Tarkan markan tyttö

                                                                          ** kaupallinen yhteistyö Sortter.fi kanssa**

Taloudellisuus ja oma nimeni…tuota sanaparia ei ehkä ihan ensimmäiseksi yhdistetä toisiinsa (ainakaan jos kysytään perheeltäni). Mutta mitä ruokaan tulee, taloudellisuutta noudatan kirjaimellisesti. Kun kotona tehdään yksi lämmin ateria päivässä ja kotona asustaa kaksi urheilevaa poikaa, rahaa kuluu ruokaan hurjasti. Tästä johtuen, meidän perheessä syödään paljon alennus- ja hävikkiruokaa.  Toisesta kaupasta voidaan hakea tarjousjauhelihaa ja toisesta tarjouskahvia. Täytyy sanoa, että päivinä jolloin olen alennusruuasta loihtinut oivan aterian perheelleni, mieleni on erityisen korkealla. Eikä unohdeta S-markettien ja Lidlin hävikkilaatikoita! Ne ovat ihan parhautta! 2 euroa monesta kilosta vihanneksia ja hedelmiä! 

Kierrätyksen kannalla olen ollut aina. Mikä on sen ihanampaa kuin aloittaa suuren, tuoreen, runsaan, tavaraa pullollaan olevan kirpputorin kiertäminen! Kulman takana voi olla mitä vain. Ostan myös todella paljon vaatteita FB kirppareilta tai tori.fi:stä. Ostoksista tulee samalla hyvä mieli, niiden ostaminen ekoteko. 



Olen miettinyt, että osaltaan säästäväisyys on kyllä sukuvika. Olen tässä asiassa tullut isääni. Voihan isä, mitä kaikkia uskomattomista uskomattomampia juttuja hän toi kauppojen loppuunmyynneistä ja loppurysäys alennusmyynnistä! Mieleeni tulee heti, esim n 100 (?) kg painava kassakaappi (jossa muistaakseni säilytettiin keilapalloa). Entäpä sinapin väriset alusvaatteet tai karmaisevan oranssin väriset Karhun lenkkarit (joille koulussa naurettiin), tässä ihan vaan muutaman mainitakseni. Yksi tärkeä isäni opeista oli myös se, että huoneista jossa kukaan ei oleskele, pitää aina sammuttaa valot. Olenkin aikamoinen tyranni mitä tulee turhaan palaviin lamppuihin, onneksi oppi on mennyt perille myös pojille. 

Asuntolainaa mulla on edelleen ihan liikaa ja se onkin yhtiövastikkeen lisäksi suurin kuukausittainen meno. Tiesitkö, että oli sitten kyseessä asunto- tai remonttilaina, laina kannattaa ehdottomasti kilpailluttaa? Sehän on pelkästään fiksua ja järkevää. Yksi tällainen täysin suomalainen, kuluttajalle ilmainen lainankilpailuttaja on Sortter. (https://sortter.fi/)

Sortterin rooli lainanhaussa on pelkästään kilpailuttaa lainahakemuksesi yhdellä kertaa noin 20 eri pankin ja lainapalvelun kesken. Itse voit hyötyä tästä siten, että et joudu lähettämään hakemuksia erikseen kymmeniin eri paikkoihin löytääksesi edullisimman tarjouksen.

Päätöksen lainan myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä tekee aina pankki tai rahoituslaitos itse. 

Huomaa myös parhaan koron takuu: jos löydät Sortterin yhteistyökumppanilta kokonaiskustannuksiltaan halvemman lainan vuorokauden sisällä, Sortter maksaa sinulle lainakulujen erotuksen.

Tätä helpommaksi lainojen vertaileminen ja edullisimman lainan valitseminen ei voi muuttua!

Säästäväistä arkea meille kaikille!

1 comment

  1. Tarkan markan touhuja täälläkin taloudessa ja yritetään selvitä ilman lainojakin, ainakin niitä isompia. Voin sanoa, että aina ei kyllä olla helpolla päästy tämän periaatteen kanssa. Hyvä laina, hyvillä ehdoilla olisi kyllä monta tilannetta helpottanut.
    Mukavaa tiistaita sinulle Taru!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!