Näin järjestät rennot (50 v) juhlat

Päätä kutsulista ajoissa. Itse taidan olla juhlien suhteen hyvin yksityinen tyyppi, koska halusin kutsua juhliin viime vuosina mulle tärkeitä ja elämässäni olleita naisystäviä.Hupsista

Lähetä kutsut vaivattomasti viestinä sähköpostiin viimeistään kuukautta ennen juhlia. Koska olen huumorin ja hupsuttelun ystävä, kutsu oli varsin humoristinen:

Tervetuloa Tarulandian 123- lentoyhtiön lennolle Ay528 keski-ikään. Kaikille vieraille on luvassa luksus business luokan paikat ja koko kone on lastattu laatumimmeillä, I might add. Lennon kapteenina toimin minä Ms Pesonen 50 v. Älkääkä hätäilkö, automaattiohjaus on päällä koko illan.

Lennon lähtöaika on xx.x. klo  17. Jos lento tuppaisi olemaan myöhässä, no worries, tuolloin kapteeni kuuluttelee ohjaamosta letkeästi: "Ollaan aikataulusta jäljessä. Ei kyllä aavistustakaan mikä takia, mutta mennään, kun keretään".

Tarjolla iloluontoista seuraa, loistavaa musiikkia, mukavat istuimet ja hyvät jalkatilat (valitettavasti ei ole turvavöitä, mutta kuka niitä tarvitsee?).  Juhlissa häärii apuna myös yksi jalkapuolinen super symppis Russeli nimeltä Kongo. Suolaista ja makeaa, herkkuja ja virvokkeita tarjoiluvaunussa. Yksi melko sipsakka lentoemäntä palveluksessanne koko illan, päihtyneenä tosin mahdollisesti hidasliikkeinen. Toimiva putsattu vessa. Mukaan omat (lempi)virvokkeet.

Illan mottoja:   Matkaa ei kannata mitata kuljettuina maileina, vaan löydettyinä ystävinä. – Tim Cahill

Elämässä ei todellakaan ole väliä minne menet, vaan se, kenen kanssa matkustat.

50 v juhlia jouduttiin Kongon tilanteen vuoksi siirtää monta kertaa, joten sikäli oli myös kätevää, että muutokset pystyi lähettämään ystäville s-postitse. 

Mietin pitkään, voinko pyytää ihmisiä tuomaan mukaan omat lempijuomat ja päädyin siihen, että voin.  Toki tarjolla oli vichyä, cokis zeroa, vettä ja kuivaa valkoviiniä 1 3 litran tonkka, mutta muuten skumppailtiin erilaisia kuohareita. Plussaa myös siitä, että sitä pääsi maistelemaan uusia skumppatuttavuuksia kamujen valintojen ansiosta. 

Laatuladyt

Laatuladyt

Hups

Järjestä tarpeeksi istumapaikkoja. Meillä meni alkuilta keittiössä, jonka jälkeen siirryttiin olohuoneeseen, siirsimme keittiön tuoleja sinne ja sopu sijaa antoi. 

Unohda piperrys. Mielestäni juhlapaikka on kaunis, kun se on siisti. Koristelussa kannattaa käyttää luonnonkukkia vuodenaikojen mukaan.  Ruokapöydälle heitin muutaman pihlajanoksan marjoineen ja muuten mentiin lahjaksi saaduilla kukkakimpuilla.

MUISTA:  Sanonnan the more the merrier, vaihtaisin itse muotoon the more the sillier.

Koska teemana oli lento keski-ikään, toimin tietenkin myös lennon lentoemäntänä. Hankin pienet tarjoilukärryt, joilla tein pitkää työpäivää palvelemalla asiakkaita, joilla ei tosin ollut pätäkkää. Kärryissä oli tuikitarpeellisia tarvikkeita lennolle, viltit, tyynyt, pienet purtavat, suolapähkinät, suklaa ja viime vuoden lehdet. 

TARJOILUT- PYYDÄ TARVITTAESSA APUA

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Olin sikäli onnekas, että Master Chef kamu lupasi auttaa osaksi tarjoiluiden valmistamisessa. Ideoimme yhdessä menuuta, ja päädyimme mm. lämminsavulohi-voileipäkakkuun (taivaallista), kasvispiirakkaan ja kantarellipiirakkaan. Kaikki onnistuivat perfect! Itse keskityin salaatteihin mm. halloumi-couscous ja pasta-parmesani. Hyviä olivat nekin!

Lisäksi ruokapöydästä löytyi sipsejä, erilaisia juustoja ja patonkia, viinirypäleitä, mansikoita, makeisia, suklaata, donitseja jne. Ei jäänyt nälkä!

Synttärikakkua en hankkinut, ja hyvä niin. Tällä lennolla matkustajat keskittyivät yllättäen suolaisiin. 

MUISTA NAUTTIA! Älä tee kaikkea vaan delegoi, yksi ystävä sekoitteli dippejä, toinen leikkasi piirakkaa annospaloiksi. Toiset auttoivat tiskikoneen täytössä. Arvostan!

SYNTTÄRIEN OHJELMA:

- koska lennolla oli toisilleen tuntemattomia matkustajia, käytiin ns tutustumiskierros.  Sain kertoa jokaisen vieraan kohdalla esim missä olimme tutustuneet sekä hauskoja sattumuksia yhteisen tien varrelta. Timanttista!

- koska lentoemäntä oli koko illan hyvin kiireinen, perustin whatsappiin synttäriryhmän, joihin vieraat lisäilivät hauskoja kännykuvia pitkin iltaa. Oikeasti se oli maailman paras keksintö, muuten kuvasaldo olisi jäänyt kovin pieneksi. Mussukka 

Hups


- olin hankkinut ystäväkirjan, jotta juhlista jäisi hauska muisto. Kirja kiersi melkein kaikki vieraat läpi ja tekstejä oli ihana lukea/fiilistellä seuraavana päivä. 

- musavisa. Olin tehnyt jo keväällä oman 50 v Spotifylistan, jonne olin valinnut itselleni ja jokaiselle ystävälle yhteisen biisin menneisyydestä. Ohjelmanumerona arvuuteltiin mikä biisi on kenenkin.  Ihan parhautta!


Viimeiseksi, muista kiittää vieraita onnistuneista juhlista. 

Toivottavasti tästä oli apua, ja tietenkin oli!


Lentoemäntä hoitaa, vaikka matkustajat ovat vallattomia


4 comments

 1. Kiitos ihanista ja hauskoista juhlista!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea!!!

  Ihana postaus. Juhlat näyttivät erittäin onnistuneilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Oli kyllä onnistuneet synttärit.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!