Ylioppilasjuhlien anatomia

Olipa onnellinen ja ikimuistoinen päivä lauantaina!

Itse ylioppilasjuhlat alkoivat klo 10 koululla. Huh hellettä, kun juhlatila oli lastattu lähes 150 ylioppilaalla, ja heidän läheisillään, opettajia ja koulun henkilökuntaa unohtamatta. Rehtorin puhe oli koskettava, hän korosti mm. sitä, että menestys ei tuo onnea - onni tulee muista asioista, yksin ei tarvitse pärjätä, ja Mauno Koiviston sanoin: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Liikuttavaa oli myös todistaa onnellisten tuoreiden ylioppilaiden kukittamista koulun edessä juhlan jälkeen. Yhteiskuvia, käsinkosketeltavaa iloa, ylpeitä vanhempia, toisiaan onnittelevia vanhempia, kuvien räpsimistä.  Pojat olivat komeita kuten nyt kahdeksantoista (tai yhdeksäntoista) kesäiset vain voivat olla. Tytöt olivat kauniita, ehkä vähän aikuisemman oloisia kuin pojat, esim iltapukutyylisiä pukuja näkyi todella paljon, osa niistä myös aika rohkeita. Niin ja tukholma-tyylinen glitter meikki ja rusketus oli se juttu. Oi niitä aikoja, hetkellisesti kävin läpi omia yo aikojani, silloin kun olin nuorempi ja vieläkin hullumpi ja hassumpi. Usein epävarma ja varma samaan aikaan, lähes kaikesta. 

Itse lakkiaisjuhlat sujuivat rennosti, vaikka toki kiirettäkin piti lautasten keräilyn ja muun suhteen. Erityisen mukava oli nähdä vanhoja tuttuja vuosien takaa, erityisesti exän puolen sukulaisia. Exän veli toimi kuvaajana,  mahtavaa että oli, itse ehdin ottaa vain muutaman hassun räpsyn.   

Suolaiset ruuat tilattiin Tommi s Kitchenistä. Menu oli oikein onnistunut, vaikka kanapojat tikuissa loppuivatkin kesken, vähän harmitti! Hinta oli 25 e /hlö ja menu piti sisällään: 

Yrtti-vihersalaattia & mansikkaa & balsamicokastiketta M,G,Veg 

Paahdettua paprikaa & kukkakaalia & auringonkukan siemeniä M,G,Veg 

Mozzarellaa ”salsa verde ”& tomaatti-kevätsipulisalaattia G 

Fenkolilla maustettua lohipastramia & parsa-perunasalaattia & sitrusaiolia M,G 

Harissa maustettua kananpoikaa tikussa & passionjogurtti G 

Karitsapyörykät & tomaattia & fetaa & oreganoa G Focacciaa & hummusta M,Veg

Juomina oli kuohuviini ja pommac, vichy, sima, limpat, ruokajuomana oli myös valkoviiniä.

Täytekakut olivat gourmet kakkujen mestarin eli nyksän käsialaa, taivaallisia kaikki! 

Oma vaatetukseni oli pieni kysymysmerkki ihan viime metreille saakka. Ostin tori.fistä COS:in simppelin mekon ja vaikka se oli vähän nafti, ajoi se asiansa. 

Summa summarum, tärkeintä oli tietenkin se, että juhlakalu oli tyytyväinen juhliin ja hymyili vapautuneena kuin hangon keksi. Mahtavaa oli myös seurata illalla esikoisen ja hänen kamujensa illanviettoa pihalla pingistä ja Beer Pongia pelaten. Poppi soi ja nauru raikasi, pientä nousuhumalaa oli havaittavissa ainakin nuorten kielenkantojen auetessa ja puheliaisuuden lisääntymisessä. Oh what a happy day!




Muru


Hauska lahja ja nyksän Andiatan ihana mekko (jota epäsalaa himoitsen)


Valkoinen lakki päässäsi,

nuoruuden haaveet syleillen,

elämä kutsuu, seikkailut odottavat,

ole rohkea, rakasta, elä täysillä.

- Tommy Tabermann -


    

1 comment

  1. Onnea ylioppilaalle! Ja tietenkin ylioppilaan äidille!

    Ihana menu ja minusta todella maltillisen hintainen. Siinä vaiheessa kun minä aloin katselemaan mahdollisia pitopalveluiden hintoja, halvin olisi ollut 35€ hlö ja se sisälsi salaatteja ja savukalaa, eli kamaa jota voi itse kantaa cittarista kotiin.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!