Parasta juuri nyt

                                              **kirja pr näyte**

- eilinen VALOilmiö oli niin ihana eikä auringonlasku ollut yhtään huonompi

- viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen. Eilen alkoi palelu, niiskunuha & päänsärky joten jouduin passaamaan tälle päivälle suunnitellun avantouinnin. 


- tein muutaman alelöydön. Finlaysonilla on nyt aleprossat 60-70%. Ostin koko perheelle uudet kylpypyyhkeet -70%.

- repeatilla soi ihana UNTIL I FOUND YOU  Stephen Sanchez

- innostuin koko viikon couscous-salaateista, koska aineksia jäi viime sunnuntain juhlista. Ihan parasta on  couscous-salaatti halloumilla ja helmimozzarellalla, NIIN hyvää. Mukaan tulee rucolaa, kurkkua, tomaattia, veriappelsiinia (paloina), aurinkokuivatut tomaatit, avokado, punasipuli ja pinjansiemenet. Kastikkeena sitruuna & oliiviöljy, plus mp, minttu.

- ihana ihana juuri ilmestynyt Kasvisruokaa à la Silvoplee- kirja, joka sisältää yli 50 ohjetta  Silvopleen ruokalistalta. Kirjan reseptit on koonnut Silvopleen viimeisin keittiömestari Pilvi Häkämies. Iloitsen myös siitä, että helposti teen kasvisruokaa erityisesti niillä viikoilla, kun pojat ovat isällään. Kasvisruoka tekee hyvää sielulle, kropalle ja mikä parasta se on hemmetin herkullista!  

Ehdottomat suosikkini kirjan sivuilta on mm. Silvopleen perinteinen lasagne (soijarouheesta), sitruunainen kikhernepata ja  omena-sipulisalaatti. 

Omena-sipulisalaattiin tarvitset:

1 dl soijamaitoa

1½ tl omenaviinietikkaa

3 dl öljyä

2 rkl vaahterasiirappia, ripaus merisuolaa

2 sipulia

2 makeaa omenaa (esim. Royal gala)

Sekoita sauvasekoittimella keskenään soijamaito ja omenaviinietikka. Lisää valitsemasi öljy ohuena nauhana samaan aikaa sekoittaen, kunnes seos on paksu ja majoneesimainen. Lisää vielä vaahterasiirappi ja suola ja sekoita. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pese omenat, poista siemenkota ja raasta karkeaksi raasteeksi.

Sekoita omenat ja sipuli majoneesiin ja anna vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Reseptin lähde: Satu Silvo & Pilvi Häkämies: Kasvisruokaa a’la Silvoplee (WSOY, 2023)



 - Hiljaisen todistajan viimeinen jakso on tänään käsillä. Olisiko mahdollista, että universumi toimittaisi mulle yhden Jackin?


- olen kaivannut 100 % (luomu) puuvillaista (turva)neuletta jo pitkään. COS:illa on nyt kaikki tuotteet -20%, joten tämä tipahti ostoskoriin. koodi AW20JAN



Rentoa viikkistä, puput! Lähden tästä ryystämään teetä ja inkivääriä, jonka jälkeen lumimyrskyyn koiruuksien kanssa!  


6 comments

  1. Mä rakastan Nikkin tyyliä 😍

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti ei iske flunssa pahemmin päälle.

    Silvopleen kirja alkoi kiinnostamaan minua. Olen syönyt siellä muutaman kerran ja noin yleisesti en ole vegaaniruuanystävä, mutta Silvopleen ruuat ovat aina olleet kaikki erinomaisia.

    VastaaPoista
  3. Täydellinen raitaneule! Hiljainen todistaja katsomatta, kiitos vinkistä Taru. Sulta muuten saa aina ihan mahtavia kirja-ja sarjavinkkejä. <3

    Valo, heti kun valoisaa, johan mieli kirkastuu, muuten ihan tööt tällä hetkellä ja hyvä kun aamuisin pääsee sängystä ylös. Joka vuosi sama homma, että tässä kohden ei vaan enää jaksa. Mutta valoa kohden.

    Ihanaa sunnuntaita. <3

    VastaaPoista
  4. Tuo couscous salaatti alkoi nyt kuumottamaan, kiitos vinkistä :) Täytyy tehdä, sillä mä tykkään myös kasvisruoasta ja teen sitä silloin tällöin vain itselleni.

    VastaaPoista
  5. Pikaista paranemista. Ihana tuo neule ja cous cous herkkusalaatti.
    Leppoisaa sunnuntaita sinulle Taru <3

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!