Viikkoraportti

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Viime viikolla: 

  kevät keikkuen tulevi - lausahdus päti todellakin viime viikkoon. Välillä tuli lunta vaakatasossa (not so nice) ja välillä kevättä OLI ehdottomasti ilmassa, niin parasta. Kevään (ja kesän) lapsi mä oon! 

- viikko sujui flow- tilassa töiden suhteen. Niin kiitollisena, että olen löytänyt työn, jossa viihdyn aidosti! 

- nauratti kohtaaminen kuopuksen kanssa viikolla: 
- nyt viet koirat ulos (minä)
- en vielä.. kohta
-  nyt koirat ulos, niiden pitää päästä lenkille oikeasti (30 min mennyt)
- EN VIE (kuopus)
- saat syödä pinaattilettuja loppuelämäsi (minä)

...no ovien paukkeiden, semikiroilun ja muiden volyymiäänien jälkeen - koirat vietiin ulos tovi myöhemmin...by kuopus. TAISTELUT OVAT TAISTELUITA. 

- hyvät sylvit sentään, kyllä väsytti aamuisin ja iltaisin, vaikka perusvire päivisin oli energinen. Toisaalta loppusyksy ja alkukevät ovat olleet mulle aina haastavia. Toivon ehdottomasti virtaa antavia tekijöitä sulostuttamaan elämääni, eritoten jonkun liikunnallisen muodon- muun kuin kävelyn. Vielä toistaiseksi kun kaikki on verhottuna, kaikki näyttää oikein hyvältä, vaatteet peittävät kropan edestä ja takaa ja sivuilta, mutta aika pian vaatteita ei voi pukea päälleen kerroksittain, ei voi enää pukeutua pitkiin villapaitoihin, muhkeisiin talvitakkeihin, viittoihin tai kaapuihin, pian aurinko ja kevät ovat täällä ja tarttis tehrä jotakin. Kuntoilu ja urheilut ovat olleet retuperällä jo pitkään, oikeammin sanottuna en ole rasittanut itseäni hikiliikunnalla ollenkaan moneen kuukauteen. Erityisesti haluan päästä parempaan kuntoon sen takia, että olisi energisempi, iloisempi, jaksavampi. Liikunnan avulla sitä jaksaa enemmän, sitä voi paremmin – klisee mutta totta kuin kirkon rotta. Realistista olisi lisätä koiralenkkien pituutta, käyttää hulahula-vannetta, jonka ostin talvella (käyttökertoja n 8 !!) nostella kotipuntteja, lisätä kasviksia ja aloittaa varovainen, mutta säännöllinen kuntoilu. ....Raporttia seuraa! 

- mietin vanhaa totuutta " vain minä voin tehdä itseni onnelliseksi " - ko ajatus resonoi mua juuri nyt erityisen paljon. Onni lähtee itsestä, kiitollisuus ja se mihin huomion kääntää on se punainen lanka. Tarvitsenko onneen hienoja lomia ulkomailla, hulppeaa asuntoa tai timanttisormuksia? En. No mitä sitten? Mulle ne kliseet - onnistuminen jossain asiassa, perhe, poikien kanssa kohtaaminen (niitä on ollut enenemässä määrin tänä vuonna), ystävät, koiruudet ja niiden höntteily, kodin raivaaminen, kahden taulun maalaus tämän vuoden aikana, - ne ovat mulle paljon. Siihen vielä tulevan kevään myötä mökkeily perheen kanssa, uiminen, koiralenkit siskon kanssa ja svöminen ulkona- niin avot. 

  eipä muuta paljon tapahtunut, elämä tuntuu olevan pelkkää pause -tilaa, vaikka toki sisäistää, että näin on aika monella (JA ILMEISESTI VIELÄ HEMMETIN PITKÄÄN), ajatus "nyt on näin" auttaa vähän. Siltikin, kyllä sitä kaipaa ihmiskontakteja ja esim yhdessä nauramista, onneksi sitä voi tehdä puhelimessa. 

- ruokapolitiikka oli taas helppoa. Nauratti kun luin Uusimuusa kolumnin (klik) aihetta sivuten. Kaikki jotka mut tietävät, en ole kodinhengetär, tykkään ruuanlaitosta mutta hifistely ei ole yhtään mun juttu, kotiruuat bestest, 4- 5 itsetehtyä ateriaa/per viikko riittää mulle, muuten mennään kalapuikko, pasta, kananugettilinjalla. 

 - Astra Zenecan rokote päätettiin hyllyttää Suomessa viime perjantaina, kun ilmeni, että sillä saattaa olla yhteys aivolaskimotukoksiin. Aika pelottava ajatus, joka sai mietteliääksi! - pakko vinkata Matsmartin loistolöydöstä. Kidneypavuista, tomaatista ja maissista tehty salsa, joka sopii kylmänä mainiosti salaatteihin sekä kalan, grilliruoan tai texmex-ruoan kanssa. Lämpimänä sellaisenaan tai vaikka jauhelihakastikkeessa, chili-con carnen ja muiden patojen aineksena. Sisko vinkkasi ja olen samaa mieltä. Peukku! 

 - Areenan Exit, joka on rahoitusmaailman pimeästä puolesta kertova norjalainen sarja. Sarja on samalla vastenmielinen ja toisaalta myös kiinnostava.

 Keskiössä on vastenmielinen miesnelikko Adam (Simon J. Berger), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelmann) ja Jeppe (Jon Øigarden). Poppoo omistaa vaimoiltaan salaa bilekämpän. Jääpalat kilahtelevat trendikkäissä kristallilaseissa ja paljaat pakarat nykivät edestakaisin maksettujen naisten syleilyissä, kun he jahtaavat tyydytystä elämäänsä. – Elämässäni on yksi tarkoitus, ja se on pitää hauskaa, William toteaa.

Naiset esitetään osaksi järkevinä, itsenäisinä ja osin surullisina uhreina ja objekteina, onneksi naisten kehitystarinaakin löytyi. Näyttelijätyö on briljanttia. Suosittelut!

- tein mahtavan alelöydön Ellokselta: täydellisesti istuva tikkitakki. 
VIIKON ASUINSPIS: Kaipaan niin värejä elämään, erityisesti keltainen viehättää silmää!!

Trenssi HM (klik)

Kollari: COS

Laukku: Marimekko

Farkut:  porkkanafarkut HM


VIIKON AJATUS: Niin totta!

Leena päätyi salaattiin, jossa oli avocadoa ja katkarapuja, päällä lainehtiva kastikemeri.
– Et kai sinä kuvittele, että tuo on jotenkin terveellistä?
– Kaikkein terveellisintä on syödä kohtuudella, mitä milloinkin tekee mieli ja olla hyvällä tuulella, Leena sanoi. – Sinä et taida harrastaa kumpaakaan.
– Elämä on mennyt vähän sellaiseksi, Vappu sanoi.
– Sinä itse olet mennyt sellaiseksi. Ei elämä tee sinua, sinä itse teet elämän.

Sitaatti Regina Raskin kirjasta Paikka auringossa.

PÄIVÄN NAURUT: Verratonta uutta viikkoa… kaikesta huolimatta. Kukaan ei taida tuntea tarvetta tarkentaa, mihin tällä viitataan. Tuskin tarvitseekaan.

Mahtavan hyvää viikkoa kaikille! Olkaa ihmisiksi, minäkin yritän  =)


12 kommenttia :

 1. Iloa viikkoosi!

  Monet sun kirjoittamat on NIIN totta; liikunnan vähyys, kasvisten vähyys, jonkinlainen pysyvässä pausetilassa oleminen...
  Onneksi on myös iloa tuottavia asioita, kevätaurinko ja kevään ne aurinkoisemmat keikahdukset (pärjäisin oikein hyvin ilman niitä lumisia keikahduksia!)

  Leppoisaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko se korona vai mikä, mutta tuntuu että elämä on jotenkin suistunut raiteiltaan. Ja se tunne, että tämä vain jatkuu ja jatkuu. Back to normal, sitä toivon kaikille meille <3

   ONNEKSI KEVÄT. <3

   Poista
 2. Minäkin niin tarvitsisin lisää liikuntaa. Mikä siinä onkaan, että välillä (tai oikeastaan usein) en vaan saa itseäni liikkeelle, vaikka tiedän sen tekevän niin hyvää kokonaisvaltaisesti. En tiedä, että missä vika.

  Minä sain 10 päivää sitten Astra Zenecan rokotteen. Siinä sitä jo hetken mietin, että jos ei korjaa kuolo koronan muodossa, niin korjaako sitten kuolo aivoveritulpan muodossa. Noh, täällä sitä vielä porskutetaan ;)

  Olen samaa mieltä, että onni on harvoin kiinni ulkoisista puitteista ja onni löytyy sellaisista asioista, jotka vaikuttavat mieleen. Onnea on lämmin järvivesi, hyvä ruoka, kirja joka tempaisee mukaansa. Tosin sinun listastasi minun täytyy todeta, että minulle kyllä matkailu on onnea lisäävä asia. Janoan nähdä uusia paikkoja ja saada uusia kokemuksia. Kaipaan ihan hirvittävästi matkailua. Onneksi Suomessakin on paljon kauniita ja uusia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SAMAA KYSYN ma, mikä siinä liikkelle menossa on niin vaikeaa? Onneksi on nuo koiruudet, joiden kanssa teen koiralenkkejä, mutta eihän se riiä. Tämän ikäisen pitäisi harjoittaa lihakuntoa, varsinkin jos tekee työtä lysyssä sohvalla.

   Mahtia kuulla, että rokotus meni hyvin. Oon kuullut niin monta kauhtarinaa 36 h lihassäryistä sun muista. No mut rokotetaan ehkä touko- tai kesäkuussa...ei tarvitse vielä huolehtia.

   Kyllä mäkin matkailua kaipaan, mutta mökkeily hiukan lievittää ikävää. Voikun pääsisi mökille ja PIAN. Iloa sunnuntaille <3

   Poista
 3. Liikunta kateissa ollut täälläkin ja nyt kovasti yritän sitä elämääni lisätä. Munkin motivaattoreista suurin on energinen olo. Mä en ole väsynyt, mutta en kyllä energinenkään. Kaipaan sitä innostunutta fiilistä, mikä tulee kun alkaa liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihailin sun käsipainotreenia, jospa aloitan siitä. Tuolla ne käsipainot pölyttyy nurkassa aivan yksinäisinä...Raukat.

   INNOSTUSTA meille kaikille <3

   Poista
 4. Oon niin iloinen tosta duunijutusta <3 Ehkä se siitä sitten vie taas eteenpäin...

  Liikunta..huoh. Miksi se on niin vaikeaa?? Maanantaina olin lumikenkäilemässä, koska oli tavallaan vähän niinkuin pakko/velvollisuus ja olin niin happy! Miksi se sitten seuraavana päivänä tuntuu taas ihan tervanjuonnilta, kysyn vaan!?
  Mennään päivä kerrallaan eikä multipaskata. Hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä reipas sentään lumikenkäilet, mä kenkäilen vain koiruuksien kanssa. Voikun sitä löytäisi taas kipinän hölkyttelyyn tai uimiseen - ne ovat olleet mun juttuja aiemmin. Joka tapauksesssa tasapaino on varmasti se keyword. Ja less is more.

   Multipaskaillaan hyvin taas huomenna :D Hali <3

   Poista
 5. Niin tutun oloista sanailua siellä ollut kuopuksesi kanssa :) Meillä oli viimeksi vääntöä siitä, että edelleen saan herättää 18v kaverin kouluun, huoh!
  Kivaa viikkoa ja halauksia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat hoitavat koulun OK, mutta koiralenkit ovat se akilleen kantapää. Niin ärsyttää, varsinkin kun koiruudet ovat perheenjäseniä ja niille tosi rakkaita! No se on elämää....:D

   Halit sinnekin <3

   Poista
 6. Niin tuttuja juttuja monelta osin. Perussairaudesta johtuen minun on pakko liikkua ja käyn yleensä kaksi-kolme kertaa viikossa kuntosalilla. Odotan innolla kevättä ja sitä, että pääsen ajelemaan polkupyörällä töihin (jos tasapaino antaa myöten). Luontainen arkiliikunta on ihan parasta- liikettä tulee tekemättä siitä numeroa. Paitsi joskus siivoamisesta;D Eilen oli täälläkin lämpöasteita! Isommilta teiltä on lumi sulanut ja asfalttia näkyy - jeah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipas sinä, kun kuntoilet. Respect, ja vaikka olisi pakon kautta, tosi hieno juttu!

   Niin samaa mieltä, arkiliikunta best. Mulla olisi nykyiseen työpaikaaan n 12 km, tekisi mieli kokeilla sitä pyörällä. Ehkä vielä repäisen ja teen sen!

   Nautitaan keväästä, odotan jo alfalttien putsausta sorasta. Iloa sunnuntaille ihana <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top