Viikkoraportti

maanantai 18. tammikuuta 2021

Viime viikolla

- viikko alkoi mainiosti, koska tapasin äidin Fafasissa pitaleipien äärellä - ensimmäinen kerta äidille. Turinaa,  maailman parannusta ja herkuttelua!

- tein hulluuksia tahalleen, kävin lounastreffien jälkeen sekä Marimekossa että HM:ssä. Juuri kun sanoin kamuille, etten KOSKAAN löydä /osta mitään HM:stä, kaupassa eteeni osuu ihana karvaturri -60% alessa. Oli vaan pakko kotiuttaa. 

- koimme talven iloja ja persiistä oloa. Tiistai oli suoraan helvetistä, jumiuduin hankeen auton kanssa tunniksi melkein itkien

- perjantaina oli pakko antautua kokonaan taudille ja vaan levätä. Koiralenkki tai ruuanlaitto (mikroruuan lämmitys) oli saavutus, jonka jälkeen olin aivan puhki. 

- tajusin, että TALVI on virallisesti täällä.  Ole raikas, ole kaunis, rakas talvi. Ravitse sieluani, kehoani ja mieltäni.

- YLEN jälkiviisaat perjantaina - sen katson joka viikko. Ja aina oivaltaa jotain!

- lauantaina solmin jonkinlaisen orastavan ystävyyssuhteen talveen, kun pakkaset vähän laskivat 

- viikonloppuna vielä flunssailin, mutta sain jo jotain pieniä juttuja tehtyäVIIKON SARJA: Areenan Ivalo. Lapin hyiseen talveen sijoittuva Ivalo (kansainväliseltä nimeltään Arctic Circle) on ensimmäisten todella koukuttava yhdistelmä nordic noiria, kauniita lumimaisemia ja fiksua jännitystä. Ivalossa asuva poliisi Nina Kautsalo (ihana Iina Kuustonen) löytää erämaamökin kellarista kahlitun naisen, josta löytyy tappavan vaarallinen virus. Saksalainen virusasiantuntija Thomas Lorenz (hottis Maximilian Brückner) saapuu avuksi, mutta virusta ei saada eristettyä, ja siitä tarina taitaakin vasta alkaa.

Tarinassa on väkevää ainesta ja ohjaus luottaa maisemien lisäksi myös loistavien näyttelijöiden vetovoimaan. Suositteluni! 


VIIKON KIRJA:  Tuli luettua Eveliina Talvitien "Vanha nainen tanssii" kirja (Into 2020) viikonloppuna. Talvitie kohtaa kirjassa viisikymmentävuotiaan itsensä lisäksi 11 naista, jotka ovat elämässään osanneet tanssia muidenkin rytmiin, mutta löytäneet lopulta omansa. Kokemuksistaan kertovat mm Anu Sinisalo, Katariina Souri, Laila Snellman, Pirkko Arstila, Pirkko Lahti, Raisa Rauhamaa ja Seela Sella.

Talvitie toivoo naisen voivan julistautua ylpeästi vanhaksi sen sijaan, että hän ryhtyisi taistelemaan vanhenemista vastaan. 💓

Ajatuksia herättävä ja ihana kirja, joka julistaa "vanhojen" (kuka edes määrittelee vanhuuden??) naisten oikeutta olla rohkeasti olemassa ja säihkyä! Niin toivon, että voisin vanhentua rohkeasti, pelkäämättä vanhenemista, ilman ankkahuulia ja taustalla toivottavasti soisi Edith Piafin "Non je ne regrette rien". ** kirja pr näyte*'VIIKON AJATUS: 

Arvot ovat tärkeimmät ohjenuorat 
päätöksiä tehdessämme. 
Kun epäröimme, ne näkyvät sumun läpi 
kuin majakan merkkivalo.

-Mac Anderson 

Väriläiskiä ja roiskaisuja viikkoon, tulkoon siitä värikäs ja rohkea!

VIIKON KAPPALE: RIP Pave Maijanen.  


12 kommenttia :

 1. Säiden suhteen viime viikko oli kyllä huikea. Mutta viikkosi kuulostaa, jos ei lumeen juuttumista lasketa, niin oikein reippaalta ja ihanalta.

  Katsottiin tässä joulun välipäivinä Ivalo ja tykättiin kovasti. Jokin siinä on, että kun maisemat on pakkasmaisemia, rakastan katsoa. Kakkoskausi sijoittuu Helsinkiin ja täällä tuumitaan, onko sarjan nimi sitten enää Ivalo. ;)

  Sydämellistä uutta viikkoa Taru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No välillä rämmittiin viime viikollakin, oli paljon epätietoisuutta ja stressiä mutta onneksi positiivisuus puskee läpi.

   Niin ihanaa kuulla, että Ivalo saa jatkoa. Sarja on oikeasti koukuttava ja Iina Kuustonen supertaitava.

   Muiskuja viikkikseen ihana <3

   Muiskuja viikkoo

   Poista
 2. Minä tykkäsin tuosta Ivalosta todella paljon. Sain oikein inspiraation, että menen siihen hotelliin, joka esiintyy sarjassa. Pikkasen olin huuli pyöreänä, kun selvisi, että ei kyseistä hotellia ole olemassakaan. Se on tehty jälkieditointina.

  Minä olen ollut ihan hullaantunut talvisäästä eikä edes toi kova pakkanen ole laskenut intoani. Joku nyrjähdys on jälleen käynyt ;)

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ivalo oli ihana, ja kaikki ne Lapin maisemat myös. Mulla on varmasti jo ainakin 12 v v. kun olen ollut laskettelemassa Ylläksellä tai Rukalla. POjat tahtoisivat hiihtolomalla laskettelemaan ja mietittiin lähinnä Messilää.

   Mä toivoisin, että olisi hullaantunut talveen, mutta kevään lapsena en vaan pysty kunnolla. Toki tää valo on ihanaa! Kivaa viikkistä <3

   Poista
 3. Niin ihanaa, että on vihdoin saatu valoa ja lunta maahan. Pakkanenkaan ei haittaa yhtään, puen niin paksut kerrokset että tarkenen lenkkeillä, siis kävellä :)
  Mulla on Ivalo juuri menossa ja olen ihan koukussa siihen, samoista syistä kuin sinäkin.
  Mukavia talvipäiviä Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle noi - 23 asteen pakkaset olivat aivan liikaa, mutta onhan tuo talven valo niin ihana. Muiskuja viikkikseen <3

   Poista
 4. Mullakin Ivalo työn alla, kunhan Lehmän vuosi-sarja loppuu, sekin on hyvä.
  Toivottavasti olosi on jo parempi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmän vuosi pitääkin tsekta, mulle ihan uusi juttu. Valoisaa viikkistä <3

   Poista
 5. Ivalo katsottu täälläkin ja tykätty. Mä en vaan tykkään kamalista pakkasista. Joko olen jäässä kun pitää olla hoitolasten kanssa ulkona, tai sitten menetetään hermot kun hoitolasten kanssa pitää olla vain sisällä (pakkasrajat) :D
  Kaunista toki on, kiitos lumipeitteiden. Ihanaista uutta viikkoa muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo sulla on tietty työn puolesta ihan omat haasteet. Jos olisi valoisaa ja sellainen max -10 astetta, olisin happy. Nyt on viime päivinä tullut lähinnä vettä ja kadut ovat luistinratoja.

   Valoisaa viikkistä <3

   Poista
 6. Iloa viikkoon! Täytynee ottaa tuo kirja pohdintaan; olen kuullut siitä vähän kahtalaisia arvosteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja ei ole mikään maiilman syvällisin, mutta tykkäsin siitä. Varsinkin esim Seela Sellan ajatukset upposivat ihan täysillä. Valoa viikkikseen <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top