Itsenäisyyspäiväraportti 2022 a la muotikoordinaattori

Taas on legendaarisen muotikonsultin aika arvioida linnan juhlien hitit ja hudit. Tämän vuoden teema oli ehdottomasti kierrätys ja kirkkaat värit. Näin kukkahattutätinä olen ennemmin kierrätyksen kannalla, uusiokäyttö juhlapuvuille on viesti ekologisuudesta. Ilmastonmuutoksen aikana se välittää tärkeän viestin, mutta tärkeänä päivänä toki tarvitaan myös väripilkkuja ja valoa pimeyteen!  

Oli ihanaa huomata, että juhliin oltiin panostettu! Juhlissa oli upea tunnelma ainakin sohvalta katsoen, upeita koruja, kauniita kampauksia, leveitä helmoja, pitkiä laahuksia. Suomalaisia korumerkkejä, kuten Kalevalaa ja Lapponiaa, suosittiin - hienoa!  Mutta mennäänpä itse asiaan:

Valtakunnan ykkösnainen Jenni Haukio oli jälleen kerran tyylikäs,  niin ihailen hänen yksinkertaista tyyliään.  Oli hienoa, että hän oli ottanut puvun, jota on aiemmin käyttänyt. Pidän myös siitä, että hänen esiintymiseensä on vuosi vuodelta tullut lisää särmää, näyttää siltä, että pidättyväisen kuoren alla  asuu kettutyttö. 

Vähän myös ärsyttää, että mielipidepalstoilla kommentoitiin Jennin asuvalintaa tylsäksi, kun tärkeintä mielestäni on että puku on jokaisen oman tyylin näköinen. Ehkä hän halusi, että itsenäisyyspäivän keskipiste on itse itsenäisyys - ei hänen pukunsa? 

Kuva


Sofia Vikmanin upea puku oli Anne-Mari Pahkalan suunnittelema. Myös se on nähty jo aiemmin Linnassa. Niin kaunis ja upea sekä puku että nainen.

Kuva

Joka vuotinen suosikkini ja aina-onnistuja Jaana Pelkonen oli taas tyylikäs 15 vuotta vanhassa kierrätysmekossaan. Rakastan tuota pinkkiä väriä.

Paula Koivuniemi oli tyylikäs Katri Niskasen elegantissa puvussa, puku istui kantajalleen kuin hansikas. Yksinkertainen on kaunista. 

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin puoliso Jitka Nováčková oli kaunis simppelissä iltapuvussa, jonka "clue" oli selän rusetti. 


Sanna Marin, Li Anderson, Paula Vesala ja jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen puoliso Sari Jalonen olivat myös lemppareitani. Ei tarvita krumeluureja, jos tyyli ja persoona kantaa. 


Kuva: Anna lehtiIllan outous oli Maria Guzeninan kampaus. Oliko hän unohtanut harakanpesän päähänsä ehkä kiiressä kotoa lähtiessään? Punainen puku oli kuitenkin kaunis.

Toinen outous oli  eräs virkattu mekko erivärisistä (jämä)langoista..... Ehkä sillä oli joku sanoma, jota en ymmärtänyt.

Jälkisanat:

- miksi haastattelut tehtiin suureksi osaksi ruotsiksi? Kysyn vaan...
- veteraaneille ja lotille järjestetty tilaisuus oli koskettava. Muutama kyynel saattoi vierähtää poskelle. 
- oli mielestäni vallan pöyristyttävää, että juhlissa nähtiin ainakin yksi turkissaali. Erityisen loukkaavaa juhlien emäntää, tunnettua eläinsuojelijaa, kohtaan. zero points. 
- kiinnitin huomiota Saulin väsyneeseen olemukseen haastatteluissa :(
- ”käsidesimiehet” eli adjutanttien repeilyt naurattivat aidosti.
- balettitanssija Atte Kilpinen ihastutti pinkissä puvussaan. 
- nämä ovat mielipideasioita, mutta Petri Sarvamaan Sabina-seuralaisen sinisestä puvusta puuttui 15 cm senttiä kangasta yläosasta. Puku ei vain näyttänyt omaan silmään arvokkaalta. 

Olkaa hyvä, kuten varmasti huomasitte, raporttini oli taas täyttä kultaa.

Kuka oli sinun suosikkisi tänä vuonna?

17 comments

 1. Totta muuten, että kampauksiin oli tänä vuonna panostettu, eikä mieleen jäänyt yhtään kotikutoisen oloista "suoraan saunasta linnaan"-tyyppistä pehkoa, joita toisinaan on ollut. Vaikka itse en ole todellakaan mikään sanomaan, kun käyn itse kampaajalla suunnilleen kerran vuodessa, linnan juhliin sentään satsaisin, koska jos joku, niin harottava tukka voi pilata muuten kauniin kokonaisuuden.
  Yleensä tyylikäs Maria Guzenina meni multa tänä vuonna vissiin kokonaan ohi, koska en muista nähneeni sen enempää kampausta kuin pukuakaan.

  Vaikken tarkoituksella kiinnitä negatiivista huomiota ihmisiin tai asuihin, niin liian avonaiset "tyrkkykaula-aukot" häiritsi ja kuuluvat mielestäni jonnekin ihan muualle kuin linnaan. Samoin se lankaluomus, joka olisi sopinut kivasti vaikka päiväkodin kevät- tai joulujuhlaan, mutta ei linnaan.

  Ja ikävä kyllä, Saulin puhe tosiaan kulki vaivalloisen oloisesti :(. Mietin, että onko kaksi sairastettua koronaa tehnyt hallaa keuhkoille. Tosi kurja, jos niin on.

  Jenni on oikea keijukainen, joka pystyy ihan varmasti pelkällä käden kosketuksella parantamaan ihmisiä. Tai katsomalla suurilla lempeillä silmillään silmiin niinkuin teki siinä koskettavassa veteraanien ja Lottien tilaisuudessa. Se oli ihana katsaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Jennillä on joku uskomattoman valovoimainen aura, ja seesteisyys ja rauha oikein hehkuu hänestä ihan tänne kotisohvalle asti.

   Sauli on ollut turvallinen, älykäs ja rauhaa huokuva presidentti, mutta uskon, että korona ja Ukrainan kriisi ovat vieneet häneltä voimia. Toivotaan, että voimia riittää vielä v. 2024 saakka ihan jo tämän maailman tilanteen takia.

   Tyrkkykaula-aukot eivät kuulu itsenäisyyspäivään, ei vaan kuulu.

   Ihanaa joulun odotusta, Annukka <3

   Poista
 2. Työn puolesta tiesin jo monta pukua, pääministerin puvusta alkaen kun puvun tekijä avautui tavatessamme viime viikolla. Itsekin myin 30 Linnan pukuun kankaat ja vielä kymmenkuntaan pukuun, jota jollain lailla modattiin. Joukossa oli mediassa laajalti näkyneitä pukuja, mutta myös monien "ei-julkkisten" upeita pukuja, jotka eivät palstanäkyvyyttä saaneet. Myös suunnittelijat ja ompelijat olivat silminnähden onnellisia, kun tauon jälkeen juhlat taas järjestettiin. Mert Otsamo lähetteli edellisenä päivänä kuvat kaikista valmistuneista puvuista ja Jukka Rintala huusi kadulla nähdessään "Se sun upea kangas menee Linnaan", hän kun oli ostanut kauniin sini-hopean, Linnaa silmälläpitäen hankkimani kankaan joka ehti käsissäni vanheta vain 20 tuntia ennenkuin hän bongasi sen ikkunasta tietämättä vielä kenen päällä se nähtäisiin.

  VastaaPoista
 3. Voihan Tuuli, lupaatko kertoa mulle edes pienen tarinan kankaiden takaa, kun nähdään? On ihmeellistä, että joku on ollut mukana näin tärkeässä roolissa kuten sinä.

  Samaa mieltä siitä, että tämän vuoden itsenäisyyspäiväjuhla (muutaman vuoden tauon jälkeen) on ollut tärkeä juttu suunnittelijoille, ompelijoille, yrittäjille ja samalla myös kaikille meille suomalaisille. Väripilkkuja ja valoa tarvitaan näinä hulluina aikoina!

  Jouluiloa Tuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän tällainen muotimaailman "harmaa eminenssi", vaikutan muotialalla taustalla, työskentelen niin yksittäisiä mittatilauspukuja tekevien suunnittelijoiden kuin tunnettujen merkkienkin kanssa, skaala on hennoista pitseistä raskaaseen työvaatteeseen, kun työskentelen vielä saman omistajan kolmessa yrityksessä yhtä aikaa. Linnajuhlakausi on vuoden innoittavin, kun näkee kuinka kankaat, joista olen itse niitä valitessani ollut innostunut vaikuttavat myös suunnittelijat sekä loppukäyttäjät ja lopulta näkee mitä kankaista on tullut aikaiseksi.

   Valoisaa joulunaikaa Taru.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kiitos tarkennuksesta Tuuli! Oot on kirkas tähti ja timanttia omassa roolissasi, etkä "harmaa" eminenssi <3 Pian nähdään jee!

   Poista
 4. Ihan samat suosikit ja muutama muu. Lemppareina yksinkertaiset kampaukset, korkeat juhlavat ponnarit ja yksinkertaiset nutturat. Kun puku on upea, ei tarvita niin paljon lisähärpäkkeitä.

  Guzenina jostain syystä seuraa instassa ja siellä kampaus oli siisti, olisikohan tuuli tuivertanut.

  Noin kokonaisuudessaan kymmenisen kokonaisuutta joita tuli ihastuksesta huokailtua.

  Ei ihme, että Saulissa näkyy maailman tilanteen väsymys. Parhautta oli veteraaneille järjestetty oma tilaisuus.

  Mukavaa talviviikkoa Taru. 💙🤍💙Ja kiva raportti. 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta palautteesta Tiia <3 En kyllä kadehdi Saulia, onneksi hän pääsee pian elämään vapaampaa ja stresittömämpää elämää, Jenni myös.

   Joka tapauksessa oli symppis juhlat ja mikä parasta, että ne järjestettiin.

   Valoisaa joulukuuta Tiia <3

   Poista
 5. Suosikit osui aikalailla yksiin minun suosikkien kanssa. Ihanaa kun oli myös värikkäitä pukuja, vaikka kyllähän musta on aina tyylikäs. Paula Vesalan puku oli todella hyvännäköinen hänen päällään.
  Ihanaa loppuviikkoa muotikordinaattorille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Vesalan puku oli arvokas, mäkin tykkäsin. Kirkkaat värit olivat myös plussaa, ne tuovat valoa tähän pimeään aikaan. Iloa viikkikseen Outi <3

   Poista
 6. Kiinnitin huomiota aivan samoihin asioihin kuin sinä! Eli todella asiantunteva katsaus, kiitos ;)

  VastaaPoista
 7. Linnassa oli paljon ihania pukuja, myös minulle aivan tuntemattomien vieraitten päällä.

  Minusta Jenni on aina tyylikäs, ei mikään yllättäjä tai räväkkä vaan hyvin hillitty.

  Minä en yhtään tykännyt tuosta Jaana Pelkosen puvusta. Jaana on yleensä aina niin tyylikäs, niin tuossa pinkissä puvussa oli minusta vaan liikaa kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, Jenni on aina tyylikäs eikä hän tarvitse krumeluureja. Iloa viikkikseen muru <3

   Poista
 8. Mä en katsonut juhlia kovin kauaa, mutta näemmä ehtinyt bongata samoja upeita asuja kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin bongattiin harakanpesä yhdessä, me tarkkasilmäiset :D Iloa viikkikseen muru!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!