You will not determine my story – I will.

Katsoin eilen Viaplaysta aivan mainion elokuvan, jossa oli ihan sanomaakin. I Feel Pretty (2018) on hyvää tarkoittavan lämmin ja hauskakin komedia, joka on saanut tähdikseen kaksi taituria; Amy Schumerin ja Michelle Williamsin. Renee (Amy Schumer) kamppailee itseluottamuksen puutteen kanssa päivittäin. Eräänä päivänä Renee kuitenkin kolauttaa päänsä spinning-tunnilla ja toivuttuaan tällistä uskookin yllättäen olevansa kaunein ja pystyvin nainen päällä maan. Uusi asenne muuttaa hänen elämänsä. Miesystävä Ethan (Rory Scovel ) löytyy yllättäen pesulasta, koska Renee olettaa miehen olevan vain liian ujo uskaltaakseen pyytää hänen puhelinnumeroaan. Urakin urkenee, kun hän valloittaa itsevarmuudellaan Lily LeClairen pomon Averyn (Michelle Williams). Aika monet oivallukset sain elokuvan katsomisen kautta, sen verran on pinnalla omat epävarmuudet ja oikean asenteen löytyminen, joka varmasti auttaisi esim uuden työn etsimisessä. 

Elokuva I Feel Pretty tutustutti minut minulle vähemmän tuttuun amerikkalaiskoomikkoon Amy Schumeriin. Mikä mainio tavallisen oloinen nainen, joka ei ole vain lahjakas koomikko ja käsikirjoittaja, vaan myös uskomaton ääni ihmisille, jotka tuntevat olonsa epävarmoiksi, murtuneiksi tai heikoiksi. Hän ylläpitää täydellistä tasapainoa haavoittuvuuden ja pelottoman, kärkevän ja typerän välillä. Mikä parasta tällä naisella on ihan sanomaakin. Kokosin muutaman minua piristävän lainauksen, jospa ne tuottaisivat iloa, boostia tai keveyttä muillekin. Ollos hyvä!

“The moments that make life worth living are when things are at their worst and you find a way to laugh.”

“I say if I’m beautiful. I say if I’m strong. You will not determine my story – I will.”

“Don’t feel bad for me. I think I’m, like, so pretty.”

“I think of myself as a fairly attractive girl and always have, thanks to my mom. I was brought into this world thinking I was gorgeous because my mother was extremely devoted to this notion.”

[After arriving at college] “All of a sudden, being witty and charismatic didn’t mean shit. Day after day, I could feel the confidence drain from my body. I was not what these guys wanted. They wanted thinner, blonder, dumber … My sassy one-liners were only working on the cafeteria employees, who I was visiting all too frequently, tacking on not the Freshman 15, but the 30, in record-breaking time, which led my mother to make comments over winter break like, ‘You look healthy!’ I was getting no male attention, and I’m embarrassed to say, it was killing me.”




Ps. Tsekkaa Netflixistä Growing, jossa Amy Schumer revittelee lavalla kainostelematta. Käsittelyyn pääsevät muun muassa uusi avioliitto, henkilökohtainen kasvu, lasten tekeminen ;)

14 comments

  1. Heissan ihanainen ja kiitos leffasuosituksesta :). Hyviä leffoja ei ole liikaa ja niiden etsiminen joskus varsin työlästä.
    Ja sinä Taru rakas alat vain noiden ylläkirjoittamiesi sanojesi (lauseiden) mukaan elämään, niin hyvä tulee!
    Mukavaa päivän jatko sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin yritän alkaa elämään juurikin noiden sanojen mukaan, mutta ei ole aina niin yksinkertaista (varsinkin kun on muita huolia). Mutta hyvä tulee, ennemmin tai myöhemmin. Haluaisin uskoa, että ennemmin :D

      Muiskuja Sari <3

      Poista
  2. Hauska ja myös ajattelua synnyttävä leffa, jonka näin viime vuonna. Amy on suosikkikoomikkoni, olen vuosien aikana varmaan nähnyt kaikki sketsishowt mitkä hän on tehnyt.Oukein ihanaa jatkoa viikkoosi Taru💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle Amy oli ihan uusi tuttavuus, en edes ymmärrä, miten en ole häneen aiemmin kummemmin törmännyt. Mutta kyllä hän on raikas tuulahdus Hollywood taivaalla, ja ihanan tavallisen oloinen.

      Iloa viikkikseen Jael <3

      Poista
  3. Kateltiin tämä yhdessä Mian ja meidän tyttöjen kanssa. Ihan paras leffa, meidän kaikkien pitäisi ajatella samalla tavalla itsestämme.
    Kaunista iltaa sinulle Taru ihanainen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä elokuva on mielestäni leffa kaikille naisille (no miksei miehillekin) ...mutta erityisesti nuoremmille naisille, jonka minä kuvaa määrittää internetin ja some-maailman kuva naisesta; hoikka, menestyvä jne. Jokainen meistä on juurikin näin hyvä ja upea.

      Ihanaa viikkistä Outiliini <3

      Poista
  4. Kiva postaus! Minulle Amy Schumer on tuntematon näyttelijä. Ehkä olen nimen kuullut, mutta muuten on mennyt ohi. Oivaltava tarina! Pitääkin katsoa tuo Growing jossakin vaiheessa.
    Mukavaa viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tsekata tuo Amy Schumer, hän oli mullekin uusi tuttavuus. Hänessä on asennetta vaikka muille jakaa.

      Ihanaa viikkistä Tuula <3

      Poista
  5. Ai hitsit, kun ei ole Viaplayta. Täytyy varmaan katsoa, että olisiko siellä joku hyvä ilmaiskokeilutarjous :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viaplayllä oli juurikin 1 kk ilmainen kokeilutarjous - kandee joo ehdottomasti tsekata. Siellä oli mm myös loistava Call me by your name leffa.

      Poista
  6. Amy on heittäytyjä ja hoikka omasta mielestäni. Jenkki Hollywood ihanteiden mukaan ylipainoinen. Leffan kävin aikoinaan katsomassa koko ja kirjoitinkin siitä täällä. En nyt yleensä linkkaile muiden blogehin omia postauksia, mutta ajatuksen vaihdon vuoksi. Leffa herätti meinaan paljon ajatuksia.

    Ihanaa viikkistä Taru. <3

    https://minakokeski-ikainen.blogspot.com/2018/05/hapean-eli-oman-vartalon-kanssa-oppii.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin tsekkaamassa sun loistavan postauksen, kiitos kun linkkasit. <3<3

      Tuo on hassua, että minunkaan silmään Amy ei ole ylipainoinen vaan normaali, mutta jenkki puitten hän on ilmeisestikin vähän ylipainoinen, mikä on niin surullista. Mä niin ihailen Amyn ASENNETTA, ja muutenkin ihailen niitä naisia, jotka ovat sinut itsensä kanssa (kiloista viis). Se miten kantaa itsensä ja miten tyytyväinen on itseensä on mielestäni the juttu. Sitä kohti haluan itsekin mennä, varsinkin kun 4 vuodessa oma vaatekoko on muuttunut 34-> 38. Itsetunto ei ole kiloista kiinni, vaan sitä miten hyväksyy itsensä ja miten tyytyväinen on itseensä.


      Kiitos superhyvästä ja fiksusta postauksesta upea <3<3.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Ehdottomasti hauska ja fiksu leffa, jossa on ajatusta <3<3

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!