Parasta juuri nyt

torstai 16. syyskuuta 2021

                                                                             ** Kirja Pr- näyte ****

- ihmisten ja ystävien näkeminen! Niin ihanaa, että pitkän introverttiyden (ja koronan)  jälkeen olen aktivoitunut ja tavannut taas enemmän ihmisiä. Yksi sana: toisen ihmisen kohtaaminen ja ajatusten vaihto, se on vaan niin parhautta. Tove Janssonin teoksessa Näkymätön lapsi sanotaan viisaasti: ”Mutta kenelläkään ei ole hauskempaa kuin hän itse itselleen järjestää.” Aion jatkaa hauskan järjestämisen itselleni.

- Myssyfarmin KOREOGRAFI MUFFI -MYSSY (klik)  ja juurikin tuo keltainen väripläjäys:


Mikä parasta suomenlampaan luomuvillasta kudottu Muffi-myssy on tehty Pöytyällä luomutilan yhteydessä.  Lanka on värjätty käsin luonnonväreillä, joten myssyissä on eräkohtaisia sävyeroja. VASTUULLINEN VALINTA. 

-  HS:ssa (klik) Juho Koskisen kirjoittama juttu  Lena Nelskylästä, joka on taitava etsimään onnellisuutta ja iloa perusarjessa. Hän antaa jutussa myös vinkkejä poikkeuksellisen juhlavaan arkeen:

Huomaa vaihtuvat sesongit

“Ajattelen, että sesongit tuovat elämään monta paikkaa ilolle. Minut tuntevat tietävät, että teen vapun odottamisesta numeron ja kyynelehdin kesän ensimmäisten siiklien äärellä. Nyt syyskuussa pakahdun onnesta sienimetsässä.”

Lempeämpi alku päivälle

“Juon joka päivä aamuteeni keittiön sijaan sohvalla olohuoneessa. Se on armollisempi alku päivälle. Päivien lyhentyessä alan kohta taas polttaa kynttilöitä myös aamuisin.”

Lähikauppaa kauemmaksi

“Käyn välillä ostoksilla etnisissä ruokakaupoissa Hakaniemessä ja Itäkeskuksen Puhoksella fiilistelemässä lähi-Alepasta poikkeavaa tunnelmaa ja hankkimassa apua kaukokaipuuseen. Saunavihdan kokoiset edulliset yrttiniput ovat luksusta.”

Tunti kiitoksille

“Olen luonut itselleni viikoittaisen konseptin nimeltä Kiitollisuussauna. Käyn itsekseni löylyissä läpi kaikkia niitä asioita, joista haluan kiittää. Ikävimpänäkin päivänä kiitosten lista on pitkä.”

Ei vain juhlia varten

“Käytän toisinaan arjessakin juhlamekkoja ja saatan istua aamun etäpalaverissa höyryrullat päässä. Jos on mahdollisuus vähänkin panostaa, teen sen mielelläni. Vaikka huulipunalla. Varsinaisia juhlia on elämässä lopulta niin vähän.”

Loistavia vinkkejä, sanon minä! OK- juhlamekkoa en taida käyttää arkena, mutta kiitollisuussauna menee kokeiluun!!

- Helmi Kekkosen kirja Tämän naisen elämä (Siltala, 2021) Rakastin kirjaa, se ei hellittänyt otteestaan hetkeksikään. Kaunis, kipeä tarina nuoren naisen matkasta aikuiseksi. Liikutuin monta kertaa. 

Hautajaispäivän aamuna viisitoistavuotias Helena pukeutuu punaiseen mekkoon ja katsoo itseään peilistä. Äiti on kuollut, isä odottaa mustiin pukeutuneena pihalla. Helena ajattelee kulmakarvoja, tissejä ja poikaystäväänsä Johannesta. Ettei tarvitsisi ajatella äitiä, eikä varsinkaan omaa surua, omia syyllisyydentunteita.

Romaanissaan Tämän naisen elämä Helmi Kekkonen seuraa tarkalla, oivaltavalla ja lempeällä katseella Helenan matkaa teini-ikäisestä aikuiseksi. Miten äidin mielenterveysongelmien varjostama lapsuus vaikuttaa naiseksi kasvamiseen, opintoihin, työelämässä selviämiseen ja ihmissuhteisiin? Onko mahdollista vain unohtaa, elää syvälle haudatun syyllisyyden kanssa ja toivoa, etteivät lapsuuden muistot koskaan saavuta nykypäivää? (Kustantajan kuvaus)


 - West Side storyn juuri julkaistu trailer. Elokuva on PAKKO nähdä  


Alkuperäinen leffa oli niin ihana ja tämä Tonight = love.


Iloa ja kiitollisuussaunoja loppuviikkoon!

9 kommenttia :

 1. Mahtavia mietteitä! West side story on ihana leffa. Juuri laulelin leffan laulua Maria tänään.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. West Side Storyn musiikki on jotain niin ihanaa, kuuntelin sitä lapsuudessa paljon 💓 iloa uuteen viikkoon 💓

   Poista
 2. Pipo on todellakin parasta just nyt! Ajoin eilen polkupyörällä töihin. Lähtiessäni en muistanut laittaa pipoa kypärän alle ja voi änkeröinen, miten oli kylmä. Lapaset oli kuitenkin kädessä. Tuollaiselle vastuulliselle pipolla peukutan erityisesti 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ankeroinen todellakin, aamut ovat olleet hurjan viileitä. Vastuullisuus best. 💓

   Poista
 3. Tuo myssy on ihana. Täältä löytyy punaisena ja tietty tykkään kovasti siitä väristä myös. Ihquisaa viikkistä Taru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi myssy on ihan täydellinen, Lucky you että sulla on se jo 💓 iloa päivään 💓

   Poista
 4. peukku sille, että järjestää itse itselleen hauskuutta. Se on mullakin tavoitteena, koko tämän pitkän oudon jakson jälkeen.
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku ja hurraa huuto myös meidän tapaamiselle 💓 halit

   Poista
 5. Tämän naisen elämä on todellakin muistiin jäävä, sielua värisyttäen....

  ♥♥

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top