Parasta juuri nyt

torstai 26. lokakuuta 2017

- Mun uudet IHANAT!! kestopigmentoidut kulmat, joista lisää huomenna. 
- Elina Tanskasen kolumni HS:ssa: "Kaikkein vaikeinta on tuntea myötätuntoa itseä kohtaan – Itsemyötätuntoa kannattaa treenata, sillä se auttaa todistetusti vastoinkäymisissä". Minulle Myötätunnon osoittaminen itselle on ainakin elinikäistä opettelua, joten kolumni kolahti ihan täysillä. 
Myötätunnon osoittaminen itselle onkin helvetillisen vaikeaa. Voi tuntua ylivoimaiselta myöntää itselleen, että on vain ihminen ihmisten joukossa, kärsivä, keskeneräinen, rajallinen, erehtyväinen ja mikä ikävintä, välillä ihan tahallaan väärin toimiva. Tämän vuoksi itsemyötätunnon kokemista joutuu yleensä ankarasti treenaamaan.

Omaan ihmisyyteensä suopeasti suhtautuminen ei kuitenkaan ole sama asia kuin luovuttaminen tai itsensä helpolla päästäminen.

Itsemyötätuntoisen ajattelun on todistettu tutkimuksissa lisäävän kykyä ottaa vastuuta omasta toiminnasta ja osoittaa tarvittaessa tervettä, eteenpäin suuntaavaa katumusta. Sen vuoksi se auttaakin selviämään vastoinkäymisistä ja parantaa ihmissuhteita.

Se, että on ystävällinen itselleen, ei siis tarkoita sitä, että unohtaisi omat puutteensa vaan että ajattelee olevansa ihan hyvä tyyppi niistä huolimatta. Siksi toivonkin, että suhtaudut myötätuntoisesti myös siihen, kuinka vaikea itsemyötätuntoa on tuntea.
-  välikausialet ovat vallallaan monessa verkkokaupassa, vaikka itse olenkin pysynyt kovana. Tsekkaa kuitenkin halutessasi esim Boozt, & Other Stories, Zalando. Esim tämä Marimekon Molla- takki on iki-ihana (klik)
- talvitassut autossa - kiitos avulias ihana iskä, että selkänikamiasi uhmaten vuosi vuoden jälkeen jaksat ja haluat vaihtaa renkaat autooni! Olet paras! Kiitos myös K:lle suppilovahveroista :)
- Viimeiset "päivät vapaudessa" esim. ihanat kahvitreffit Pinkin kanssa. Löysimme Zarasta myös täydellisen leopardihuivin - kaikki kipin kapin Zaraan 
- Elina Sanan kirja: Isän sota, joka osuu ja uppoaa minulle, joiden edesmenneet isoisät taistelivat sodassa ja jotka molemmat vaurioituivat siinä omalla tavallansa. Kustantajan kuvaus kirjasta:

 Isän sota on muistelmakirja, jossa nuoren tytön kasvutarina kulkee rinnan isän rintamakokemuksien kanssa. Se on pyrkimys selvittää, miksi isän mieli murtuu, ja miksi Hymytyttö-patsaan saanut koululainen haluaa tappaa isänsä. Isän sota on suurten ikäluokkien tarina.

Oli hyvinkin valaisevaa lukea kirja, ja mieleeni jäi kirjailijan kommentti "En koskaan tule hyväksymään hänen käytöstään ja sitä, miten se vaikutti veljeeni ja minuun. Sitä hän ei saa koskaan anteeksi. Mutta minä voin käsittää sen, että hän oli vain ihminen, joka toimi omissa rajoissaan.”


Kirja saatu blogin kautta5 kommenttia :

 1. Isit ❤️
  Ihanaa torstaita sinulle Taru!

  VastaaPoista
 2. Voihan kestooigmentointi, pitäisköhän mun nyt ottaa ne rajaukset?? Olis aikaa parannella, kun ei tarvis mennä töihin turvonneilla luomilla.

  Suloisia viimeisiä ”vapuden” päiviä 😘

  VastaaPoista
 3. Hups, olipahan näpyttelyvirheitä 😂

  VastaaPoista
 4. jostain syystä sitä usein on toisia kohtaan paljon armollisempi kuin itseään. Vaikka kuinka hokisi itselleen mantraa: minäkin olen vain ihminen, niin silti välillä sieluun sattuu, kun ei yllä omiin toiveisiin ja tavoitteisiin. Mutta toisaalta, miten voisi olla myötätuntoinen jos ei koskaan omaan sieluun koskisi?

  VastaaPoista
 5. En malta odottaa, että näen sun kulmat <3 Elina on ihana tyyppi <3 Kivaa iltaa Taru <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top