Hyviä asioita tapahtuu niille, jotka innostuu

keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Selailin eilen vanhoja päiväkirjoja ja koulupapereita ja käsiini osui ruotsin kielen koulutyö, jonka olin kirjoittanut Toven Janssonin kirjasta Reilua peliä.  Kirjan tärkein lause oli mielestäni seuraava:

”Egentligen gäller det endast detta; att inte tröttna, aldrig bli ointresserad, likgiltig, tappa sin dyrbara nyfikenhet – då tillåter man sig att dö. Så enkelt är det, är det inte?”
- Tove Jansson-

Vapaasti käännettynä:

"Loppujen lopuksi kysymys on vain tästä: että ei väsy, ei koskaan heittäydy välinpitämättömäksi, innottomaksi ja hukkaa kallisarvoista uteliaisuuttaan -silloinhan sallisi itsensä kuolla. Näin yksinkertaista se on, eikö olekin? " 

"Uteliaisuus...sitä ei saa koskaan kadottaa, muuten antaa itsensä kuolla." LED lamppu alkoi heti palaa pääni päällä, tajusin, että juuri noin ajattelen elämästä. On NIIN SUPER tärkeää pysyä uteliaana ja uudistua elämässä. Eikä jäädä märehtimään vanhoja juttuja, onkia vanhoista vesistä vanhoja hapertuneita saappaita, hämmästellä tai harmitella. Antaa vanhojen juttujen maata siellä järven pohjassa. 

Onko sillä niin väliä mistä on innostunut tai utelias? Tarvitseeko sen innostumisen olla jotain hienoa, kehittävää tai hyödyllistä? Ei mun mielestä, eikö pääasia ole se, että tuntee iloa ja innostusta? Työelämä on nykypäivänä yhtä jatkuvaa muutosta, työntekijän kehittämistä ja sparraamista parempiin tuloksiin - tästä johtuen työntekijää kehitetään ihan jatkuvasti. Pysähtymistä ja tylsää hetkeä ei työelämässä ehdi tulla.

Minä haaveilen työstä, joka olisi jotain aivan muuta kuin olen aiemmin tehnyt, vaikka tiedostan että se olisi vaikeaa ja taloudellisesti riskaaabelia. Tämä vaihe menee (ehkä?) ohi, mutta haittaneeko tuo, koska olen saanut innostumisesta hyvää fiilistä. Viime aikoina olen innostunut myös mahdollisesta syksyisestä matkasta siskon ja äidin kanssa, ystävän 50v juhlista, curly girl metodista, uimisesta, ja ystävän vinkkauksesta tehdä aarrekartta - hän on vakuuttunut, että se oikeasti toimii.  Innostutaan hyvät ihmiset, ihan mistä vaan! 

Ilokseni voin myös raportoida olleeni eilen puuhakas ja kokeileva, kokeilin tofu-inkivääriwokkia. Törkkäsin mukaan vielä korianteria, kun mun alkoi tehdä mieli Bar 9:n korianterinuudeleita. Reseptiä muokkasin niin kuin melkein aina, lisäsin kesäkurpitsaa, paprikaa, punasipulia ja koska mulla ei ollut munanuudeleita, laitoin kaupan halpisnuudeleita.  Ruuanlaittoon meni 10 min ja syömiseen 5 min. :)

Tänään on loppuelämäni ensimmäinen päivä. Ihan hemmetin mielenkiintoista :)!

13 kommenttia :

 1. Mahtavat innostumisen aiheet ja niin ihanaa sinistä. Pitäisiköhän lähteä tuohon Curly girl hommaan. :) Kivaa viikon jatkoa Taru <3

  VastaaPoista
 2. Minä olen ihan innoissani ensi maanantaista, päästään ystäväni kanssa vihdoinkin ihan kaksin hotellilomalle, niin siistiä. Ihania innostuksen kohteita sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ihanaaa Outi, niin iloitsen puolestasi <3<3
   Nautttimista lomaasi!

   Poista
 3. Kyllä se aarrekartta todella toimii! Yksinkertaisesti niin että kun visioit jonkin tavoitteen alat samalla pyrkiä sitä kohti pienin, toteutumista edistävin teoin. Ja välillä suurinkin.

  Aurinkoisia kesäpäiviä
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon myös aarrekarttaan, juuri siihen visualisointiin....aarrekartan avulla unelmat pysyvät mielessä, jolloin oikeasti ryhtyy tekemään asioita tavoittaakseen ne. Tiedättehän: poissa silmistä, poissa mielestä – toisaalta minkä näet, se pysyy varmasti mielessä ;)!

   Ihania kesäpäiviä sinne <3<3

   Poista
 4. Mä tein aarrekartan joskus 15v sitten ja silloin se ainakin toimi :) Se on jo ylipäätään hyvä, että pohtii mitä haluaa, mistä unelmoi..ja niin totta, uteliaisuuttaan ei saa koskaan kadottaa.
  just tänään juttelin miehen kanssa siitä, miksi monet vanhukset jää suremaan kaikkea elämän varrellamenetettyä ja unohtaa elää, kun elämää kuitenkin vielä olisi jäljellä.
  Toivottavasti tämän muistan sitten kun aikanaan olen itse vanhus.

  Aurinkoista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme ystävän kanssa aarrekarttakurssilla varmaan 20 v sitten ja ystäväni kaikki toiveet ovat toteutuneet siitä. Osa tietenkin omistanikin....Eli usko aarrekartan ihmeitä tekevään voimaan on suuri :D

   Ihanaa viikkoa Maikku <3

   Poista
 5. Curly girliin olen hurahtanut minäkin, tosin loman ja kampaajakäuynni jälkeen palaan vähän sileämpään tyyliin. Lomatukkana tämä kuitenkin on tosi kiva.

  Innostusta loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luovuin jo Curly girl metodista, ei tainnut sopia mun hiuslaadulle. Tai sitten luovutin liian nopeasti ;). Innostumista sinnekin hurjasti <3

   Poista
 6. Ihania innostumisen aiheita!
  Minä toivon, etten koskaan hukkaa uteliaisuuttani elämää kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin. Valoisaa viikkoa sinne <3

   Poista
 7. Mahtava innostuksen aiheita! Omaa sisäistä lastaan, joka innostuu helposti
  ei kannata koskaan hylätä vaan sitä pitää ruokkia päivittäin. Uteliaisuus
  ja intoa elämää kohtaa kannatta pitkässä juoksussa.
  Aivan ihana tuo sinivalkoinen jakko - kenen valmistajan se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin mainio pointti tuo innostumisen ruokkimista päivittäin.
   Jakku on Bodenin mallistoa, tosin viime vuotinen.
   Ihanaa viikkoa Marjo!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top