NIIN KUIN TAIVAASSA - vuoden koskettavin musikaali

lauantai 27. marraskuuta 2021

                                            ** Liput saatu pyynnöstä **
Helsingin Kaupunginteatteri – Niin kuin taivaassa– Kuvassa Tuukka Leppänen ja Oona Airola – Kuva Otto-Ville VäätäinenHelsingin Kaupunginteatteri – Niin kuin taivaassa – Kuvassa Oona Airola ja Sinikka Sokka – Kuva Otto-Ville Väätäinen


Helsingin Kaupunginteatteri – Niin kuin taivaassa – Kuvassa Tuukka Leppänen – Kuva Otto-Ville Väätäinen

Kuka rakastaa musikaaleja? Ainakin minä, lapsuudessa koettu Sound of Music ja tuoreempana Mamma Mia ovat säilötty sydämeeni! Rakastan sitä yhdistelmää kun musiikki ja dialogi yhdistyvät, parhaassa tapauksessa ne tukevat toisiaan ja nostattavat kokemuksen toiselle tasolle.  Niin kauan kuin muistan, olen kuunnellut laulujen sanoja ja tämä on varmasti yksi suurimmista syistä miksi musikaalit iskevät sydämeeni voimalla. Helsingin kaupunginteatterin Niin kuin taivaassa varasti sydämeni (ja siskon) ihan täysillä.

Samannimiseen, suosittuun ruotsalaiselokuvaan (2004) perustuva musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus. Lähde: hkt.fi

Miksi näytös on kannattaa nähdä:

1. kokonaisuus on yhtä ryhmätyön ylistystä:  ohjaus, näyttelijätyö, koreografia, lavastus, puvustus ja  laulanta, joka tuntui kylminä väristyksinä selkäpiissä. Erityisesti Gabriellan laulu oli ihana!

2. musikaali korostaa musiikin voimaa, toivoa ja elämäniloa! Meille kolmen tunnin musikaalinen pakomatka kauas harmaasta arjesta teki kutaa.  

3. pääosan esittäjät Oona Airola ja Tuukka Leppänen ovat timanttisia rooleissaan. Erinomaisena laulajana tunnettu Leppänen sujahtaa vaivattomasti tyylikkään ja charmikkaan kapellimestarin rooliin. Vähäeleisen ja epävarman hahmon kasvutarinaa on ilo seurata. Oona Airola laulaa ja näyttelee myös niin, että sydämessä tuntuu. 

4. laulujen käännökset ruotsin kielestä suomeen on tehnyt Maija Vilkkumaa ja ne ovat suoranaista nerokkuutta!
   
5. esitys koskettaa AIDOSTI. Kun kyyneleet alkoivat tulla, ei niille tullut loppua ja jouduin pyyhkimään kyyneliä kaulassa olevaan leopardihuiviin. Myös ei niin kyynelehtivä siskoni liikuttui. 

6. Vakavia aiheitakin sivuttiin kuten kiusaamista, parisuhdeväkivaltaa ja pelkotiloja. Ps. En muista, milloin suurin osa yleisöstä olisi noussut seisomaan loppuaplodien kohdalla.


Kiitos HKT lipuista <3. 
Kiitos myös siskolle mahtavasta seurasta <3

Suomenkielinen kantaesitys Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 26.8.2021 
Kay Pollakin, Carin Pollakin ja Fredrik Kempen musikaalin suomennos Aino Piirola, laulujen suomennos Maija Vilkkumaa, ohjaus ja koreografia Jakob Höglund, kapellimestari Eeva Kontu, lavastus Sven Haraldsson, puvut Samu-Jussi Koski, valot William Iles, ääni Kai Poutanen, videot Toni Haaranen. Keskeisissä rooleissa Tuukka Leppänen, Oona Airola, Antti Timonen, Sanna Majuri, Olli Rahkonen, Emilia Nyman, Anna Victoria Eriksson, Puntti Valtonen, Tuomas Uusitalo, Jaakko Lahtinen.

2 kommenttia :

  1. Oli varmasti huikea elämys! Musikaalit ovat ihan ihania <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Rakastan musikaaleja, olisin siis varmasti tuollakin viihtynyt erittäin hyvin.
    Kuulostaa, että teillä on ollut ihana kulttuurihetki yhdessä siskosi kanssa.
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top