Ihanaa viikkistä!

lauantai 24. heinäkuuta 2021

                                                                  ** kirjat pr näytteitä ** Kiitos!

- tämä nauratti (klik)

- tämä Hellapoliisin kasvispannukakku (klik)

- tämä Zara mekko (klik)


- lempparikirjailija Mhairi McFarlanelta julkaistaan uusi kirja elokuussa, sitä ennen lukaisen tämän Sally Thornen Toinen ensivaikutelma. Sally on kuulemma uusi Mhairi :) Raporttia pukkaa asap.

Sally Thornen esikoisromaani Totista leikkiä (The Hating Game) on noussut USA Today -lehden bestsellerlistalle ja sen käännösoikeudet on myyty 25 maahan. Kirjasta on myös tekeillä Peter Hutchingsin ohjaama elokuva. Thorne asuu aviomiehensä kanssa Australian Canberrassa talossa, jossa on ties kuinka paljon vintage-leluja, aivan liian monta tyynyä, kummitteleva nukkekoti ja maailman suloisin mopsi.

- (mulle uusi) ihana sivusto ja juttu: How to Stay Calm in Stressful Situations When You Can’t Stay Calm in Relaxing Ones  (klik)

- Ida Pimenoffin Kutsu minut (WSOY 2021). Ida Pimenoffin esikoisromaani Kutsu minut käsittelee isättömyyden ja hylätyksi tulemisen nostattamia tunteita monisukupolvisesti. Minäkertoja on 39-vuotias valokuvaaja Vera, jonka suhde biologiseen isäänsä Sakariin on etäinen. Isä ei ole jostain syystä halunnut häntä elämäänsä, ensimmäinen tapaaminenkin järjestyi vasta kun Vera pyysi sitä teini-iässä. Romaanin alussa Vera saa kuulla isänsä 80-vuotisjuhlista. Juhlat ovat perhepiirissä ja paikalla ovat isän lapset kahdesta avioliitosta, vain Vera on jäänyt vaille kutsua. Hän päättää vihdoinkin kertoa isälleen, miltä yhä uudelleen hylätyksi tuleminen tuntuu. 

Kirjan loppu on hyvällä tavalla toiveikas, muttei siirappinen. Elämä helpottuu, kun oppii päästämään irti ja ymmärtää, ettei hylätyksi tulemisen kaavan tarvitse toistua ihmissuhteesta toiseen. Lämmin suositus!

En tiennyt, miten suhtautua isäni menestykseen, sillä samaan aikaan kun olisin halunnut tuntea ylpeyttä hänestä, se, että häntä arvostettiin niin paljon tuntui kuitenkin vain vahvistavan ulkopuolisuuden tunnettani.

En ollut varma, oliko minulla oikeutta iloita hänen saavutuksistaan. Hänhän oli itse halunnut jättää minut kaiken sen ulkopuolelle. Tehnyt selväksi, ettei mikään, mikä kuului hänelle, kuulunut minulle.

Ja siksi aivan kuten äitini lapsuuteni illanistujaisissa hiljenin, kun isäni nimi mainittiin. Pulssini kiihtyi, häpeä levisi joka puolelle kehoani. Olin varma että kaikki huomasivat minussa tapahtuneen muutoksen. Vasta pahimman lamaannuksen mentyä ohi tajusin, että keskustelu jatkui ympärilläni samaan tapaan kuin hetkeä aikaisemmin, eikä kukaan ollut huomannut mitään.

Ida Pimenoff: Kutsu minut


- Katriina Huttunen: Surun Istukka. S&S. Hengästyttävä lukukokemus. Ei täydellinen, koska kirjassa oli paljon toistoa, mutta paljon hyvää pohdintaa äidiltä, jonka tytär teki itsemurhan. Surun istukka kritisoi myös rankasti modernia mielenterveyshoitoa, joka pakottaa kokeilemaan masennuslääkkeitä ennen kuin tarjoaa psykoterapiaa. Vahva suositus ja tärkeä ajankuva. Omasta kokemuksesta psykoterapiaan ei pääse helpolla, eikä hyvää terapeuttia löydy välttis 0,5 v sisällä. 

- Yle Areenan Minkä taakseen jättää. Ihan toppen ja taattua brittijännitystä!  Viisi tähdykkää. (klik)

8 kommenttia :

 1. Kiitos, loistavia kirjavinkkejä! Ja edelliseen postaukseen - hauska oli tavata livenä 😊👌 Uusien ihmisten tapaaminen on aina yhtä jänskää mutta erityisen kivaa! T. JOnna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi viimeisestä! Ensitapaaminen on tosiaan aina yhtä jännittävää, mutta mahtavaa huomata, että meilläkin kaikki sujui rennoissa ja lämminhenkisissä fiiliksissä <3

   Poista
 2. Kiitos kaikista vinkeistä ja tuo sarja lähtee katseluun. Ihanaa tulevaa uutta viikkoa Taru. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä. Mulla oli tavoitteena lukea yksi kirja tämän loman aikana ja jee, sain tämän tavoitteen toteutettua. Lupaan kertoa kirjasta lisää myöhemmin.
  Ihanaa sunnuntaita sulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, jään innolla odottamaan sun kirjavinkkiä! Kesäiloa Outi <3<3

   Poista
 4. Kivat kirjavinkit! Kunpa vaan ehtisin tällä lomalla lukemaan jotain :)

  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wirres Kepponen, syksylläkin ehtii lukemaan :) Kesäiloa!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top