"Teijän pittää ellää joka päivä, pittää hiplotella!"

perjantai 14. toukokuuta 2021

Viikko huipentui mökillä. Oli työteliästä mutta huippu rentoa ja mukavaa, toisaalta myös syvällistä, Eteeni ilmestyivät siivousurakan tiimellyksessä oman äitini ja hänen äitinsä kirjeenvaihto 60-70 luvulta (jotka tuotiin vasta nyt mökille, koska äitini muutti pienempään asuntoon viime vuoden lopulla). Ahmin niitä koko eilisen illan ja yön, vaikka paljon raskastakin tekstiä osui silmiin... niin paljon on jäänyt kertomatta. Parhautta oli, että äidiltä sai näkökulmaa kirjeisiin. 

Kyllä mökkeily on vaan niin maadoittavaa, voimaannuttavaa mulle, se vaan on mun happy place. Järven äänet, kuikat, lokit, käen kukkuminen, raparperit ja kielot tuloillaan, mökkisaunan tuoksu, uiminen, syöminen ulkoilmassa, pitkät koiralenkit, syvälliset keskustelut äidin kanssa. 

Iloa viikonloppuun! Tässä vielä päivän mietelause:

"Helevettiäkö te outatte, mitä te outatte. Teijän pittää ellää joka päivä, pittää hiplotella!"

-Veikko Huovinen -
6 kommenttia :

 1. Ihana toi Huovisen sitaatti :)
  Olipas teilla kiva mökkireissu taas. Ole onnellinen.
  @notsobadperson

  VastaaPoista
 2. Mieletöntä nuo kirjeet. Haluaisin joskus lukea kaikki mummin ja vaarin väliset rakkauskirjeet. <3 Sydämellistä sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat kirjeet ovat niin arvokkaita, vaikka ne nostivat pintaan myös ahdistusta.
   Pitää vähän sulatella ja kirjoittaa aiheesta myöhemmmin.

   Valoisaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 3. Me luettiin viimeksi äitin luonna kirjeitä, joita äitini oli lähettänyt isoveljelleen. Naurettiin ihan mielettömästi, äitillä oli asenne kohdillaan jo 16 vuotiaana :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon, että äitisi on asennenainen, ja sinä äitisi tytär. Ihania muistoja nuo vanhat kirjeet, onneksi jotkut viisaat ovat niitä säilönneet. Pitää vissiin itsekin säilöä niitä omille lapsille.
   Ihanaa uutta viikkoa Outi <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top