Mitä päälle töihin?

keskiviikko 21. elokuuta 2019

Uusi työ, uusi nainen ja uudet hommelit. Ja uusi työpukeutuminen. Tai jotain sinne päin ainakin.

Mitä laittaa päälle, kun uusi työ huutaa "turvavaate" - sanomaa huutomerkein?  Jos jokin asia on tärkeätä uudessa työssä, niin se, että työvaate TUNTUU mukavalta, antaa turvaa & hyvää fiilistä, kohottaa itsetuntoa, mutta näyttää samalla "skarpilta". Ei siis kiristäviä vaatekappaleita, ei tiukkoja seisomafarkkuja, ei myöskään tiukkoja yläosia (tai avaria kaula-aukkoja, haluan pidättäytyä kevytkenkäisen maineelta), mutta ei myöskään verkkareita! Mitä tehdä!? IIIK? Hjälp!

Hyvän työvaatteen tunnistaa siitä, ettei päivän aikana tarvitse uhrata aamun jälkeen edes puolikasta ajatusta. Hyvin istuvat farkut ovat jees! Ja jos jollain ei voi mennä vikaan niin mekon tai hameen kera, oli päivän agendalla sitten mitä tahansa. Mekossa saa vatsa pömpöttää, ja niin saa itseasiassa hameessakin  - could it be as easy as that?

Mekkoon voi yhdistää sukkikset ja jakun, jolloin kesäfiiliksinen mekko muuntuu heti hiukan skarpimpaan suuntaan, vaikka kokonaisfiilis on silti rento. Olen lopettanut lähestulkoon kokonaan korkokenkien käytön (koska ne eivät ole mukavia), joten valkoiset tennarit ovat vallan mainio kaveri mekon kera.

Neule/siisti kollari/paitis + mustat sukkikset ja hame = täydellinen ja helppo "turvavaate" myös. Näiden avulla vältät krampit ja nyrjähdykset ja työarki  on yhtä juhlaa :D

Näin toista viikkoa töissä käyneenä nostaisin vielä esille VILLATAKIT. Niitä tarvitaan ainakin meidän toimistolla - ilmastoinnit ovat hyytävät.

Tää jatkaa täällä harjoituksia ja toivottelee kaikille RENTOA (ja itselleen hyvältä tuntuvaa) työpukeutumista!

Kuva Pinterest
17 kommenttia :

 1. Hih sama täällä, korkkarit ovat saaneet jäädä. Kidutusvälineet ne on. Mutta kiilakorkosandaaleja vielä pystyn käyttämään. :) Niin totta tuo ja itsekin ajattelin käyttää kukkamekkoja pitkin talvea neuleilla, jakulla ja saappailla tai nilkkureilla. Väriä elämään.

  Ihanaa, että työ natsasi, onnellinen sun puolesta.

  Muiskuja päivään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä harmittaa, että korkkarit ovat jääneet, ne oikeasti parantavat (mun klonkku) ryhtiä, mutta tässä iässä mennään mukavuus edellä ja hyvä niin.

   Kukkamekot ovat kyllä maailman helpoin vaate, jotka tosin muuntuvat eri yhdistelmillä moneksi - kesään ja talveen.

   Ihanaa su!

   Poista
 2. Korkkarit ovat pakosta jääneet mullakin entistä vähemmälle käytölle ja muutenkin työpukeutuminen on muuttunut rennonpaan suuntaan. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, rennompaan suuntaan mennään vuosi vuodelta ja juurikin se mukavuus on ehdottomasti se tärkein juttu.

   Ei muutenkaan tarvitse miellyttää muita kuin itseään. :D Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Apua,apua,apua, mä kuulun ihan eri koulukuntaan. Sana HAME/MEKKO tuo mulla oitis tuskanhien ja epämukavuuden ja ahdistuksen ja kaikki mahdolliset angstit pintaan. En pysty. Silti ihailen teitä mekkoihmisiä, koska teillä ne näyttää kauniilta ja mukavilta. Sullakin! Vika taitaa siis oikeasti olla mulla korvien välissä..
  Liputan ehdottomasti villa/neuletakkien puolesta (haluaisin punaisen!) ja korkkarittottomuuden myös!
  Ihanaa työelämää Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että rohkeasti vain kokeilemaan, OLEN 100 varma, että olet mekkoihminen...:D ( tai sitten et :D)

   Mä en osannut käyttää mekkoja ennen kuin täytin 40v nyt en vaihtaisi niitä mistään hinnasta pois. Kannattaa kokeilla itselle uusia asioita rohkeasti...Mekkojakin on niin erilaisia; työmekkoja, kukkamekkoja, hippimekkoja... choose boldly.

   Villatakit ovat ehkä maailman paras keksintö, varsinkin talvella.


   Ihanaa su <3<3

   Poista
 4. Ihana tuo sun mekko. Ja taas muistui mieleen, ettei mulla ole vieläkään valkoisia tennareita. Kääk!
  Mut hitto noi pinterest kuvat. Milloin muutun kuvien kaltaiseksi tyyliniekaksi ja sääri-ihmeeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah Pinterest inspiroi, mutta en mä enää hakaile tyyliniekaksi enkä sääri-ihmeeksi. Vaikka olisihan se kiva. Nyt riittää se, että voi innostua tämän ikäisenä ja -näköisenä syysmuodista ja keksiä ne itselle sopivat jutut.

   Mutta nyt heti ostamaan valkoiset tennarit, muru. :D

   Poista
 5. Kiva mekko ja nuo lenkkarit sopii täysillä tyyliin! Mä huomaan että mukavuus ajaa mulla muodin edelle, tykkään kans isoista neuleista, villatakeista, mekoista ja sukkiksista :)

  Muksaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin, pukeudutaan siltä kuin itsestä tuntuu. OMA tyyli on se juttu tämän ikäisenä, ei onneksi tarvitse miellyttää ketään muuta kuin itseä <3

   Poista
 6. Ihana asu Taru ja niin mukavan näköinen päällä. Minä käytän töissä paljon leggareita ja mekko tai tunikoita. Haluan näyttää siistiltä (ammattilaiselta), mutta silti vaatteiden pitää olla sellaiset, joiden kanssa on helppo telmiä lapsiryhmän tahtiin.
  Ihanaa iltaa sinulle kaunotar <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin keksin pienen tauon jälkeen leggarit ja tunikan. Niin helppoa, kivan näköistä ja mukavaa <3<3
   Ihanaa sunnuntaita mussukka <3

   Poista
 7. Apua, mä olen kesällä mennyt lihomaan luvattoman paljon ja vähissä on vatteet, jotka mukavalta tuntuu. Itsellä myös paras turva- ja luottovaate on mekko. Paksua, laadukasta trikoota ja sopivan löysä olematta säkki. Kiva lyhen nahkarotsin kanssakin. Tennareissa olen minäkin koko kesän kulkenut.

  Kapeat hameet on vähän nou nou tällä hetkellä ��.

  Iloa töihin ��!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on kyllä niin uskomattoman helppo yhdistellä nahkatakkiin, villatakkiin, jakkuun....

   Täydellinen vaatekappale.

   Kapeat kaikki vaatteet mulle nou nou. JA vielä jos kiristää, niin yök. Iloa viikkoon <3<3

   Poista
 8. Kyllä on työpukeutuminen muuttunut uran alkuajoista, siloin saatoin töihin ja varsinkin messumatkoille lähteä jakkupuvussa ja korkkareissa. Muutenkin oli aika formaalia.

  Nyt korkokengät ovat kaapissa joitain juhlatilanteita varten. Arkena on tennarit, lenkkarit tai jotkut muut matalat kengät. Pari blazeria löytyy, mutta ne yhdistän t-paitaan, niihin tennareihin ja farkkuihin tai muihin rentoihin housuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah mä kuljin monta monta vuotta SANDin paitiksissa ja jakuissa korkokenkineen. NEver ever!!

   Jakku on musta kiva ja rento, varsinkin tosiin yhdistettynä teeppariin tai esim mekkoon.

   Ihanaa sunnuntaita Tuuli!

   Poista
 9. Joka päivä tätä vaateongelmaa on. Ihana toi sun mekko ❤️

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top