Muutama sana virheistä, joita me teemme kaikki

keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Tapasin tässä taannoin ystävää, jolla on tällä hetkellä vaikeaa. Kuuntelin, yritin olla tukena ja läsnä - toivottavasti onnistuin siinä edes vähän. Mikä jäi minua mietityttää tapaamisen jälkeen oli se, että ystävä sanoi keskustelussa, ettei anna itselleen anteeksi tiettyä tehtyä asiaa. 

Se sattui sydämestä. Ihan tosi paljon. Koska mielestäni itselleen pitää voida antaa anteeksi, se on elämisen edellytys. 

Minua kosketti myös se, että ystävä myönsi virheensä, eikä feikannut/puolustellut käytöstään, hän oli tapahtuneesta suora ja rehellinen.  Minäkin (niin kuin me kaikki elävät olennot) olen tehnyt monia monia virheitä, syyttänyt itseäni niistä, voinut niistä pahoin, mutta  tietääkseni olen saanut suurimman osan niistä anteeksi. Kuitenkin me olemme (liian) usein armottomia itsellemme; olemme julmia, karmaisevia olentoja, jotka tuomitsemme virheemme ikuisesta ikuiseen antamatta ymmärrystä, hellittämättä hetkeksikään. Eikä tämän hirviön kohtaaminen ole helppoa ja sen hirviön kukistaminen vaatii usein aikaa, lempeyttä, hyväksyntää ja rakkautta. 

Sen kun muistaisi, että vahva ihminen uskaltaa näyttää heikkoutensa toisen edessä. Vahva ihminen myöntää virheensä.  Me kaikki teemme virheitä, ja se on OK. Virheet ovat todellisia opettajia elämässämme. Luojan kiitos emme ole valmiita emmekä täydellisiä kukaan. 

Ehdottomasti yhtä tärkeää kuin se että meille annetaan anteeksi, on se, että annamme anteeksi itsellemme ja opimme virheistämme. Liian usein omat kummituksemme ovat pölystä rakennettuja. 

Halaus ystikselle <3

Aurinkoista syyspäivää, murut!

2 kommenttia :

 1. Itselleenhän sitä on usein kaikista ankarin. Pitää vaan tosiaan oppia antamaan myös itselleen anteeksi, vaikka se välillä onkin vaikeaa.
  Halauksia iltaasi Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee. Se on vaan jännä miten ymmärrät ystävää, jos hän mokaa. Löytyykö samaa anteeksiantoa ja empaattisuutta itselle? Onneksi sitäkin voi harjoitella. Iloa viikkikseen Outi <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top