Parasta juuri nyt

torstai 21. tammikuuta 2021

 - HS:n pääkirjoitus maanantailta (klik) (Boldaukset omia)

SUOMEN arvostetuimpiin pop­muusikoihin kuulunut Pave Maijanen kuoli sunnuntaina sairastettuaan parantumatonta ALS-tautia, joka rappeuttaa kehon lihaksia. Maijanen puhui sairaudestaan avoimesti eri haastatteluissa.

Maijanen osasi arkipäiväistää kuolemansa. Hän ei yrittänyt kerätä myötätuntoa tai sympatiaa, mutta ihmisten ymmärrys ja myötämielisyys oli suurta. Maijanen kertoi sairaudesta ja voinnistaan laajassa haastattelussa HS:lle syksyllä 2020. Viestinnän tutkija, dosentti Jukka-Pekka Puro osoitti samaa arvokkuutta, kun hän kertoi parantumattomasta syövästään (HS 17.1.).

Tällainen avoimuus on tärkeää. Kutsumalla ihmiset mukaan henkilökohtaiselle matkalleen Maijanen ja Puro ovat vähentäneet sairauksiin ja kuolemaan liittyvää välttelyä ja pelkoa. Se tekee kuolemasta puhumisesta helpompaa meille kaikille.

Kiitokseksi molemmat ovat saaneet tukea ja myötätuntoa. ”Kiitollisuus on se, mikä on syrjäyttänyt katkeruuden”, Maijanen sanoi viime syksynä.

-   eilinen päivä oli hyvä. Trump saatiin vihdoin heivattua hiiteen ja  Yhdysvaltain uuden presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisseremonia oli  jotenkin toiveikas ja lopun ilotulituksessa (0Katy Perryn laulaessa taustalla) oli  taikaa. Koskettava oli myös Amanda Gormanin lukema runo The Hill We Climb (klik).  

Vapaa käännös:

Kun päivä tulee, astumme ulos varjosta, liekeissä ja pelkäämättä.

Uusi auringonnousu kukkii, kun vapautamme sen.

Sillä on aina valoa, jos vain olemme tarpeeksi rohkeita näkemään sen.

Jos vain olemme tarpeeksi rohkeita olemaan.

- uusimman Anna-lehden muotijuttu. Ihanan raikkaita yhdistelmiä - esim kukkakuosi yhdistettynä ruutuun. Loving it.




- aamupuurot. Mikä onkaan parasta tapa aloittaa hyytävän kylmä pakkasaamu, iso lautasellinen neljänviljanpuuroa, jossa iso pala voita/kevytmaitoa. Ei ole voittanutta!

- jokin outo kevätfiilis, vaikka hanki hohtaa ja talven valkohiutaleet hiljaa leijailee. Tekee mieli ostaa tulppaaneita, lakata kynnet sinisiksi, ja pukea päälleen kukkamekko. Outo olen, yes I know.

Valoa lumiseen päivään!

8 kommenttia :

 1. Ai sullakin on jo kevätfiilis? Mulla myös. Joko saa mekkoihin pukeutua?
  Mä tykkäsin myös tosta muotijutusta ja harmittelin ettei kantti riittäis noihin yhdistelmiin. Surkea turvapukeutuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin saa pukeutua kukkamekkoihin, muotikoordinaattori antaa sulle luvan (vaikka et ole sitä pyytänyt) :D Muistaakseni ko. muotijutussa oli stylistinä Liisa Kokko, joka on kyllä velho asukokonaisuuksien yhdistelyssä. UUdella asenteella uuteen vuoteen <3

   Poista
 2. Minulla ei vielä ole kevätfiilistä, mutta kovasti odotan jo sen tulemista. Minä olen tietoisesti lisännyt väriä vaatetukseeni, yritän piristää itseäni vaatteilla :)
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tarunen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat loistava keino saada pientä iloa elämään. Samaa yritän minäkin, vaikka arjessa hiihtelen valitettavan usein verkkareissa nyt kun olen työttömänä.
   Muiskuja viikkikseen Outiliini <3

   Poista
 3. Täällä on niiiiin talvi, että kevätfiilikseen ei pääse ihan toviin hetken häivähdyksiä lukuunottamatta. Minä olen sen tarkemmin ajattelematta luontojaan lisännyt värejä vaatetukseeni mutta kovin, kovin hillitysti. Toki villasukkia löytyy joka lähtöön ja kaikissa väreissä ❤ Aamupuurot on kyllä ihan parasta päivän aloitusta. Hyvää viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut viime päivät lähinnä vettä, ja lumivuoret sulavat valitettavan kovaa vauhtia. Itse en ole mikään supertalvi-ihminen, mutta onhan tuo valo ihanaa. Kuitenkin sielu halajaa kotiin tulppaaneja, ja lisää värejä elämään. Valoisaa viikkistä <3

   Poista
 4. Räiskytään, joko vaatteilla tai luonteella tai jollakin muulla :)
  Parhautta viikonloppuusi ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, keinot ovat jokaisen itse valittavissa - ”Konstit on monet, sanoi mummo, kun kissalla pöytää pyyhki.” Tärkeintä, että välillä räiskytään. Muiskuja viikkikseen ihanuus <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top