Maailman ihanin nainen – voimauttavan valokuvauksen työpaja

Kertakaikkisen huikea reissu ja kurssi takana Mieslahdella, Paltamon ja Kajaanin lähellä.  Meitä oli 12 naista, eri-ikäisiä, nuoria ja vanhoja, joilla oli sama missio, etsimme rakastavaa ja itsemyötätuntoista katsetta omista kuvista voimauttavan valokuvan prosessin avulla

Kurssilla meillä oli koko ryhmän tapaamisia, mutta melkein puolet ajasta ja esim kuvaamisessa toimimme kolmen hengen tiimeissä. Se oli jännä tilanne, emme tienneet ennalta toisistamme mitään, mutta pikkuhiljaa hitsauduimme yhteen, jaoimme kipeitäkin kokemuksia, itkimme ja nauroimme. Niin ainutlaatuista, koskettavaa ja voimaannuttavaa! 

Mullahan ei ole järkkärikokemusta, mutta pikku hiljaa sitä oppi. Ei ollut helppoa (itse asiassa supervaikeaa), mutta tässäkin asiassa siemen on istutettu. Mietin käytetyn järkkärin hankkimista. 

Kurssin sydän oli ihanan, turvallisen ja avoimen porukan lisäksi Miina Savolainen, voimauttavan valokuvan kehittäjä. Ihana huikea, inspiroiva ja lempeä ihminen. 

Paljon tunnelmaan vaikutti myös Kainuun kaunis luonto  vaaroineen, järvineen, metsineen, autiotaloineen. Tätä kurssia ei olisi voinut pitää muualla. 

Sen verran intensiivinen kurssi oli, että olen vieläkin hiukan sekaisin, univelkainen ja poikki, hyvällä tavalla. Hiukan jopa leijun maan pinnan yläpuolella, toivon, että vaikutus kestää pitkään.  Joka tapauksessa koin huikean matkan, joka saa varmasti jatkoa, tavalla tai toisella.

Omien kuvien halusin olevan superpelkistettyjä ja riisuttuja, herkkiä myös. Alla yksi lempparikuvistani, jossa katson kirjaimellisesti valoon, edessä loistava tulevaisuus.  



8 comments

  1. Kuulostaa kyllä kertakaikkisen voimauttavalta kurssilta ja ihanaa tuollainen naisenergia muutenkin.
    Kaunista viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja kun ikähaarukka oli 25-80 v., sitä sai perspektiiviä elämään ihan uudella tavalla. Ja tietyt jutut/kipupisteet taitavat olla universaaleja, eikä ollenkaan ikäsidonnaisia.
      Iloa viikkoon ja paranemista <3

      Poista
  2. Tää ON niin mahtavaa ja Miina on ykkönen! Oon niin iloinen, että pääsit mukaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos inspiksestä muru. Sun kokemuksista lähti siemen itämään <3 Halit

      Poista
  3. Mahtava kuva ja huikea sisäinen matka♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, paljaana ja herkkänä sitä on aidoimmillaan. <3

      Poista
  4. Mahtavaa, että kurssi oli onnistunut kokemus. Minä retkeilin viime kesänä Mieslahdella ja Kivesvaaralla ja maisemat olivat unohtumattomat. Samoin paikannimet 😉😆😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko seutu on niin kaunista, lähellä on myös vesiputous, joka pitää ensi kerralla nähd. Hah noi paikannimet ovat niin hauskoja, Kivesjärven nimi ei muuten sen tuomasta mielikuvasta huolimatta tule miehen sukuelimistä, vaan kalastajien käyttämistä tuohisista verkon painoista. :D

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!