Parasta juuri nyt

perjantai 16. huhtikuuta 2021

                                                                                                                   ** kirja pr näyte **

- koreografi, tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen vahva ja häkellyttävän avoin esikoisteos Ainoa Kotini. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja.

"Tahdon kääntää kasvoni kohti itseäni, kääntää kaiken ylösalaisin ja ulkoa sisään. Tahdon mennä peilin taakse ja siihen kohtaan, jossa kelpaan juuri sellaisena kuin olen.

Ymmärsin, etten voi enää ohittaa sitä, mitä on sisälläni. Minulla on tämä keho, joka on ainoa kotini. Mitään muuta en omista. Mistään muusta en ole vastuussa. Kaikki muu jää tänne, kun kuolen. Kehosta jää vain tuhka meren kaloille tai puun juurille. Se, mitä tunnen ja mitä koen, se kuka aidosti olen, on merkityksellistä.


" Olen syntynyt. Olen elänyt. Kuolen seuraavaksi. Kuolen joka tapauksessa. Olen väsynyt ihmisten imperfektisiin ja futuristisiin kuviin. Janoan elämän tajuamista juuri nyt.

Kosketus on paras ja kaunein tapa poistaa pelon kelmu. Kosketuksella on voima, joka läpäisee kivun, kovuuden ja pelon tasoristeykset. Kosketuksella voin päästä sinne, minne en uskalla yksin mennä. Sisimpääni. Siihen kohtaan, jossa näen syvimpään mustaan ja kirkkaimpaan valoon. Siellä ymmärrän muutoksen ja ymmärrän, että on vain vähän, mihin kontrollini yltää."


- uudistuminen tai uusien juttujen kokeilu aina välillä, oli se sitten uusi kampaus, hullun värinen kynsilakka, uuden tyylisten vaatteiden kokeilu,  you name it . Normcoren luvatussa maassa tekee silloin tällöin hyvää heittää se turvallinen itsensä nurkkaan ja kokeilla jotain uutta. Ollaan rohkeita, kokeillaan ja uskalletaan.- tää Nanson mekko 100 % puuvillaa  alessa ja joka on ehkä maailman söpöin- itämaisen maton hankinta - niitä näkee nyt paljon somessa ja läheisten kodeissa.  Mistähän niitä saisi sopuhintaan?


”The thing about chaos, is that while it disturbes us,

it too, forces our hearts to roar in a way we secretly find magnificent.”

Christopher Pointdexter

Ei muuta murmelit. Ihanaa viikkistä!

(Boldaukset omia)


5 kommenttia :

 1. Tuon kirjan esittelyjä olen lukenut. Vaikuttaa erityisen mielenkiintoiselta ja laitoin lukulistalle. Meidän itämainen matto on Askon alesta. Huippu ihana kuvio <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna Brotherus on kyllä aitoudessaan ja avoimeedessaan timanttia. Ihailen. Ihanaa ja lämmintä viikkistä <3

   Poista
 2. Ihanaa viikonloppua!
  Mä tykkäsin todella paljon Brotheruksen kirjasta! <3 Itämaisia mattoja olen ihastellut, mutta päädyin ostamaan halvan puuvillamaton Lidlistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne, nautitaan keväästä <3

   Ihanaa, että säkin tykkäsit. Mulle kolahti ihan hurjasti, ajateltavaa ja mietiskelyä riittää vielä ensi viikolle.

   Taitaa mullekin jäädä itämainen matto välistä, sen verran korkeita ovat hinnat.

   Poista
 3. Meidän itämainen matto on Askosta ostettu ja oli edullinen myös.
  Oikein ihanan aurinkoista sunnuntaita sinulle Taru <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top