kiitollinen. Tänään olen kiitollinen lyhyestä työpäivästä, oman miehen lämpimästä halauksesta, tyttären kanssa jutustelusta ja pojan antamasta kehusta. Onnea on elämä!

  VastaaPoista
 4. Tuota kirjaajonotan kirjastosta :) Voimauttavaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Niinhän se meillä kaikilla välillä menee, että elämä on yhtä vuoristorataa. Iloja ja suruja vuorotellen, limittäin, lomittain ja päällekkäin. Mutta eteenpäin, sanoi mummo lumessa.
  Sinulla oli kuitenkin paljon ihania asioita viikossa ja kiitos hyvästä salaattiohjeesta. Pistetään kokeiluun!
  Oikein ihanaa ja kesäistä syyskuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Ei se Instagramin osoite näköjään toiminut vaan blogspotin osoitteella piti tulla. Kivoja asuja ja suruuun sanoisin itsekin liian läheisen ihmisen menettäneenä, että ei siitä tarvitse toipua. Tai jos haluaa ajatella, niin ehkä toipumista on se, että elämä jatkuu kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top