Näin yksinkertaista se on, eikö olekin?

lauantai 2. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uudet kujeet, sanotaan. Toivon uusia kujeita kaikille meille, jos niin on tarkoitettu, vanhatkin kujeet ovat täysin OK. Vuoden ensimmäinen päivä meni ihmetellessä, otimme rennosti, yritin rakentaa siltoja (siinä onnistumatta)  ja nautin monesta hyvästä keskustelusta. Löysin myös eilen  Toven Janssonin kirjan Reilua peliä.  Kirjan tärkein lause oli mielestäni seuraava:

”Egentligen gäller det endast detta; att inte tröttna, aldrig bli ointresserad, likgiltig, tappa sin dyrbara nyfikenhet – då tillåter man sig att dö. Så enkelt är det, är det inte?”
- Tove Jansson-

Vapaasti käännettynä:

"Loppujen lopuksi kysymys on vain tästä: että ei väsy, ei koskaan heittäydy välinpitämättömäksi, innottomaksi ja hukkaa kallisarvoista uteliaisuuttaan - silloinhan sallisi itsensä kuolla. Näin yksinkertaista se on, eikö olekin? " 

"Uteliaisuus...sitä ei saa koskaan kadottaa, muuten antaa itsensä kuolla." LED lamppu alkoi heti palaa pääni päällä, tajusin, että juuri noin ajattelen elämästä. On NIIN SUPER tärkeää pysyä uteliaana ja uudistua elämässä. Eikä jäädä märehtimään vanhoja juttuja, onkia vanhoista vesistä vanhoja hapertuneita saappaita, hämmästellä tai harmitella. Antaa vanhojen juttujen maata siellä järven pohjassa. 

Minä haaveilen työstä, joka olisi jotain aivan muuta kuin olen aiemmin tehnyt, vaikka tiedostan että se on vaikeaa ja taloudellisesti riskaaabelia. Haaveilen myös rakkaudesta, jossa toinen hyväksyy minut sellaisena kuin olen ja vice versa, jossa olisi huumoria ja turvallisuutta. Ja siitä, että asuisin talossa, jossa olisi iso piha koirille ja vähintään yksi omenapuu.  Joka tapauksessa uskon, että elämä menee omalla painollaan, elämä kantaa, otetaan päivä kerrallaan. 

Ja innostutaan me kaikki, ihan mistä vaan! Halaus vuoden toiseen päivään  <3
Onko sinulla uuden vuoden haaveita?4 kommenttia :

 1. Olen Toven kanssa samaa mieltä, että uteliaisuus elämää kohtaan kannattaa säilyttää. Sillä tavoin voi oppia uutta ja saada uusia kokemuksia ja näkökulmia. Elämähän on suuri/pieni seikkailu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä, olkoon uteliaisuus vuoden 2021 juttu. Muiskuja <3

   Poista
 2. Oikeastaan haaveilen vain pysyvyydestä nykyisessä työpaikassani, eiköhän tuossa ole jo haavetta näin alkuvuodeksi tarpeeksi :)
  Kaikkea hyvää sinulle tähän vuoteen Taru, halaus ja suukkonen myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla olisi tällä hetkellä työpaikka, toivoisin ihan samaa eli pysyvyyttä. Ja olen niin happy, että sulle löytyi oma työpaikka.

   Ihanaa vuoden ensimmäistä uutta viikkoa <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top