Parasta juuri nyt

                                                                                            kirja pr näyte Kustantaja:WSOY 

- on aina arvoitus miksi jostakin kirjasta pitää ja joka sulattaa sydämen ja toisesta ei. En pysty järjellä selittämään miksi Valérie Perrin Vettä Kukille kolahti, ehkä se vain yksinkertaisesti aiheutti minussa tunteita ja kosketti syvältä. Ehkä vähän samaistuin kirjan päähahmoon, joka oli 50 v, sinkku, hänellä oli ollut monelta kannalta raskas elämä, mutta silti taustalla asui koko ajan elämän kauneus ja mahdollisuus onneen. On ympäröivät ihmiset, luonnon ihmeet, pienet ­arjen tapahtumat. 

Positiivista oli myös, että kukaan hahmo ei ollut pelkästään hyvä tai paha, vaan esiin tuli elämän rikkaus ja uskottavuus, kaikessa kun on sävyjä.

Tarina on parhaimpia tänä vuonna lukemiani. Kieli oli kaunista, kirja aiheutti liikahduksia, joitakin tärkeitä kohtia piti alleviivata, jotta niihin voi palata. Jostain syystä kirjasta tuli mieleen Amelie elokuva. Summa summarum kirja hoiti sielua, se on paljon se.


Miinusta liian monesta hautajaiskuvailuista, kuinka monella niistä oli merkitystä tarinan kannalta?

- arki on alkanut onnistuneen loman jälkeen OK. Syksy ei ainakaan vielä ahdista pahemmin, vaikka illat ovat jo selkeästi pimeämpiä, aamun 4 asteiset kelit melko kylmää kyytiä. Toisaalta marraskuu on ollut mulle aina se vaikein rasti, lokakuu vielä menee...

- kaikki vakkariruuat on jo valmistettu, kasvissosekeitto (Creme Bonjour ruohosipulijuusto, yksi kasvisliemikuutio, laakerinlehti ovat se juttu), pasta bolognese, lohipasta, kalapuikot jne

-  oli pakko kokeilla kasvojoogaa. Ei mene kuin muutama minuutti, varmasti nuorrun kasvoista ainakin 10 v :D Ei se ota, jos ei annakaan.

- katsoin vasta eilen Vain Elämään Ellinooran päivän ja tykkäsin erityisesti Jannan Pyhä Madonna vedosta. Jannan musiikkiin en ole aiemmin tutustunut, mutta ko versio oli onnistunut. Olen kuunnellut myös paljon Behmin uutta levyä, tykkään, erityisesti kappale Sinä lähdet minä jään. 

- Kongo könkkäilee edelleen kolmella jalalla, mutta onneksi varaa päivä päivältä enemmän kipeään jalkaa. 


Valoisaa viikonloppua!



1 comment

  1. Ehkäpä jätän hetkeksi dekkarin syrjään ja tsekkaan, että pitäisinkö minäkin Vettä kukille kirjasta. Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!