Helmikuun hekumalliset tärpit

Kirja pr näyte

MITÄ SYÖDÄ? Tammikuun vegaanihaasteeseen en osallistunut, mutta lisäsin kyllä hurjasti kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon. Varsinkin sinkkuviikoilla, joilla pojat ovat isällään, homma hoituukin oikein mallikkaasti.

K-ruoka sivustolta löytyy lukuisia vinkkejä ja valmiita vegereseptejä koko helmikuulle. Alkuun kannattaa kokeilla muokata omat lempiruokansa vegaaniseksi. Tofuwokkia olen kokeillut muutaman kerran ja the juttu on taivaallinen marinadi, johon tulee soijakastiketta, maapähkinävoita, valkosipulia sekä inkivääriä. Maailman helpointa ja hemmetin hyvää. 


MITÄ LUKEA? Olet ihana, rakas ja tärkeä (Atena, 2023) kirjassa Henriikka Rönkkönen kertoo oman tarinansa (esim loppuunpalaminen ja paniikkikohtaukset) lisäksi keinoista, jotka ovat auttaneet häntä itseään. Miten lopettaa ankara sisäinen puhe, itsensä soimaaminen varsinkin epäonnistumisten hetkellä ja miten olla - pikku hiljaa- oman elämänsä paras kamu, tsemppari ja kuuntelija ?

Miksi sisäiseen puheeseen kannattaa kiinnittää huomiota?  Siksi, että sillä sinä luot elämääsi todellisuutta. Mikäli koko ajan arvostelet ja sätit itseäsi, niin tulet kehittäneeksi itsellesi huonon itsetunnon, epävarmuutta ja kasan epäonnistumisia. Ajattelemalla itsestäsi rakentavasti parannat itsetuntoasi, itsevarmuuttasi ja luot onnistumisia. Ajatukset luovat todellisuutta. Kaikkea toimintaa edeltää nimittäin ajatukset, jotka luovat myös tunteita.

Itse sain kirjasta monia vinkkejä, mm. itsestään pitää pitää huolta joka päivä. Pidin myös rötväys- ja kirjepostiharjoituksesta ja kylmäsuihku meni heti kokeiluun. Plussaa myös käyttöohjeista parisuhteeseen. 

Ihana, ajaton ja tärkeä kirja, oiva myös lahjakirjana! Tärkeimmäksi sanomaksi kirjassa kohoaa se, että ajatukset ovat kotisi, tee siitä lempeä ja hyvä sekä "kukaan ei ole matkalla yksin"  - molemmat allekirjoitan täysin.

MITÄ KUUNNELLA? Bebe Rexha - Meant to Be (feat. Florida Georgia Line) ihana  kappale, eikä yhtään pöllömmät sanat!

MITÄ KATSOA? HBO:n Fargo, uusin 5. tuotantokausi, HILLITÖN ja hullun hyvä. Tyylinä on mustaakin mustempi huumori, ja viihdyttävän persoonallisia hahmoja esittävät mainiot näyttelijät (Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh). Ainakin itselleni ON AINA tyydyttävää katsottavaa, kun altavastaaja nousee vastoin kaikkia odotuksia niskan päälle.  Vaikka sarjassa esitetään väkivaltaa ja julmuutta, sen sanoma on lämmin ja humaani.


MITÄ POHTIA: Try to imagine a life without timekeeping. You probably can’t. You know the month, the year, the day of the week. There is a clock on your wall or the dashboard of your car. You have a schedule, a calendar, a time for dinner or a movie. Yet all around you, timekeeping is ignored. Birds are not late. A dog does not check its watch. Deer do not fret over passing birthdays. Man alone measures time. Man alone chimes the hour. And, because of this, man alone suffers a paralyzing fear that no other creature endures. A fear of time running out.

 Mitch Albom,

Verratonta viikonloppua, murut!


3 comments

  1. Tofuwokki kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Minä tykkään ruuista, joissa on aavistus makeutta ja luulen, että maapähkinävoi tuo siihen sellaista twistiä.

    Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Olipa ihanan positiivinen postaus! 🥰

    Mäkin otan tofuwokin kokeiluun, koska se kuulostaa tosi herkulliselta ja siinä on erilaisia suuhun sopivia tekstuureja (sileyttä, rapeutta ym), suolaista ja makeaa, ja on vielä terveellinen!

    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Rakastan myös vaaleanpunaisia tulppaaneja: tarpeeksi tavallisia ja lempeitä.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!