Tyylilyylit goes kosmetiikka

perjantai 16. lokakuuta 2020

Tänään mulla on ilo esitellä ihana kamunen, johon tutustuin itse asiassa Pinkin kautta v. 2013. Olin tuolloin tien risteyksessä ammatillisesti eli olin vuorotteluvapaalla 0,5 v töistä ja mietin ääneen mm. Pinkille, että tarvitsisin valmennusta urasuunnitteluun. Parahultaisesti Pinkki avaa suunsa mulle ystiksestä, joka voisi auttaa  ja loppu olikin historiaa. 
Kun tapasimme Katan kanssa olin  ahdistunut tulevasta vuorotteluvapaan jälkeisestä työhönpaluusta, keskellä omaa henkilökohtaista ”ei lainkaan” rakentavaa ajatusmaailmaani, hyvä soimaamaan itseäni ja melko varma siitä, että tarvitsen muutoksen. Suuri kysymys oli kuitenkin  MITÄ?  Katan avulla pääsin selkeyttämään ajatukseni. Hyvin usein tulin sekavin mielin tapaamisiimme, enkä nähnyt edessäni valintoja tai hyviä asioita, mutta Kata auttoi minua kääntämään ajattelun positiivisempaan suuntaan ja loppujen lopuksi palasin vuorotteluvapaalta uuteen työhön! 

Mutta nyt päästetään Kata ääneen: 

Miten huolehdit kasvojen puhdistuksesta?

Olen aina ollut hyvin huolellinen meikkien poistaja. En mene koskaan nukkumaan meikit päällä, en edes klo 4 aamuyöstä… Poistan silmämeikin erillisellä silmiin tarkoitetulla tuotteella ja kasvojen ja kaulan ihon tällä hetkellä misellivedellä. Olen myös erilaisia kokeilutuotteita saatuani kokeillut voidemaisia emulgoituvia puhdistusaineita ja puhdistusvaahtoa, joista vaahdoista en välitä, ne kuivattavat enemmän. Perinteinen puhdistusmaitokaan ei ole koskaan ollut juttuni, sillä sillä ei voi poistaa silmämeikkiä edes hätätilanteessa (kirvelee). Geelimäiset tuotteet ovat usein kuivalle iholleni liian kuivattavia, joten käyttämässäni misellivedessä on nyt myös öljyä mukana.

Miselliveden huuhdon pois, sillä se kuivattaa enemmän, jos se jää iholle. Sinänsä kumma, että misellivesiä markkinoidaan yleensä niin, ettei tarvitse huuhdella. No, minun tarvitsee. Silmänympärysvoide on ehdoton ohuelle ja helposti rypistyvälle silmänalusiholleni ja nyt olen päätynyt kokeilemaan erilaisia seerumeja yövoiteen alle. En käytä välttämättä varsinaisia yövoiteen nimellä myytäviä tuotteita, ellen ole saanut jostain kalenterista tms. sellaista.

Niinä päivinä, jolloin en käytä meikkiä ja olen pääasiassa kotona, en puhdista aineilla kasvoja lainkaan. Huomaan, että ihoni voi paremmin, kun sen luonnollinen kosteudentuotanto pääsee välillä toimimaan. Ihonpuhdistuksen, kuten myös saunan jälkeen, ihoani helposti kiristää, ellen lisää kosteutta. Tänä etätyön aikana ja kesällä onkin ollut erityisen ihanaa olla meikittä ja käsittelemättä koko ajan kasvoja. Toki jos olen käyttänyt aurinkovoidetta, se pitää illalla puhdistaa pois.Mitä merkkejä käytät kasvojenpuhdistustuotteissasi?

Silmämeikin poistan Estelle & Thild BioCleanse Eye Make Up Removerilla. Kasvojen puhdistamiseen käyttämäni misellivesi on tällä hetkellä hyvin edullinen Garnier SkinActive Micellar Oil-infused Cleaning Water kaikille ihotyypeille, joka poistaa myös vedenkestävän meikin olematta öljyinen. Minulla on käytössä myös pullo Garnier SkinActive Micellar Rose Water Cleanse & Glowia, joka on ollut iholleni sopiva.

Periaatteeni on, että ne tuotteet, jotka jäävät iholle, saisivat mielellään olla hyviä. Ne, jotka huuhdellaan pois, voivat varsin hyvin olla edullisia, kunhan sopivat iholleni, eivätkä kirvele.

Mikä on varhaisin muistosi liittyen kauneudenhoitoon ja meikkaamiseen?

Olin viidennellä luokalla ja isäni pari vuotta vanhempi pikkuserkku oli kaverini. Hän halusi meikata minut ja laittoi silmiin helmiäissinisellä paksulla kynällä rajaukset, siis silmän alle myös ja otimme valokuvankin. Olin toki jotain meikkikokeiluja tehnyt jo siihen mennessä, mutta tämä oli paljon näkyvämpää meikkaamista kuin olin koskaan kehdannut kokeilla. Muistan vieläkin, miten olo oli varma ja aikuinen, kun katsoin itseäni peilistä.

Mistä hankit kosmetiikkatuotteesi?

Aika usein ulkomailta netistä, jos ei ole kiire hankkia kyseistä tuotetta, muuten olen aika usein Kicksin asiakkaana. Sieltä on saanut loistavaa palvelua ja tuotevalikoima on monipuolinen. Tykkään myös heidän jäsenlehdestään, vaikken kaikkiin meikkitrendeihin lähdekään mukaan.

Teetkö paljon virheostoksia?

Enpä juuri. Olen aina ollut kokeileva tyyppi, eikä minulla ole ollut mitään tiettyä ihonhoitoon liittyvää luottotuotetta, jota aina ostaisin. Olen ostanut nettikaupoista paljon alennuksella tuntemattomampienkin merkkien voiteita ja meikkejä. Tällöin joku muutaman euron meikkituote on voinut olla huonolaatuinen (ei riittävästi pigmenttiä vaikkapa) tai vääränsävyinen, mutta menetys ei ole ollut suuri. Kaikkia ihonhoitotuotteita olen pystynyt käyttämään ostamani pullon tai purkin, vaikken olisi muuten tuotteesta innostunut.

Mitä tuotteita ilman et selviäisi (3 kpl)?

Etsin pitkään silmämeikinpoistoainetta herkille ja helposti kirveleville silmilleni. Poistin jonkin aikaa myös silmämeikin kuivattavilla misellivesillä ja päädyin hinkkaamaan ohutta silmänalusihoa turhankin tehokkaasti. Sitten löysin jo aiemmin mainitsemani Estelle & Thild BioCleanse Eye Make Up Removerin, joka jossain vaiheessa oli Kicksissä loppuunmyynnissä. Silloin hamstrasin sitä alehinnoin ainakin kolme pulloa. Se on hyvä ja hellävarainen meikkiputsari!

Meikeissä en luovu Lancômen Hypnosen eri versioista. Niitä on aina yksi odottamassa edellisen loppumista. Ostan niitä esim. laivalta tai Hullujen Päivien tarjouksista. En edes muista, milloin olen maksanut niistä täyden hinnan.

Luomiväreissä olen eniten hankkinut (ja yhden jopa normaalihinnalla) Urban Decayn Naked-paletteja. Minulla on niitä nyt kolme, Naked 2 ja Naked 3 sekä Naked Ultimate Basics.

Mikä hulluin kauneustekosi?

Ei ole mitään erityisen hulluja tullut (vielä) tehtyä. Turhamaisinta lienee harmaan päälaen säännöllinen tumma raidoitus (koko pään värjäystä päänahkani ei enää kestä) ja väliaikoina juurien tyven sävytyssuihkeen käyttö. En halua vielä valkohapseksi, joka mummostani tuli jo 40-vuotiaana! Hänkin värjäsi hiuksiaan vielä pitkään ennen kuin noin 65-vuotiaana ryhtyi harmaapääksi…

Onko sinulla kauneudenhoitorutiineja? 

Lasken kauneudenhoitorutiiniksi myös ihon puhdistuksen, josta jo kerroin tuossa aiemmin, sekä kasvojen kosteutuksen puhdistamisen jälkeen.

Tällä hetkellä silmänympärysvoiteeni on ensimmäisen kerran ostamani Philosophyn Ultimate Miracle Worker Eye, jossa on myös 15 SPF, joka ikävä kyllä silmiin hiukankin jouduttuaan, kirvelee. Minkään aiemman silmänympärysvoiteen kanssa tätä ongelmaa ei ole ollut. Maksaa 60 euroa purkki, mutta ostin jostain 30-40% alennusmyynnistä. Pitkään käytin Cliniquen All about eyes -voidetta, mutta vaihtelun ja tarjousten vuoksi kokeilin muuta. En aio ostaa nykyistä Philosophyn tuotetta enää toista kertaa, vaikka voiteena se onkin hyvä.

Päivävoiteenani tällä hetkellä on Estelle & Thildin Antioxidant Day Cream samasta alennusmyynnistä (normihinta 30-45e). Tykkään paljon, voide on mukavan kevyt ja ostan sitä varmasti uudestaan. Varsinaisia yövoiteita en osta ja olenkin viime aikoina käyttänyt Lookfantasticin viime vuoden joulukalenterista saamaani Elemis Pro-Collagen Marine Creamia öisin, sillä se on paksumpaa kuin tuo Estelle & Thildin pumppupullon voide, eikä tässä versiossa ole aurinkosuojaa. Tosiasiassa tuo on päivävoide! Se on myös sarjassamme kalliita voiteita, joita en normihinnalla varmasti osta. Pikavilkaisulla 50 ml purkki maksaa 83-115 euroa riippuen, mistä nettikaupasta sen ostaa! Mutta voide on hyvä.

Seerumeista eniten kokemusta on Lumene Nordic-C Glow Boost Essencesta, joka on hyvä ja kohtuuhintainen tuote. Minulla on kokeilussa myös Nordic-C Arctic Berry Oil-Cocktail, jonkin verran olen sitä käyttänyt, mutta fiilikseni sitä kohtaan on melko neutraali. Mutta uusin seerumituotteeni on tosi hyvä, ja pidän siitä paljon: Estelle &Thild Super Bioactive Brightening Serum, joka sopii näin kesän jälkeen, kun poskilla on pigmenttiläiskiä. Tämän ostin Kicksin alennusmyynneistä. Normaalihinta näyttää olevan jotain 45-65 euron välillä.

Samaisesta joulukalenterista sain myös uuden tuttavuuden Avant Moisture Surge Overnight Treatment 50 ml, joka on nyt lopussa ja joka oli todella hyvä tuote ihon yöhoitoon. Hintakin on sen mukainen, enkä ole sitä täydellä hinnalla itse enää ostanutkaan: 84-95 euroa…

Keväisin pyrin käymään luottokosmetologeilla Saralla ja Pialla (Sarapia, Vantaa, Myyrmäki) jalkahoidossa ja välillä hieronnassa. Kasvohoitoja pitäisi ottaa useammin, mutta käytän nekin rahat mieluummin hierontaan. Yritän saada esikoiseni värjäämään ja nyppimään kulmani kotona!

Hiukseni vaativat muutaman kuukauden välein juurien raidoitusta tummalla ja sitä varten käyn uskollisena Sydämen Pohjasta -kampaamossa (Helsinki, Forumin Yrjönkäytävä) sydämellisellä omistajalla nimeltä Petra Sydän. Oma vuodesta 2002 ollut kampaajani lähti viime syksynä opettamaan kampaajaopiskelijoita…

Kallein omistamasi kauneudenhoitotuote?

Ostan kalliita kosmetiikkatuotteita vain alennuksella. Ei tulisi mieleenkään pistää sataa euroa pikkuruiseen seerumiin, mutta jos saan vaikkapa joulukalenterin mukana sellaisen (kuten Bioeffect EGF Serum 5 ml), ilolla käytän tällaisen ylellisyyden!

Varmaan kalleimmat tuotteet ovat 40-50e alennuksessakin maksaneita kasvovoiteita, joita harvoin ostan. Ja meikeissä ehdottomasti kallein on ollut Urban Decayn Naked 2 -paletti, jonka ostin normaalihinnalla 48e tms., koska UD oli uusi Suomen markkinoilla, eikä alennuksia saanut vielä mistään.

Sitä palettia olen kyllä käyttänytkin kaikkein eniten!

Kuinka usein heität vanhoja meikkejä pois?

Liian harvoin! Niitä lojuu kyllä laatikoissa hyvin pitkään, kunnes saan siivousinnon ehkä kerran parissa vuodessa, ja annan lapsille ne, jotka ovat vielä kunnossa ja nakkaan roskiin loput. Nyt ehkä tulee siivottua vähän useammin, kun muutenkin on juuri nyt meikit pinnalla ja ajatuksissa.


Suosikkihajusteesi (1-2)?

Olen ollut suurimman osan aikuisiästäni ”hajuvedenvaihtaja” eli minulla on ollut käytössä useita parfyymeja samaan aikaan ja aamulla olen päättänyt, mikä fiilis ja sen mukaan suihkaissut tuoksun. En myöskään koskaan aiemmin ostanut samaa hajuvettä useampia pullollisia.


Mutta niin sitä maku muuttuu. Olen käyttämässä noin viidettä pullollista ihanan raikasta ja sitruksista Versacen Versense -tuoksua, joka on all-time-favourite. Sen lisäksi olen surutta karsinut monta pulloa pois jo päättyneitä aikakausia leimaavia tuoksuja, joissa on osassa ollut aika paljonkin tuotetta jäljellä.

Uusin ihastukseni on Le Couvent Maison de Parfumin laadukkaat, luonnolliset, vegaaniset tuoksut. Ne kaikki taitavat olla unisex-tuoksuja, ainakin nämä minulla olevat sellaisina markkinoidaan. Ensimmäisenä ostin Solano-nimisen tuoksun, joka on aivan erilainen kuin tuo vihreä ja sitruksinen Versense. Se on tumma ja täyteläinen, hienostunut tuoksu. En osaa kuvata sanoin tuoksuja, enkä viinejä, mutta ehkä se on syvä metsäinen, seksikäs tuoksu. Toinen tuoksu, johon ihastuin, on Hattaï, niinikään tummasävyinen, mausteinen, jotenkin tulee mieleen kaneli ja ei-lainkaan-ylimakea vanilja, mikä erottaa Hattaïn Solanosta.

Olen myös saamassa Aqua Millefolia -tuoksun, joka sekin on tarkoitettu sekä miehille että naisille. Tuoksu on sitrustyyppinen – se on näköjään nyt juttuni, joko raikas sitruksinen (verbena eli rohtorautayrtti vetoaa jotenkin) tai täyteläinen ja tumma, salaperäinen, ja jotenkin syvä.

Minua on vanhemmiten alkanut häiritä tuoksuissa synteettisyys. En muuten muista, milloin olisin näin lyhyessä ajassa (6 kk) sijoittanut näin moneen tuoksuun. Toki sain Hattaïn ja Aqua Millefolian alennuksella. Sitä ennen meninkin ainakin viisi vuotta pelkän Versensen voimalla.

Viimeisin meikkilöytösi?

Olen ostanut toki jotain meikkejä viime joulun jälkeenkin, mutta paras löytöni oli kuitenkin Lookfantasticin joulukalenterista saamani uuden merkkituttavuuden delilah Double Ended Eyebrow Groomer -kulmatuote. Sen sävy on juuri oikean ruskea, jossa ripaus harmaata, jottei kulmista tule punertavanruskeat. Olen ostanut toisen sellaisen jo varastoon odottamaan!

Kuinka paljon käytät kosmetiikkaan rahaa kuukaudessa?

Jaa-a, vaihtelee kyllä paljon; riippuu tarpeesta, aletarjouksista ja kaudesta. Voisikohan sanoa 20e/kk, ja välillä menee pidempään ilman ostoja, sitten tulee taas enemmän. Riippuu myös siitä pitääkö maksella harrastuksia juuri siinä kuussa vai ei. Kosmetiikkalahjaostokset eivät ole tässä summassa mukana.

Jos saisit käyttää vain kolmea kosmetiikkatuotetta, mitkä ne olisivat?

Kasvovoide aurinkosuojalla, huulirasva ja deodorantti.

Kiitos Kata!! Minä ainakin sain monta hyvää vinkkiä, ja tuo Urban Decayn Naked-paletti alkoi kiinnostella kovasti. 
11 kommenttia :

 1. Kiva postaus ja ihana ystäväni Kata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru, Kata on kyllä ihana - ja en yhtään ihmettele että olette ystiksiä. Ps. Saanko sut houkuteltua postauksen tekoon, nyt kun Kata on uskaltautunut????

   Poista
  2. Ihanat Kepposka ja Taru, kiitos kauniista sanoistanne! <3

   Odotan mielenkiinnolla Kepposkan kosmetiikkapostausta!

   Poista
 2. Misellivesi on vähän jännä juttu, sillä en itsekään jätä sietä mielelläni kasvoille, kun/jos sitä käytän. Voi olla myös tottumiskysymys, että haluaa vain huuhdella kasvot lopuksi. Käytän kyllä itse aina joko öljyä tai emulsiota putsaukseen.
  Tulisipa harmaata jo hiuksiin, niin pääsisi tästä raitakierteestä. En haluaisi raidoittaa, koska niin nopeasti tulee tyvikasvua, muttei vielä ole suortuvaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt Nivean misellivettä, jonka voin jättää iholle, muilla merkeillä mielellään huuhtelen. En tiedä onko kyse aineosista vai mistä?

   Pidän peukkuja, että saat pian harmaata hiuksiin :D Iloa viikkoon <3 !

   Poista
  2. Maarit, hauskaa, että toivot harmaita, että pääsisit eroon raidoituskierteestä, kun minä aloitin tummalla raidoittamisen päästäkseni eroon päälaen harmaista! :D Kun en siis voi enää värjätä koko päätä päänahan pienten herkistymisoireiden takia.

   Poista
 3. Kiva vinkki tuo misellivesijuttu, minunkin mielestäni ne EIVÄT kosteuta ihoa ja huuhtelen ne pois. Miksi niitä sitten käytetään, kannattaisiko käyttää tavallista kasvovetta?
  t. Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla hiukan samoja kokemuksia, ja voikun joku pro tietäisi vastauksen sun kyssäriin :) Iloa viikkoon <3 !

   Poista
 4. Mukava postaus! Oli mukava lukea ja katsella kuvia ❤ Hyvää viikonloppua sinulle ja ystävällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ja oikeastaan Kata joka oli vastausten takana <3 Iloa viikkoon <3 !

   Poista
  2. Kiitos Tarja K! Uusi viikkokin jo ehti alkaa, joten mukavaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top