Weekly Report

tiistai 19. toukokuuta 2020

Viime viikolla:

- vietin töissä etäviikkoa, ja esim tämä HS:n kertomus liikutti minua, ruotsalaisurheilija tarjosi katukoiralle lihapullia keskellä viidakkoa, ja nyt tarinasta on tekeillä elokuva (klik)
- vaikka säästä ärsyyntyminen on tyhmää, ihmettelin edelleen miten vedestä rännän kautta siirryttiin taas palleroihin toukokuun 15.päivä, en olisi uskonut että pääsen vielä toukokuussa hiihtelemään omalla terassilla
- sain vihdoin Marketat minipihallemme ja talvitassut kaaraan. Hurraa!
- kävin ruokakaupassa ja siinä kassajonossa edelläni oli suloinen ehkä n 6 v tyttö. Hän osti sipsipussin (hyvä valinta Sour Cream), kermaviilin ja dipin ja maksoi isolla kasalla kolikoita. Myyjä huomasi, että summasta 35 senttiä puuttui. Tyttö oli suruissaan ja mietti, josko ottaisi dipin ostoksista pois- mutta mitä olisi sipsit ilman dippejä (kysyn vaan)? Ei mitään! Onneksi multa löytyi 20 s ja kaupan tädiltä 15 senttiä. Oi pientä iloa, jonka sain päivän todella pienestä hyvästä teosta! 
- uusin tv-löytö oli Ruutu +:  ssa Why Women Kill. Lucy Liu ja erityisesti  Ginnifer Goodwin tekevät ihanan satiiriset ja säkenöivät roolit! Ainakin yksi jakso vielä tulossa ja tuskin maltan odottaa!

Kolmeen eri aikakauteen sijoittuva draamakomedia naisista ja uskottomista aviomiehistä. 60-luvulla kotirouva Beth Ann (Ginnifer Goodwin), 80-luvulla seurapiirikaunotar Simone (Lucy Liu) ja nykyajassa lakinainen Taylor (Kirby Howell-Baptiste) ratkovat kukin omalla tavallaan liittonsa ongelmia. Aviomiesten rooleissa Sam Jaeger, Jack Davenport ja Reid Scott. (teksti Ruutu sivuilta)
- soittelin edelleen paljon ystisten kanssa. Erään ystiksen kanssa yli puolet puhelusta meni mietintöihin robotti-imurin hankkimisesta - keski-ikä on todellakin täällä, ihan jo meitäkin nauratti. No Ok, Tinderistäkin puhuttiin ja kokemuksia vaihdettiin!
- sovin läheisen kanssa. Happy!
-  Taitoluisteluliitto ja luisteluseura HSK ovat päätyneet monipolvisessa valmentaja Mirjami Penttisen tapauksessa sopuun. Sopimuksen mukaan Penttinen saa vuoden kilpailukiellon kärsittyään jatkaa muodostelmaluistelijoiden valmennusta. Siis WTF!! Kaikkein suurimpia häviäjiä ovat ne luistelijat, jotka uskalsivat lähteä kivuliaaseen prosessiin ja kertomaan henkilökohtaisista ja vaikeista asioistaan.

Iloa viikkoon! Jospa sitä yrittäisi hyväksyä, että sellaista elämä on. Sävyt, valot ja tempo vaihtuvat, säännöllisin väliajoin. Ja elämän jännitys piilee siinä, ettei tiedä missä se rajakohta tulee vastaan.

VIIKON ASU:  Back to basics again.  Kipparitakki muutaman vuoden takaa ja farkut. Tykkään!


VIIKON KIRJA: 
Aina tytär, aina äiti — Aikuisen naisen suhde äitiin
Hiilamo, Kirsi; Pruuki Heli

Äiti pyysi äitienpäivälahjaksi tämän kirjan, joten tuumasta toimeen. Kirja kysyy ja vastaakin siihen kysymykseen, miten aikuinen tytär voi irrottautua äidistä ja silti ymmärtää ja pysyä lähellä.

Kirjoittajat muistuttavat, miten vielä 1950-luvulla sairas lapsi saattoi viettää pitkiäkin aikoja sairaalassa ilman, että vanhemmat kävivät katsomassa. Näin tehtiin, koska sen ajateltiin olevan ”lapsen parhaaksi”.

Tuolloin vanhemmilla ei ollut aina aikaa eikä ymmärrystä paneutua lasten elämään. Syliin ei ehditty ottaa eikä jutella.

Moni tytär oppi lapsuudessaan, että omiin tarpeisiin keskittyminen on itsekästä ja väärin. Sen sijaan oli ehdottoman tärkeää olla kiltti ja ahkera.

Hiilamon ja Pruukin mukaan on paljon perheitä, joissa ei ole koskaan puhuttu rakastamisesta tai edes toisen perheenjäsenen tärkeydestä.

Kirjoittajat muistuttavat, että koskaan ei ole liian myöhäistä katkaista vääränlaisia ketjuja tai muuttaa ihmissuhteiden vuorovaikutusta ja niiden viestiä.

Tärkeä kirja ehdottomasti, lämmin suositus!

VIIKON AJATUS:

"Learn to like what doesn’t cost much.
Learn to like reading, conversation, music.
Learn to like plain food, plain service, plain cooking.
Learn to like fields, trees, brooks, hiking, rowing, climbing hills.
Learn to like people, even though some of them may be different…different from you.
Learn to like to work and enjoy the satisfaction of doing your job as well as it can be done.
Learn to like the song of birds, the companionship of dogs.
Learn to like gardening, puttering around the house, and fixing things.
Learn to like the sunrise and sunset, the beating of rain on the roof and windows, and the gentle fall of snow on a winter day.
Learn to keep your wants simple and refuse to be controlled by the likes and dislikes of others."

- Lowell C. Bennion


VIIKON KAPPALE: 

12 kommenttia :

 1. Hei, kiitos kivasta raportista ja kirjavinkistä joka herätti halun tutustua po. teokseen. Uskon että moni perhe on poikennut Ingallsin idyllistä enemmän tai vähemmän.
  Aurinkoista lämmintä tiistaita.
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lukea tuo kirja, on herättänyt paljon ajatuskai ainakin mussa. Iloa päivääsi ja kiitos ihanasta palautteesta <3<3

   Poista
 2. Ihanaa pohdintaa taas täällä. Minä kovasti jo odotan, että huomisen työpäivän jälkeen pääsen viettämään pitkää viikonloppua ja myös toivon, että ensi viikolla saataisiin niitä kesäisempiä säitä meitä ilahduttamaan <3
  Ihanaa tiistaita Taru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa pitkää viikonloppua Outi, nauti täysillä!! Hyviä säitä luvattu ensi viikolle - ihanaa!

   Poista
 3. Nämä viikkoraportit ovat kivoja. Ja aina joku juttu kolahtaa enemmänkin... nyt kolahti robotti-imuri. Hankimme robotti-imurin maaliskuussa, enkä pois antaisi. Valkoinen Roborock on ahkera ja järjestelmällinen ja tekee siistiä jälkeä. Ihan uskomaton ”kaveri”. Robottien laatu ja hinnat ovat tehneet hirmu loikan kukkaroystävällisemmiksi. Suosittelen
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut robotti-imureista paljon hyvää, ehkä minäkin jossain vaiheessa? Ystis on hankkimassa sellaista ja kuulemma 300 e :lla saa jo oivallisen pelin. Ihanaa viikkistä Tuula <3<3

   Poista
 4. Tykkään näistä. Ihanan tavallista ja arkistakin asiaa ja pohdintaa, jollaista elämä nyt vaan on. Kivaa ja mälsää ja kaikkea siltä väliltä.
  Ihana pikkutyttöpelastus! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murmeli! Sellaista se elämä on, välillä sataa välillä paistaa...nyt ainakin on kelit kohillaan eli aurinkoisella puolella mennään <3<3 Muisk!

   Poista
 5. Why woman kill on kyllä mehukas ja aavistuksen samaa tyyliä, kuin Täydelliset mitkä lie kotiäidit vai mikä sen sarjan nimi oli, joka oli hyvä myöskin. :)

  Oikein kivaa viikkoa sinne ja parempia säitä odotellessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin oiva vertaus tuo mehukas - kyllä, ja noissa sarjoissa on kyllä jotain samaa...
   Ihanaa viikkistä Tiialainen <3<3

   Poista
 6. Me laskettiin viime viikolla liukureilla. Ensi viikolla jotain keväisempää tai jopa kesäisempää, kiitos!
  Ihanaa, että tyttö sai sipsit ja dipin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kelit ovat olleet kyllä ihan uskomattomia...noh tällaista tänä vuonna, ehkä erilaista ensi vuonna - C'est la vie! Muiskuja!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top