Merkitykselliset asiat tulevat usein yksinkertaisissa pakkauksissa.

tiistai 23. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen oli rentouttava ja teki hyvää erityisesti sielulle (mutta kyllä kropallekin). Yksi pääsiäisen kohokohdista oli mökille meno, vaikka kylmää oli ja päällä piti koko ajan olla villapaita, toppatakki ja pipo. Erityisen hienoa oli nähdä kevään edistyminen luonnossa. Kuikat ja lokit olivat saapuneet. Piha oli täynnä sinivuokkoja, ja toki myös risuja ja jäniksen papanoita (joita Bogi valitettavasti nautti). Katselin paljon vielä puoliksi jäätyneelle järvelle, sen liikkeitä ja aaltoja.  Saunoin ja heitin talviturkin jäähileitten joukossa 10 krt. Kuorin ja pesin itseni hitaasti ja hartaasti. En käyttänyt läppäriä ollenkaan.

Merkitykselliset ja tärkeät asiat tulevat usein yksinkertaisissa pakkauksissa. Vaatii kuitenkin mielestäni rohkeutta ymmärtää se ja uskaltaa elää sen mukaan ilman että tuntee itsensä tylsäksi. Ja miten paljon kiinnostavampaa on löytää simppelin kuoren alta monimutkaisuutta, moniulotteisuutta, kiinnostavuutta... usein kirkuva ulkokuori on vain sitä, kuori, jonka alla ei olekaan mitään.

Pääsiäispäivänä söimme yhdessä perheen kanssa äidillä. Mm. uusia perunoita, uunilohta, ruusukaalia, kananmunia mätitahnalla ja parsamozzarella salaattia. Kyllä syöminen on ehdottomasti yksi elämän suuria nautintoja. Piilottelimme myös pääsiäismunia ja suunnittelimme kesää. Oli niin mukavaa olla yhdessä oman lauman kanssa.

Jos jotain pääsiäinen toi oli orastava optimismi, joka oli tovin kateissa. Niin mä haluan uskoa muutenkin elämässä, että kaikki aina järjestyy. Asiat suttaantuu, ongelmat selviää. Kaikki kääntyy aina lopulta parhain päin. On se sitten fatalismia tai silkkaa typeryyttä, mutta mulle se on ainoa tapa elää.

Valoisaa uutta viikkoa, siskot!


20 kommenttia :

 1. Pääsiäinen oli täälläkin toiveikas, ulkoilma, yhteinen tekeminen, metsälenkit, ystävät, heti tuli parempi fiilis ihan kaikesta. Siellä selvästi sama juttu. <3 Joskus arki vaan murheineen niin vie ja kieputtaa.

  Ihanaa uutta viikkoa Taru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sielläkin pääsiäinen oli hyvää tekevä. Ja aatteles, ensi viikolla on jo VAPPU. En kestä, miten tää aika rientää. Ihanaa sunnuntaita Tiia <3.

   Poista
 2. Pääsiäisen ulkoilukelit olivat mahtavat (noh, tosin vähän pilviset ja tuuliset, eikä ollut ihan niin lämmintä kuin odotin, mutta kaikkeahan ei voi saada). Ihanaa, että pääsit mökille ja saunomaan ja kastautumaan järveen. Mäkin aion heittää talviturkin heti kun järvivesi on n. +20 ;)

  Valoisaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mitenkään ei lämpimien ilmojen jumalat hemmotelleet meitä, onneksi eilen oli kesäpäivä.
   Uikkaaminen oli varsin mielenkiintoinen kokemus, kun sain uida jäähileitten kanssa :D Tuli samalla kuorinta iholle :D

   Ihanaa päivää Tuula <3

   Poista
 3. Optimismi on kantava voima - peukkua sille! Pessimismi on parhaimmillaan hyvää huumoria, kuten Puolangan Pessimistit ovat sen osoittaneet. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se elämä optimistina on paljon kivempaa, vaikka välillä pessimismi yrittää kurotella muakin kohti ja elämä kolhii. Ihanaa päivää Tarja <3

   Poista
 4. Sinun pääsiäinen kuulosti just hyvältä. Rentoutumista ja aikaa itselle.
  Olet kyllä rohkea, kun olet jo heittänyt talviturkin, ei onnistuisi itseltä :)
  Voi nuo sinu koirulisi, ihania kumpikin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan uimista, olen vissiin ollut edellisessä elämässä delffiini tai jotain...
   Koirulit ovat kyllä niin mussuja, äitinsä poikia :D

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia <3 Täällä pääsiäiseen kuului herkut, perhe, suku ja taas herkut ja paljon ulkoilua. Ihanaa viikkoa sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe ja lauma ovat parhautta. Ja herkut myös.

   Ihanaa sunnuntaita Outiliini <3

   Poista
 6. pääsiäinen!
  ihminen tarvitsee hengähdystaukoja arkeensa, omia ihmisiä ympärilleen ja hyvää ruokaa!

  VastaaPoista
 7. Kaikki järjestyy, kyllä. Ei aina siten tai silloin kuin haluaisimme, mutta järjestyy kuitenkin.
  Ja tuosta merkityksellisyydestä kirjoitit myös todella osuvasti.
  Tiedäthän, että sinun ajatuksillasi ja kirjoituksillasi on meille lukijoille iso merkitys <3

  Olen ihan hirveän laiska kommentoimaan, mutta luen blogiasi säännöllisesti. Lähestymistapasi ja ajatuksesi elämästä sen kaikkine puolineen ovat yksi valonlähde omassa elämässäni. Myös silloin, kun teksteissä on synkempiä sävyjä. Sillä nekin kuuluvat elämään erottamattomasti, ja niistäkin huolimatta tai juuri niiden vuoksi elämä voi olla hyvinkin onnen täyteistä juuri pienten merkityksellisten asioiden vuoksi.

  Sanotaan, että onni ei ole päämäärä vaan tapa matkustaa. Minusta tämä eetos huokuu myös teksteistäsi. Ja siksi niitä on niin ihana lukea ja välillä kalibroida siinä sivussa vähän omaa kompassia samalla :)

  Joten kiitos, kun jaat rohkeasti ajatuksiasi ja olet <3
  Jos minulta kysytään, voit antaa orastavan optimismisi puhjeta kukkaan, sillä olen ihan varma, että hyviä asioita tulee tapahtumaan sinulle. Sitä ennen toivon sinulle oikein ihania hetkiä jo realisoituneiden hyvien ja merkityksellisten asioiden parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä komppaan ihan täysiä tätä kommentoijaa!
   Viisaita sanoja ja hyvä asenne, vaikka se itsekultakin on aina välillä kateissa. Matkustamisen tapa ja nouseva toivo on ne, joiden vuoksi jaksaa. Ja se pienen hyvän näkeminen <3 Oot ihana!

   Poista
  2. Voi sinua ihana anonyymi. Teit mut kommentillasi erittäin onnelliseksi, se merkitsi mulle hurjasti ja saattoipa muutama ilon kyynelkin eksyä silmään.

   Tällä hetkellä kun on työtön ja tuntee välillä itsensä ihan luuseriksi, usko on koetuksella, arvaa vaan miten ihanalta tuntuu, kun saa positiivista palautetta! Se tuli juuri oikeaan aikaan. Kiitän kauniista kommentistasi ja olen äärettömän iloinen, että jaksoit, viitsit ja halusit kommentoida. Sydämellinen Kiitos! Uskon, että sen jo tiedätkin, mutta pakko vielä sanoa: olet ihan mahtava

   Poista
  3. Helmi: Samaa mieltä, että viisas kommentti. Sen kun muistaisi: onni ei ole päämäärä vaan tapa matkustaa.

   Kyllähän me sen tiedämme, mutta kun sen saisi ingroitua jokaiseen päivään ;D

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus!

  Minusta on tärkeää tehdä niitä asioita, jotka tuovat itselle ja läheisille onnea, iloa ja tasapainoa oli ne sitten muiden mielestä tylsiä tai ei. Kiva kuulla, että pääsiäinen toi mukanaan optimismia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin: iloa ja onnea kohti pitää mennä, se on suorastaan velvollisuus elämää kohtaaan.

   Poista
 9. Ihanankuuloinen pääsiäinen sinulla! Meillä oli vähän toisenlainen. Kivaa silti. Ulkoilu ja lepo jäivät vähille. Sukulaisia ei tavattu ollenkan. Toisaalta he olivat reissussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla pääsiäisestäsi. <3

   Mä sain suoranaisen happimyrkytyksen pääsiäisenä ja tällä viikolla samalla myös kaamean flunssan, joten jonkinlainen tasapaino elämässä säilyi.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top