Weekly Report

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Viime viikolla

- olin todella väsynyt, siirtyminen kesäaikaan tuntui ihan oikeasti kropassa kun herätys klo 445 vanhaa aikaa. Kesäaikaan siirtyminen ei todellakaan ole minun ydinosaamistani ja tuntuu vuosi vuodelta raskaammalta.
- ajoin kuntopyörällä 30 min 
- odotin pääsiäisvapaita ihan kunnolla
- söin järkyttävän ison ja herkullisen pääsiäisaterian torstaina töissä. Muutenkin viikko oli yhtä epälaihista.
- katsoin hämmentyneenä ja surullisena Jari Sillanpään haastattelun EVS-showssa. Oli aivan selvää, ettei Sillanpää ymmärtänyt omaa tilaansa. Hiukan jäin miettimään toimittajan vastuuta: on mielestäni
kyseenalaista journalismia ottaa selvästi sekaisin oleva ihminen suoraan televisiohaastatteluun
- nautin ihanan pääsiäisaterian sukulaisseurassa. Kiitos äiti ja muut kokit.
- Kongosta tuli rotunsa muotovalio! On se vaan ihana ja mussu.
- kypsyin täysin takatalveen. KEVÄT TÄNNE HETI NYT.
- meillä oli hurjan kiva Tallinnan reissu siskon perheen kanssa ja matka sujui yllättävän hyvin ilman suurempaa säätämistä. Hitto vie, tykkään tästä kun lapsilla alkaa olla järkeä päässä, niiden kanssa voi keskustella ja niillä alkaa olla suhteellisuudentajua. 
- kävimme kaikki kylvyssä hotellilla, jotkut jopa aamuin ja illoin. Parasta rentoutumista pitkän päivän jälkeen kun jalat ovat puhki.

VIIKON ASU:
Laivalta löytyivät ihanat Edbladin korvikset

Murut

LaihisruokaaRekkamiehen ateria eli laihisruokaa vol 2. Kuinka hyviä voivat olla  yrttiset karitsamurekepihvit valkosipuli-kermaperunat ja rakuunaporkkanat??
 

VIIKON KIRJA: Ulrika Björkstamin Nouse nyt.

Kuvittele että päällesi tippuisi lentokone, kasvosi ja koko kehosi iho palaisivat, menettäisit työkykysi ja avioliittosi kariutuisi. Miten selviäisit?
Marraskuussa 2008 putoava suihkukone syöksyi suomalaisen Ulrika Björkstamin päälle. Onnettomuus mullisti työlleen omistautuneen nuoren naisen elämän raa'alla tavalla. Elintärkeäksi muodostui löytää vastaus kahteen kysymykseen: Miten löytää voimia selviytymiseen? Mikä on se elämä, jota haluaa elää.

Nouse nyt kertoo Björkstamin tarinan uskomattoman onnettomuuden kauhuista ja läpi raastavien hoitojen. Toivon ja epätoivon vuorotellessa hän huomasi, että vaikeista asioista selvitäkseen ei tarvitse olla sankari: meissä kaikissa on voima selviytyä. Nouse nyt.
 

Kirja oli mielenkiintoinen monella tapaa. Tietenkin se oli huikea ja rehellinen selvitymistarina vahvasta naisesta, joka olisi voinut katkeroitua tai uhriutua, mutta joka löysi onnettomuuden jälkeen oman näköisen elämän. Se on tarina elämän merkityksellisyydestä tilanteessa, jossa ihminen kysyy itseltään miksi tämä tapahtui juuri minulle. Ulrikahan päätyi siihen, että tässä nyt vaan sattui käymään näin. Hän päätti, että näkökulmasta riippui, oliko hänellä hyvää vai huonoa tuuria. Kirja on myös kertomus ulkonäkökeskeisestä maailmasta. Se, miltä näyttää, vaikuttaa siihen, miten ihmiset kohtaavat toisensa.
Erityisesti pidin Ulrikan rehellisyydestä, siitä ettei hän glorifionut selviytymistään postiivisuutta puhkuen, vaan kertoi suoraan jumituksista, huonoista fiiliksistä, epävarmuuksista. 

Kirja vei mukanaan heti ensimmäisestä sivusta alkaen. Tarina itsessään on jo poikkeuksellinen ja kiinnostava, koska se perustui tositapahtumiin. Ihana kirja, joka harmitti antaa siskolle lainaan, niin mielelläni olisin jatkanut kirjan lukemista ja kuullut Ulrikan uudesta elämästä Suomessa ratkaisukeskisenä valmentajana, Tinder deiteistä ja hänen fiksuista ajatuksista.

Lämpimät suositteluni!

Kirja saatu WSOY:ltä

VIIKON SARJA: Netflixin Kova linja. Pizzalähetin murhaa selvittävät lontoolaisetsivät paljastavat huumekauppiaiden, salakuljettajien ja vakoojien salaliiton. Neljän päivän ajalle Lontooseen sijoittuvaa sarjaa tähdittävät mm. Carey Mulligan ja Billie Piper. Laadukasta brittijännitystä ja sarja joka piti katsoa pääsiäisen aikana alusta loppuun, hups.

VIIKON AJATUS:
Kukaan ei vielä ole vahingoittanut silmiään
katsomalla asioiden valoisia puolia. 

Valoa huhtikuiseen viikkoon!14 kommenttia :

 1. Kevätväsymystä ollut täälläkin... Aivot ei ole vieläkään ihan ymmärtäneet kellojensiirtoa ja tätä valoisuuden määrää. Tahdon kotiin nukkumaan!!

  Tsemppiä viikkoon ja toivotaan kaikkia kivoja asioita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellojen siirto on historian huonoin keksintö, ehkä joillekin valoisat illat ovat mukavia, mulle ei.
   Ihanaa huhtiviikkoa Tuula ja superkivoja asioita sinne <3

   Poista
 2. Kova linja täälläkin katsonnassa. :) Hyvä miniloma selvästi ja Tallinnassa on aina piristävää käydä. Vaikka ajoittain on ikävä niitä omia taaperoita, niin onhan elämä kumman helppoa nyt ja lasten kanssa kaikki niin iisiä, kun ovat jo isompia.

  yhtä mukavaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova linja oli kyllä ihan katsomisen arvoinen, ihan jo hyvien näyttelijäsuoritusten takia. Netflixissä on niin paljon kaikkea mutta viime aikoina löytöjä on pitänyt ihan löytämällä löytää :D

   Meillä matkustelu on ollut niin monta vuotta yhtä älämölöä, jotta tämä viisaustumisen aika on hyvin ilostuttava asia.

   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 3. Elämänmakuinen viikko. Onneksi niitä hyviä asioita kökköjen lisäksi löytyy myös!
  Hyvää ja lempeän ilokasta tätä viikkoa! Taas ollaan vähän lähempänä kesää! (vaikkei siltä näytäkään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää täälläkin odotetaan, ja takatalvilumien sulamista.

   Valoisaa ja lempeää uutta viikkoa Helmi <3<3

   Poista
 4. Eipä sovita mekään kesäajan kanssa yhteen. Oikeasti ehkä typerin keksintö ikinä ja olen kirjoitttanut vaikka kuinka monena vuonna jo nimen kansalaisadressiin, jolla vastustetaan kesäaikaa, mutta eipä tosta näytä hyötyä olleen. Tässä voitaisiin ottaa mallia itänaapurista, joka vaan ykskantaan päätti, että kellojen kanssa pelleily loppuu nyt ja se oli sillä selvä :).

  Ja ihan samaa mietin siitä Siltsun haastattelusta. Tuli paitsi myötähäpeällinen (sekä Jarin että Enbusken puolesta), myös jotenkin ihan hirmu huono olo. Jari ei tosiaankaan tainnut käsittää, mitä päästeli suustansa esimerkiksi kysymällä Tuomakselta, että "saako sun lapset liikkua siihen aikaan kaupungilla?" (.. kun minä itse ajelen siellä huumeissani). Huono juttu kaikinpuolin ja kaikkine jälkipuinteineen varmaan lopullinen, tai ainakin pitkäaikainen niitti Jarin uralle.

  Iloista meininkiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäaika on kyllä hemmetin kyseenalainen keksintö. Pieni asia toki koko ihmiskunnalle, mutta suuri yksilölle. Jos kellojen siirtelystä voitaisiin luopua, se olisi EU:sta ensimmäinen päätös, joka hyödyttäisi tavallista tallaajaa Suomessa.

   Siltsun haastis oli jotenkin niin surullista katsottavaa. Olin siinä tv tä katsellessani ihan että, tuleeko jotain tällaista ulos. Ei tää voi olla totta. Ihan jo Sillanpään kammottoavien sammakkojen osalta ("saako sun lapset liikkua siihen aikaan kaupungilla?), puhumattakaan toimittajan etiikasta. Hyvin outo eriskummallinen haastis jonka vertaista ei toivottavasti enää tv:ssä nähdä. Rehellisyydestä plussaa.

   Ihanaa huhtikuista viikkoa Annukka. <3

   Poista
 5. Tuo kirja on saatava, vaikka muutoin harvakseltaan luen. Onnea Kongolle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja ihan kaikille, jotka ovat elämässään olleet kriisin pysäyttämiä. Kirjailija on super tyyppi ja selviytyjä.

   Kiitos, Kongo ja minä kiitetään <3<3

   Poista
 6. Mä en yhtään ymmärrä tuota kellon viisareiden heiluttelua. Pilaa aina jollain tavalla hyvän unirytmin. Ihana asu sulla ja onnea Kongolle. Seuraavalla kerralla kun pääsen Tallinnaan, pitää etsiä kukkakimppu kotiintuomisiksi.
  Mukavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 7. Paljon taas asiaa, mutta takerrun tähän. Sä pyöräilit! Hyvä sä!
  Ollaan pyöräilytiimi 😊

  VastaaPoista
 8. Ihana tuollainen Tallinnan retki katkaisemaan arkea ja kevään odotusta. Meidän piti ukkelin kanssa myös lähteä Tallinnaan sillä välin kun neiti oli omilla retkillään, mutta sitten ukkelin työt ja elukoiden hoidot tulivat tielle. Ehkä vielä joskus...

  Kongolle supermukavat rapsutukset juuri sieltä korvan takaa ja masusta ❤️

  VastaaPoista
 9. Kiva Tallinnan reissu - kylvyt on kyllä niin jees!! Ei sovi mullekaan kesäaika ..tai en oikein tiedä mikä aika sopisi kun väsyttää. Kesälomaa odotellessa....Mukavaa viikkoa❤💚💛

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top