Ihana koskettava Netflixin After Life

maanantai 24. tammikuuta 2022

En ole tainnut Netflixin After Lifesta kirjoittaa aiemmin, mutta nyt kun sarjan viimeinen (kolmas) tuotantokausi ilmestyi, on ihan pakko. Sarja on koskettava, hervottoman hauska, syvällinen(kin),  riipaiseva ja PAKKO KATSOA materiaalia.

After Life kertoo Ricky Gervaisin esittämästä Tonysta, jonka vaimo kuolee syöpään ja miehestä tulee kyyninen paskiainen. Sarjan aikana hän kuitenkin alkaa ymmärtää, ettei elämää kannata elää mistään mitään välittämättä vaan sen sijaan aivan päinvastoin. Viimeinen kausi vetää mustan draamakomedian ajatukset tämän osalta yhteen. (teksti lainattu klik)


Sarja on täynnä viisaita ajatuksia, jotka pistävät mietteliääksi. Esim.

“Hope is Everything.”

“You seem happier to just accept your unhappiness.”

 “Open the curtains, enjoy the sun while you can.”

“Another Day. Gotta Keep It Together. Face The World.”

“We’re All Screwed Up In One Way Or Another. It Sort Of Makes You Normal.”

“Good People Do Things For Other People. That’s It. The End.”Lumoavan sarjan sydän on sen lähes täydellinen hahmogalleria. Päähenkilö Tonyn ympärillä on joukko mitä  rakastettavampia tyyppejä, joilla kaikilla on omat haasteensa ja silti he ovat inhimillisiä ja heidät kuvataan lämmöllä. Sarja opetus on kaiketi: aina on TOIVOA! Ja “Nothing’s As Good If You Don’t Share It.”

Viimeistä jaksoa katsellessa viime lauantaina, tirautin muutaman kyyneleen - kaikille sarjan hahmoille, Brandy-koiralle ja samalla ehkä myös itselleni. 

"Useimmmat ihmiset ovat hyviä, heillä on vain huono päivä,  joskus he vain yrittävät selvitä elämästään. Hyville sattuu pahaa ja pahoille hyvää. Joskus syy ei ole kenekään. "


IMDB:ssä After Lifen arvosanat ovat keskiarvon yläpuolella, 8.4/10.

EDIT: Olinkin kirjoittanut sarjasta blogissa jo vuonna 2020 :

Löysin aivan ihanan sarjan: After life. Ricky Gervaisin Netflixissä esitettävä sarja After Life on parasta juuri nyt. After Life kertoo Tonysta, jonka elämä on ollut melkein liiankin täydellinen. Lisa-vaimon äkillinen kuolema kuitenkin muuttaa Tonya. Hän päättää elää tarpeeksi kauan, jotta ehtii rangaista maailmaa sanomalla ja tekemällä ihan mitä päähän pälkähtää. 5 tähdykkää! 

Valoa uuteen viikkoon!

4 kommenttia :

 1. Muistaakseni katsoin sarjan ensimmäisen kauden. Pitää ehkä vilkaista vielä koko homma uudestaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
 2. Minulle tuota sarjaa suosittelivat täällä blogistaniassa sekä P että Tiia. Juuri lopetin ensimmäisen kauden katsomisen ja tykkäsin todella paljon. Ihana sarja!

  VastaaPoista
 3. Toi sarja on niin ihana! kolmoskautta odotellessa katsoin kakkosen uudestaan. NAurattaa vaan se, että nyt kun se kolmoskausi alkoi, niin hilloan sitä. Katson jakson kerrallaan ettei se vaan lopu! Mä toivon että opin sarjasta jotain hyvää.

  VastaaPoista
 4. Olen niin yliherkkä kaikelle, missä joku sairastuu tai kuolee tai jotain surullista, vaikka sen jälkeen kaikki muuttuisikin hyväksi. Jää sen takia varmasti monta hyvää sarjaa näkemättä, koska en vaan pysty. (Jopa Downton Abbey menee uniin..)

  Listaamissasi lauseissa todellakin tiivistyy paljon viisautta <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top