Weekly Report

maanantai 4. joulukuuta 2017

Vähän harmaa viikko oli, vaikka toihan tuo hetkellinen talvi hetkeksi valoa. Kovasti yritin repiä energiaa ja iloa myös joulukoristeluista ja jouluvalotkin lisääntyivät kotosalla. Ensimmäinen joulukaktus aloitti visiitin luonamme, toivottavasti se viihtyy meillä pitkään. Myös Lumene-joulukalenteri ilostutti kivoilla jutuilla. Kahvitauoilla töissä istuin 15 min pätkiä kahvihuoneen kirkasvalolampun alla, mutta tulokset olivat vähäisiä tai lähes olemattomia. Kenties aika ei riittänyt piristämään uber uuvahtanutta kaamospotilasta ;)?

Joulufiilistelyt saivat karun lopun sunnuntaiaamuna kun oven avatessaan sai päälleen kylmän vesisuihkun. TAASEN KERRAN sain oivalluksen siitä, että kyllä se asenne vaan on tärkein. Joulu(fiilistely) on mielentila, se tulee suunnittelusta, fiilistelystä, joululaulujen kuuntelusta ja ruokien ja lahjojen miettimisestä. Vaikka sen sitä tekisi sadelätäkössä .....   

VIIKON ASU: COSin takki ja Wondersin saappaat.
VIIKON HYVÄ TEKO: Olin läheisellä ostarilla tekemässä ostoksia arkivapaana kun kaupan edessä törmäsin itkevään tyttöön. Hän nyyhkytti ja vapisi lohduttomasti. Ja oli ihan pakko kysyä, tarvitsetko apua? Tyttö sanoi, että tarvitsee. Sopertaen ja nyykyttäen hän kertoi, ettei hän uskalla kävellä kouluun koska "ilkeä" poika seuraa häntä. Kyselin missä koulussa hän oli ja että haluaako hän, että saatan hänet Kongon kanssa kouluun. Ja sovimme että, kysymme vielä tytön äidiltä luvan, että saanko saattaa. Soitimme äidille ja kerroin tilanteesta, äiti kertoi, että tytöllä oli ollut huono aamu, ja että hän oli vain itkenyt silmät punaisena. Sain saattaa tytön kouluun. Siinä me sitten kävelimme pieni tyttö vaaleanpunaisissa, Kongo ja minä. Tyttö kertoi ilkeästä pojasta, mitä kaikkea poika oli hänelle sanonut (hyvä että muutat pois täältä ja Porvooseen ja pääset sairaalaan?) ja minä yritin kertoa miten toimia jatkossa. Eipä siinä kauheasti osannut sanoa, muuta kuin että itseään pitää puolustaa ja vanhemmille pitää kiusaamisesta kertoa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että itkevää pitää auttaa AINA ja sen pitäisi olla itsestäänselvyys. Hyvä mieli jäi kuitenkin tilanteesta ja siitä, että sain olla edes pienenä apuna.

VIIKON  KIRJA: Anna-Leena Härkösen uusin. Jippii hurraa. Oli jo aikakin. Maltanko odottaa jouluun??
VIIKON BLOGITEKSTI: Pinkit korkokengät: Pieni kierosilmäinen tyttö (klik) Postaus on blogimaailman ilotulituksia avoimuuden suhteen! Koska olen itse ollut 4. luokalla paksusilmälasipäinen tyttö, niin samaistuin ja teksti kosketti kovasti. 

Luin taannoin Seela Sellan haastiksen jossa hän tokaisi: "Jos joku kehuu minua kauniiksi, kiitän, mutta ajattelen sydämessäni, etten minä oikeasti kaunis ole. Käsitys, jonka lapsena itsestään muodostaa, ei katoa koskaan".  Tuon kommentin ymmärrän todella hyvin. Minulla oli lapsena (10 v lähtien hyvin paksut) silmälasit ja identiteettini oli hyvin hyvin pitkään silmälasipäisen/"rillirouskun" identiteetti. Rillithän olivat kirosana kouluaikaan, kukaan ei halunnut olla rillipää! Muista vieläkin, kun eräs ihana (koulun suosittu, coolest of the coolest) "Pepe" sanoi ystävälleni (jotka siis olivat yhdessä), että toi sun kamu Taru olisi ihan kivannäköinen ilman rillejä. Kyllä se kirpaisi, vaikka oli varmasti ihan hyvällä tarkoitettu. Olin n 13 v ja loputtoman anti-itsetuntoinen. Taisin olla 15-16 vuotias kun sain piilolinssit, jolloin rilli-identiteetti alkoi pikkuhiljaa - hyvin hitaasti -murentua.   

VIIKON ARTISTI: Alma. Itseasiassa minun on pitänyt monta kertaa kirjoittaa Almasta mutta (urpoilultani) vasta nyt sain aikaiseksi. Huikea, energinen, aito (vihreässä/keltaisessa ?? tukassaan) ja idearikas artisti...olisiko seuraava Maija Vilkkumaa tms no ainakin rohkea artist??  Huikeinta on se, että Alma on maanläheinen, hän ei ole syntynyt kultalusikka suussa ja sanoo (klik): "Se on just näin. En ole syntynyt kultalusikka suussa. Kun nyt tapahtuu hyviä juttuja, niitä arvostaa eikä ota itsestäänselvyytenä. " Onnea ja menestystä Almalle. Kuuntele vähintään biisi Karma.Ihanaa joulukuun ekaa viikkoa!

15 kommenttia :

 1. Ihanasti autoit pientä tyttöä! Mä uskon, että tyttö muistaa sut Aina ja vielä joskus isompana, toimii samoin. Hyvä Taru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotain tuttua tuossa itsevässä tytössä oli, siksikin tapahtuma kosketti kovin mua.

   Muiskuja Helmi!

   Poista
 2. Voi että tuota pientä itkevää tyttöä <3 Olipa onni, että satuit kohdalle ja autoit! Hyvä sä. Tuosta tuli hyvä mieli ihan näin luettunakin. Vaikka silti jäi mieleen kaihertamaan, että mitä sille tytölle kuuluu jokapäiväiseen elämään ja koulumatkoille... Toivottavasti ilkeilijät pysyvät loitolla.

  Mukavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vaan kuvitella minkälaista on pienen kiusatun tytön elämä, minua ei ole koskaan kunnolla kiusattu mutta asuin rauhattomalla alueella, jossa hyvin harva jäi ilman ilkeilyä tai jäynää (esim puhkotut pyörän renkaat), piilotetut ulkovaatteet, sylki vaatteissa, rikottu penaali, tms. :(

   Muiskuja Tuula <3

   Poista
 3. Rillirousku pullukka, se oli mun kouluidentiteetti. Silmälaseista pääsin yläasteella kun silmät eivät enää karsastaneet, mutta pullukka olen edelleen.
  Almalla on upea ja persoonallinen ääni, tykkään!
  Kivaa viikkoa sinulle Taru ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kouluvuodet ja esimurrosikä/murrosikä ovat lapselle super herkkää aikaa varsinkin jos tuntee itsensä erilaiseksi. Muistan, että melkein aina pidin itseäni rumana ja koska mulla oli paksut silmälasit olin esim koulun diskossa aina se tyttö, jota kukaan ei koskaan hakenut tanssimaan.

   Alma on ihana ja persoonallinen. Niin kuin mekin <3.
   Ihanaa viikkoa!

   Poista
 4. Ihana sinä, kun tarjosit apua ja rohkea tyttö, kun uskalsi kertoa olevansa sen tarpeessa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen niin iloinen, että sain auttaa. <3

   Ihanaa viiikkoa Annukka <3

   Poista
 5. Voi pientä itkevää tyttöä ❤️ Mutta onnensi ritari Kongo pronsessansa kanssa riensivät apuun ❤️

  Ihanaa viikkoa muru ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kongo ei ollut ritari koska olisi halunnut nilkuttaa tytön jalkaa, mutta oli hengessä mukana ;D

   Muiskuja ihana Tuija <3

   Poista
 6. Voi tuota pientä tyttöä. Onhan se ihan kauheaa, kun pitää mennä kouluun tois(t)en kiusattavaksi. Hienoa, että autoit.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaaminen on sellainen juttu joka saa mut raivon valtaan. Siihen pitää heti puuttua ja jos omaa lasta kiusattaisiin, en tiedä mitä tekisin.

   Ihanaa viikkoa Kepposka <3

   Poista
 7. Voi pientä tyttöä ja tänne Porvooseenko on muuttamassa. <3 Ihan sydäntä otti tuo tarina, ihanaa että olit hänen apuna, uskon että tuon teon hän muistaa aina <3

  Lämpöä ja haleja täältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten aika kiva olo auttaa, sen huomasin. Tuli avun antamisesta kyllä tuli hyvä mieli itselle - eli koko auttaminen oli periaatteessa itsekäs teko.

   Lämpöistä joulufiilistä ja halit sinne <3

   Poista
 8. Ihana sinä, kun tarjosit apua pienelle tytölle!

  Auttamisesta tulee aina hyvä mieli.

  Tuo Alma on muuten hyvä, olen itsekin tajunnut vasta ihan viime aikoina ;) olen musiikin suhteen aika hitaasti syttyvää sorttia ;)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top