Viikkoraportti

maanantai 28. syyskuuta 2020

 Viime viikolla

- innostuin taas kodin sisustuksesta. Seuraavana projektina on laittaa poikien huoneet uuteen uskoon, esim kuopuksen huoneen täysin turha kerrossänky lähtee nyt myyntiin. 

- kävin vihdoin ja viimein kampaajalla, 3 cm lähti latvoista ja tuntui, että nuorruin n 10 vuotta samalla. Raitojen laittaminen (itse, olen Schwarzkopfin Blonde tyttöjä) olikin sitten ihan oma mielenkiintoinen tarinansa, siitä lisää myöhemmin....

- tapasin n 2 vuoden tauon jälkeen ex työkaveria Itiksessä, ja heti tuli sellainen kodikas olo, ihan kuin olisimme olleet  ex-työpaikan kahvihuoneessa kuin entis aikaan.  Peukku myös Itiksen Naughty Burgerin lounaalle, johon kuuluu salaattipöytä ja keitto. 

- aloitin taas itseruskettavan voiteen käytön, koska kasvot olivat lähes kalman väriset. Päivettyneet kasvot, mikä sen paree!? 

- katsoin Sopusointuja blogin Maaretin ja Raili Hulkkosen meikkitutorialin, lämmin suositus (löytyy By Railin FB sivulta). Sain paljon vinkkejä hehkuvan meikin tekoon, esim sen ettei puuteria tarvitse laittaa ollenkaan. Ja hei By Railin meikit ovat tehty Suomessa, nyt jos koskaan kannattaa suosia suomalaista.  

- sain vihdoin Pinkin aamukahville kotiini. Kahvia, croisantteja, inspiroivaa keskustelua, naisenergiaa!  Vaikka viime kerrasta on liian pitkä aika, saimme heti hyvän meiningin päälle;  vaihdoimme mielipiteitä, kuuntelin erilaisia elämäntarinoita ja peilasin itseäni niihin.   

- poikien kanssa on välillä ollut hyvin mielenkiintoista, jotenkin pienten miehien persoona ottaa nyt ja kehittyy niin kovalla tahdilla etta niin itse kaveritkin kuin perhekin on aika kovilla. Yhtenä hetkenä kaikki hyvin ja toisena kauheata draamaa. Tällä viikolla täysin yllättäen  pojat olivat mussukoita, ja  kaikenlainen "kädenvääntö" jäi minimiin. Sain myös hyvä äiti pisteitä kokkaustaidoistani. 

- suretti iltapäivälehtien lööpit koulukiusaamisesta. Kiusaaminen on aina väärin ja särkee sydäntä, että pienet lapset joutuvat siitä kärsimään. Miksi se muuten on niin, että jos työpaikalla kiusataan, (parhaassa tapauksessa) kiusaaja saa lähteä. Ja kun koulussa kiusataan, kiusattu saa lähteä?

- ilahduin eronneen bloggaajan avoimuudesta, eron hinnasta harvoin puhutaan ääneen (klik)

VIIKON VAATEINSPIS: Keltainen ja leopardi ne yhteen soppii!! Ja hei miksi tämä neule on AINOA keltainen yläosa vaatekaapissani? Keltainen väri on ihana ja piristävä. Ehdottomasti lisää keltaista elämään.  


The Lucky Bastardin salaattipöytä - olen laiska tekemään saldeja joten tämä oli super jees

Ou mai gaad, kaupoissa oli jo joulukalenterit ja suklaaläjät!!!

VIIKON KIRJA: Kari Hotakaisen Tarina (2020).   "Tarina" on kertomus Suomen maaseudun pakkotyhjentämisestä. Kaikki ihmiset siirretään asumaan Kaupunkiin. Maaseutu, isolla kirjaimella, autioituu ja siitä muodostuu Kaupunkilaisten Virkistysalue,  jossa varakkaat  ihmiset saavat ostaa jännitystä elämäänsä eksymällä ohjatusti.  Kuullostaako tutulta? No niin minustakin, tätä kaikkea tapahtuu ihan oikeasti.

Tarina on parkaisu kaupungistumisen megatrendiä ja keskittymistä vastaan ja samalla taattua Hotakaista, semmoista sanataidetta ja hyvää tarinan kuljetusta, että sen lukeminen on nautinto. Plussaa kirjan ajankohtaisesta aiheesta. Kirjan takakannesta:

"Tilanne on tämä: Maaseutu on muutettu Virkistysalueeksi, kaikki asuvat Kaupungissa. Ammatit ja työnkuvat ovat muuttuneet tai kadonneet kokonaan, kukaan ei löydä paikkaansa, asiat ovat karanneet käsistä, Päättäjät ovat pulassa.

Kun kaikille ei riitä asuntoja, alkaa raaka pudotuspeli. Asunnon saavat parhaiden tarinoiden kertojat, muut joutuvat Parakkiin tai tyhjiin Kauppakeskuksiin rakennettuihin väliaikaistiloihin.

Kuka osaa kertoa vetävimmän tarinan ja esittää elämänsä kiinnostavana, kuka uupuu mahdottoman tehtävän edessä?" 

Lämmin suositus! Jos muuten et ole lukenut Hotakaisen kirjaa Ihmisen osa, lue heti, se on ihan hemmetin hyvä.

** kirja on pr näyte**

VIIKON KAPPALE: Hyväntuulen kappale, joka saa jalan töpsöttämään. (klik

VIIKON AJATUS: 


Mukavaa syyskuun vikaa viikkoa, kevyttä mieltä ja elämän kauneutta sinne!  

Siis torstaina on LOKAkuu, voi mahotonta miten se aika vierii!


11 kommenttia :

 1. Kiitos <3 Nyt kun tätä on prosessoinut tarpeeksi niin muusta en puhuisikaan! Paitsi eroamisen lisäksi Tinderistä, heh eh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä ja erityisesti avoimuudestasi- tärkeä aihe koska jopa tabu. Aiheesta olen jutellut monen eronnen kanssa ja kaikilla samoja tuntoja: elämä meni uusiksi myös taloudellisesti. Ja silti se oli sen arvoista esim vapautunut tunnelma kotona. Hah joo Tinderisa voisi puhua loputtomiin, ne ovatkin sitten aivan erilaisia tarinoita ...:D

   Poista
 2. Ai vitsi miten huikeasti keltainen sopii pantterin kanssa, wow täydellinen asu. <3 Aloin muuten katsomaan Netflixiltä Uraäidit, oletko nähnyt, uskon että voisit tykätä ellet ole nähnyt jo. <3

  Ihanaa uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos sarjavinkistä, pitääpä tsekata, mulla alkaa olla sellainen (negatiivinen?), etten enää löydä Netflixiltä mitään kivaa katsottavaa....Puss!

   Poista
 3. Kampaajakäynnit ovat aina päivän piristyksiä ja sitä nuortuu ainakin...1v. ellei 10 v.
  t. Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampaajat ovat maailman parhaita terapiasessioita :)
   Valoa!

   Poista
 4. Miten minusta tuntuu, että tämä syyskuu on mennyt ihan mahdottomalla vauhdilla, nyt jo viimeisiä päiviä viedään.
  Ihanasti sopii keltainen ja pantteri yhteen, näytät hyvältä.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, tää aika menee ihan uskomattoman nopeasti. Mäkin olen ollut nyt 4 viikkoa työttömänä ....unbeliavable.
   Kiitos kauniitasta sanoistasi. <3 Halit <3

   Poista
 5. Keltainen ja pantteri näyttää hyvältä! Kumpaakaan ei löydy minun vaatekaapistani (vielä). Luen paljon, mutta Hotakaista en ole koskaan lukenut. Pitänee korjata tilanne.
  Kivaa viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta ja että kommentoit. <3 Tykkään hurjasti Hotakaisesta, ja mitä enemmän luen, sitä enemmän pidän ja ihailen.
   Kannattaa aloittaa Ihmisen osasta. <3

   Poista
 6. Keltainen sopii sulle ja näyttää hyvältä pantterin kanssa.

  Olen ollut erittäin järkyttynyt ja jopa vähän ahdistunut näistä kiusaamistapauksista. Erityisesti siitä, että jo ala-asteelaiset pieksevät toisiaan tajuttomuuteen saakka. Miten raskasta on mennä kouluun, jos siellä joka päivä kiusataan ja miten kyvyttömiä aikuiset ovat ratkomaan näitä tapauksia.

  Meillä on poikien kanssa kaikenlaista murrosikään liittyvää vääntöä melkein joka viikkoa. Elättelen toivoa, että järki kirkastuisi esikoisen päässä, ennenkuin se mahdollisesti sumenee keskimmäisen päässä. Meidän kuopus on ollut perheen helpoin lapsi, niin sitten hänen murrosiässään tulee joku kompensaatio maksettavaksi ;)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top