Pääsiäisen viesti on edelleen se, että kärsimyksen jälkeen on toivoa ja iloa

perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pääsiäinen tuli tänä vuonna ihan puskista, en ole laittanut kuin muutaman pupukynttilän esille, eli en ole tehnyt minkäänlaisia pääsiäisvalmisteluja ruokaostoksia lukuunottamatta. Tänään kun olen ulkoillut koko seutu on aivan kuollut, tuntuu, että KAIKKI ovat jossain ...missä lie ovat. Mökille olisin halunnut lähteä piipahtamaan, mutta sen verran on lunta metsän keskellä, että eka mökkireissu saa jäädä keväämmälle.

Mulla on sellainen pääsiäisperinne, että AINA on saatava valkosipuliperunoita, niitä siis tänään itsetekoisina uuniin. Kylkeen poikien toiveesta kanafileitä ja parsakaalia. Ja toki Mignon munia. Meillä ei ole muita suunnitelmia kuin vain löllötä, ottaa rennosti, lukea, katsoa töllöä ja ulkoilla ( toki pojilla pelaaminen!). Sounds like a plan, vaikka toki harmittaa, ettei perinteistä sukutapaamista tänä vuonna järjestetä, 

Summa summarum_ tänä(kin) vuonna pääsiäinen on erilainen, mutta onneksi kiitollisuuden aiheita löytyy ja pääsiäisen viesti on edelleen se, että kärsimyksen jälkeen on toivoa ja iloa. 

"Kulkeminen oli ollut kevyttä, sillä selkäreppu oli melkein tyhjä eikä ollut huolta mistään. Nuuskamuikkunen oli tyytyväinen metsään ja ilmaan ja itseensä. Huominen ja eilinen olivat yhtä kaukana, mutta juuri tällä hetkellä aurinko helotti koivujen välissä kirkkaan punaisena ja ilma oli vilpoinen ja leuto.

Tämä ilta on laulun ilta, ajatteli Nuuskamuikkunen. Uuden laulun, jossa on yksi osa odotusta, kaksi osaa kevätkaihoa ja loput vain hillitöntä hurmaa siitä, että saa vaeltaa, olla yksin ja viihtyä oman itsensä seurassa."

-Tove Jansson, Kevätlaulu

Rauhallista pääsiäistä itse kullekin ❤ Tässä hetkessä, jokaisessa hetkessä, on paljon hyvää.6 kommenttia :

 1. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin Taru <3

  VastaaPoista
 2. Rentoja vapaapäiviä!
  Ei meilläkään pääsiäistä mitenkään suuremmin vietetä, pöydällä kukkia ja lautasella jotain parempaa on meille riittävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pure rentous on pääsiäisen paras juttu, toisin kun esim joulu. Ollaan syöty mitä on tehnyt mieli, valvottu ja nukuttu pitkään. Ja äitikin piipahti tänään ja syötiin noutoruokaa. En valita :D

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top