Parasta juuri nyt

perjantai 7. toukokuuta 2021

                                                                                                   **kirja pr näyte**

- olin tällä viikolla kaksi päivää toimistolla, pistin aamulla meikkia nassuun ja yritin näyttää ihmiseltä.  Se oli  vaan niin ihanaa, että oli mahdollista mennä ihmisten ilmoille, jutella, tavata uusia ja inspiroivia ihmisiä ja päästä lounaalle työporukan kanssa <3

- secondhand löytö, jota olen kuolannut yli vuoden.   


- uusin Anna-lehti ja Katja Ståhlin haastis. Samaistuin erityisesti tähän ao tekstiin:- sarjassamme Pinkin viisaudet: "Etukäteen ei pitäisi murehtia. Oispa kiva jos osais sen. Tottahan se nimittäin on. Mitä järkeä murehtia ennalta. Jos pahin ei toteudu, on pilannut päivänsä turhaan ja jos toteutuu, murehtii kahdesti." #truedat

- JÄÄTELÖ - keväään ensimmäiset sellaiset, terassilla syötynä. Mun lemppari on ehdottomasti basic PUFFET.

- Sanna Wikströmin kirja Elämä ensin (Otava). Kuka teistä on/oli Peppi Pitkätossu fani? Minä olin, Pepin muistan omasta lapsuudesta, kuinka hän tuntui niin erilaiselta, rohkealta ja pelottomalta. Ihan erilaiselta kuin minäElämä ensin on Sanna Wikströmin syvällisiä ajatuksia sisältävä elämänmakuinen esikoisromaani, joka leikittelee ajatuksella, mitä Pepille, Tommille ja Annikalle tapahtui aikuisena?  

Nelikymppisten Pepin, Annikan ja Tommin elämä pyörähtää ympäri, kun menestynyt juristi ja ikisinkku Annika saa samalla lääkärikäynnillä tietää sairastavansa rintasyöpää ja odottavansa lasta. Annika haluaa kuolla ”oikein” ja ryhtyy valmistautumaan kuolemaansa, kirjoittamaan elämänohjekirjeitä syntymättömälle lapselle ja värväämään Pepistä äitiä. Kun Annika alkaa etsiä lapselle sopivaa isää Pepin rinnalle treffipalvelusta, mikään ei tunnu menevän suunnitelmien mukaan. (kirjan kuvaus lainattu Otavan sivuilta)

Rakastan Sannan kirjoja ja erityisesti Lempeyden kirja (Sanna Wikström & Reija Könönen) on ehdoton suosikkini. Sanna kirjoittaa aina hyvin, nautittavasti, sujuvasti ja hänen tekstiään on aina iloa lukea. Siltikin oli hyvin uudenlainen kokemus lukea hänen kirjoittamaansa romaania, jännä miten sitä voi leimata kirjailijan tiettyyn genreen? 

Kirjan parhautta olivat ehdottomasti päähenkilöitten erilaiset oivaltavat pohdinnat (varsinkin Pepin), joita halusi mutustella pitkään. Lamppuja pään päälläkin syntyi monta kertaa! Lämmin suositus!

Ja hei ajatus: ELÄMÄ ENSIN. 

(pr näyte) - tää biisi Susanne Sundførin - Kamikaze räjäytti mieleni! Olen kuunnellut varmasti 50 krt enkä ole vielä kyllästynyt. Kyllä norjalaiset osaa!Valoa äitienpäiväviikkikseen, murut!
3 kommenttia :

 1. Kiitos kirjavinkistä! Elämä ensin. Siinä se on lyhyesti ja ytimekkäästi.
  Biisivinkki vei mennessään <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Pinkki on kyllä viisas nainen ja ihana ystävä sulle! Tiedän tuon tunteen kun tuntee että ei saa happea ja tukehtuu...niin tunsin vanhassa työssäni.
  Aivan ihanaa äitienpäiväviikonloppua sinulle ihana Taru <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kirjavinkistä! Lisäsin Wickströmin kirjan lukulistalle.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top