Weekly Report

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Viime viikolla:

- tein koko viikon töitä etänä ja koin siinä paljon hyviä ja mutta vähän huonojakin puolia. Hyvää oli se, että ei tarvinnut meikata, tein töitä rennonletkeästi verkkareissa, ei tullut keskeytyksiä ja  sai nukkua hiukan pitempää aamuisin. Yhteys työpaikalle säilyi teams- palaverien muodossa, eli olimme joka päivä työkamuihin yhteydessä videoitse, jolloin tieto/hallinta työtilanteesta säilyi. Välillä oli yksinäinen olo, ja taukojen kanssa piti olla tarkka - että ne piti.  Ergonomia oli pyllystä, koska tein töitä keittiössä tai sohvalla köyryssa...hartiat kiittää.
- koska pojat olivat isällään tukeuduin valmislounaisiin esim Kokkikartanon valmisruuat tuli testattua. Yllättävän hyviä olivat, esim lohipasta ja tomaatti-vuohenjuustokeitto ovat mun suosikkeja! Mutta kyllä oli niin ikävä ruokalan äitien ja isien ruokia.
- kehtaako tätä myöntää, aloin katsoa Temppareita... ihmettelen vaan, miksi katson tätä sarjaa! Mutta tiedättekö, jotenkin on ihana välillä saada aivot narikkaan ja katsella täydellistä hömppää! Epäsuosikkini on Mattu, jotenkin lievästi tasapainottoman oloinen nainen. Kun hän puhuu vaikeista asioista, lause päättyy aina väkisin väännettyyn hymyyn. Silikonit ja jättiripset olivat myös kauhean kivat.
- viikonloppu meni kotoillessa, vähän harmitti että brunssi ystisten kanssa ja koiralenkki peruuntuivat, mutta nyt on näin
- tilasin Monkin alesta kauan ihailemani tikkitakin kun aleprosentit olivat kohallaan - 70%
- pojat nauttivat siitä, että vapaata aikaa oli, varsinkin kun arki on ennen koronaa ollut erittäin täyttä ja ymmärrän sen täysin. Ainoa mikä oikeasti harmitti oli jatkuva pelaaminen iltaisin ja SIIHEN ELÄYTYMINEN huutaen, ääntä korottaen, ja nousevalla intonaatiolla. Tarvitsen metsurin kuulokkeet ja lisää kädenvääntö/perustelutaitoja!!!

VIIKON VAATEINSPIS: Koska nyt kannatta tukea suomalaisia yrittäjiä, halusin valita asuinspikseen kotimaisen Nanson vaatteita.

Mekko, organic cotton pusero ja takki: Nanso
Lenkkarit: & Other Stories
VIIKON IDOLI on iki-ihana Astrid Lindgren. Astrid Lindgren hyppäsi kuusikymmenvuotiaana aina tilaisuuden tullen heinäkasaan ja kiersi lapsuudenkotinsa makuuhuonetta koskematta jalallaan lattiaan. Vastaanottaessaan Ruotsin akatemian suuren kultamitalin hän sanoi: " Sehän painaa kuin pilsneripullo. Olen hyvin ylpeä."
- Lainaus kirjasta Merete Mazzarella: Aurinkokissan vuosi -

VIIKON SARJA: Yle Areenan  Syntinen -sarjan 3. kaudella rikosetsivä Harry Ambrose (vähäeleisen taitava) Bill Pullman) ryhtyy tutkimaan öistä kuolonkolaria, jossa saattaa olla jotain hämärää. Harrylla on vahva tarve ymmärtää ja asioiden syy-yhteyksiä sekä taito nähdä piilomotiiveja, jo ennen kuin mitään todisteita on löytynyt. Ensimmäinen jakso Areenassa ja joka perjantai tulee uusi jakso. Ihan huippua, koukuttavaa ja piinaavaa brittijännitystä. Suositteluni!

VIIKON KIRJA: Merete Mazzarella: Emmekö voisi elää sovussa? Esseitä ajastamme (Skulle vi alla kunna samsas. Essäer om vår samtid). Suom. Raija Rintamäki. Tammi. 288 s.

Olen armoton Mazzarella fani, mikä hänessä on ihanaa on se, että hän antaa kirjoissaan paljon itsestään- rehellisiä ajatuksiaan ja sitä kautta myös elämäänsä. Hän on myös niitä harvoja kirjailijoita yhteiskunnallisia vaikuttajia, jotka pistävät rehellisesti likoon, sekä kyseenalaistavat, omat turvallisiksi ja aikaisemmin hyviksi koetut elämänarvot ja toimintatavat.

Uuden teoksen isot aiheet ovat mm. pakolaiskriisi, globalisaatio ja digitalisaatio- ei ihan pikkujuttuja, mutta rakastan Mazzarellan pohdintakykyä, kykyä löytää äärimmäisen fiksuja/ajatuksia herättäviä sitaatteja ja analysoida niitä. Lisäksi kirjassa on pienempiä aiheita esim nettideittailu, joka kiinnosti itseäni.

KOKOELMAN pääajatus on, miten yhteiskunta voisi toimia paremmin, huomioida kaikki jäsenensä, elää sovussa. Siinäpä tavoitetta kerrakseen.

Kiinnostava oli myös viimeinen luku siitä, mitä aiheita meillä suomalaisilla on ylpeyteen?
**Kirja PR näyte**

Koronasta huolimatta maaliskuun aurinko paistaa ja ollaan kevään korvilla. Valoa viikkoon!

VIIKON KAPPALE:  Aivan loistava kappale!

3 kommenttia :

 1. Tähänkin vielä onnittelut ja hurraahuudot duunin jatkumisesta!!
  Etäelämä on kyllä aika hassuakin; helposti haahuilee koko päivän tukka pystyssä ja pieruverkk....eiku siis höntsähousuissa! Mutta Teams on tullut tutuksi ja alkukankeuden jälkeen onhan se ihan ookoo homma. Vaan kun kahdeksan tuntia kun on ollut Teamsin kautta koulussa, on ihan puhki. Ja tiedänpähän nyt, että musta ei todellakaan tulisi näyttöpäätetyöntekijää! Mutta näillä mennään.
  Tuo hennon vaaleanpunainen takki on ihana <3
  Kiitos sarjasuosituksesta! Sun ansiosta löysin myös Paratiisin, sekin oli vallan hyvä. Kiitos valosta, jota meille jaat, oot ihana!

  VastaaPoista
 2. Mä olen miettinyt, että pitäiskö perustaa etähoitajalinja? Jos vanhemmilla on ongelmia lasten kanssa, niin soitto mulle ja neuvoja tulee ja kommennan lapsiakin luurin kautta :)
  Ihana viikkokooste taas Taruseni <3

  VastaaPoista
 3. Täytyykin tsekata tuo Syntinen, Areenasta kun on tullut katsottua muitakin hyviä brittisarjoja.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top