Parasta juuri nyt

- Hanna Brotheruksen haastis Anna-lehdessä, aiheena mm. omien pelkojen kohtaaminen. Siinäpä älykäs, lahjakas, kaunis ja luonnollisesti vanheneva nainen, joka on ilmeisen onnellinen avioliitossaan Mikko Kuustosen kanssa.
- Eeva Kolun haastis HS:ssä. Iloista on mukava raportoida so­siaalisessa mediassa, mutta entä, kun eteen tulee vaikeuksia? Tätä kysymystä ovat joutuneet miettimään Kolun kaltainen  ammattibloggaaja, kuin myös ihan me tavisbloggaajat.

Kun Kolu kertoi suoraan uupumuksestaan, hän sai paljon hyvää palautetta. Se tuli yksityisviesteinä ja kasvokkain, sillä Kolun nykyisessä blogissa ei ole kommentointimahdollisuutta. Kun hän kaksi vuotta sitten perusti uuden verkko­sivuston, hän teki kirjoittamiselle uudet säännöt. Ensimmäinen oli se, ettei tekstejä voi kommentoida. Kolu oli huomannut, että moni muukin oli kyllästynyt kaikkialle levinneeseen kinasteluun ja saivarteluun.

Toinen sääntö oli se, ettei Kolu enää kirjoita kuin päiväkirjaa. Vaikka Kolu kertoo henkilökohtaisista asioista, hän sanoo, ettei halua tehdä elämästään viihdettä muille. Siksi teksteissä pitää olla laajempi näkökulma kuin Eeva Kolun elämä.

Kolmas sääntö oli se, että vaikka Kolu edelleen ottaa kauniita kuvia, hän ei jätä julkaisematta otosta, jossa näkyvät aknearvet tai lakastuneet kukat.

Tärkein muutos oli kuitenkin se, ettei hän enää julkaise mitään, mikä ei itsestä tunnu oikealta tai aidolta. Se ei Kolun mukaan tarkoita sitä, että hän avaisi lukijoille kaikki murheensa, vaan sitä, ettei hän kaunistele.

”Haluan, että on vain yksi minä, eikä mitään erillistä somepersoonaa, jolla menee aina hyvin.”
Itse olen kertonut mm masennuksista blogissani, mutta osasta murheita sitä ei tietenkään halua kirjoittaa, ei halua eikä voi. Lisäksi tiedostan, että käytän blogia oman itseni positiivisen puolen vaalimisessa. Vaikka välillä olisi epämääräisen vaisu tai saamaton olo, sitä yrittää välillä tsempata itseään valoisalle puolelle blogitekstin kautta. Joskus siinä onnistuu, joskus ei. Summa summarum ajattelen juuri noin; että on vain yksi minä, eikä mitään erillistä somepersoonaa, jolla menee aina hyvin, koska kenelläkään ei mene aina hyvin.
- the täydellinen bataattisalaatti, jota tein alkuviikosta. Tässä resepti:

Ensiksi 1 iso bataatti ja parsakaali (ja mitä tahansa muuta jääkaapista löytyy) käsittelyyn. Kuori bataatti, pilko se ja parsakaali, ja heitä ne yhden ison punasipulin kera pellille. Päälle loraus oliiviöljyä, suolaa (ja hiukan mustapippuria). 225 c ja n 30min.

Samalla kun kasvikset valmistuvat uunissa, tehdään valmiiksi salaatti. Salaattikastikkeeseen sekoitetaan 2 rkl oliiviöljyä, 1/2 tl suolaa, 1/2 tl chilihiutaleita, 1/2 tl kanelia, 1/2 tl kardemummaa, 1 valkosipulinkynsi, yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori.

Sekoita kaikki yhteen ja mukaan fetaa, salaattia, purkillinen lohkottuja kirsikkatomaatteja ja tetrallinen mustapapuja. Sekoitetaan kaikki keskenään ja salaatti on valmis!
- Pariisin inspiroiva kevätmuoti edellisessä Anna-lehdessä. Herkullisia nuo värit, tekisi itsekin räjäyttää pankki oikein kirkkailla väreillä. 

Valoisaa mieltä aurinkoiseen viikkikseen!





8 comments

  1. Nam, herkullisen kuuloinen salaatti. Voisi ehkä ensi viikolla testata :)
    Omien pelkojen kohtaaminen..siinä sitä on meille sarkaa. Onneksi me aina välillä ollaan rohkeita ja kohdataan niitä. Eli hyvä me!
    Kaunista ja kivaa viikonloppua Taru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit, omien pelkojen kohtaaminen ei ole tehtävä helpoimmasta päästä, mutta kyllä me se hanskataan...pikku hiljaa baby steps.
      Kaunista ja rohkeaa viikkoa Helmi <3

      Poista
  2. Täytyy ehkä ostaa uusin Anna :) Mä uskon että aika monella meillä blogi on se positiivisuutta viestivä puolemme, niin mullakin. Onhan blogi saanut alkunsakin silloin kun olin todella syvissä vesissä selkävaivojeni kanssa. Mutta vaikka joskus mieli tekisi, niin harvoin niitä negatiivisia ajatuksia jaan somessa vaikka hyvin voisi. Ehkä se on jokin suoja.

    Salaatti kuulostaa herkulliselta, bataatti on mun suosikki joten tuon täytyy olla hyvää.
    Mukavaa viikonloppua Taru ja kiitos siitä että oot niin aito, rohkaiset omalla asenteellasi ja rohkeudellasi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ennen blogeista usein puhuttiin ”julkisina päiväkirjoina”. Harvassa blogissa kuitenkaan kerrotaan päiväkirjamaisesti kaikkea. Omassa blogissani aina on ollut kysymys eniten hetken fiiliksista, tilanteista, yksittäisistä ajatuksista jonain tiettynä päivänä tai hetkenä. Ja niin haluan sen pitää. Osa jutuista jää blogin ulkopuolelle, ja esim lapsia en halua pahemmin blogiin. Tämä on mun blogi, ei heidän.

      Aitous on mielestäni super tärkeää, vaikka aina ei ole kukaan positiivinen ja huonoja päiviä on meillä kaikilla.

      Ihanaa viikkoa sinulle Maiccu, joka olet myös ihana aito blogisisko.

      Poista
  3. Minustakin on hyvä, että olen sellainen somessa kuin olen vapaallakin, vaikka välillä pitää vähän silotella ryppyjä :)
    Ihana salaatti, nam! Kivaa viikkistä muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi se aika raskasta olla jotain muuta kuin on blogissa. Kaksoiselämä ei ole mun juttu. Sun blogi on yhtä aito kuin säkin.
      Kivaa uutta viikkoa Outi <3<3

      Poista
  4. Salaatti kuulostaa aivan ihanalta. Just näin, yksi persoona, mutta toki kaikkea ei voi avata, joten koko persoona ei voi koskaan blogissa välittyä, se on mahdottomuus, sillä elämä nivoutuu niin moneen muuhun ihmiseen ja tämä puoli jo yksistään jää blogista ulos. En kuitenkaan ole tavallaan minä ilman muita. Joten onhan tämä tietynlaista taiteluakin joskus.

    Ihanaa viikkistä Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, bloggaaja jos kuka tietää, että jokaisen henkilökohtaiset rajat vaihtelevat ihan hurjasti ihmisten yksityisyyskäsitysten mukaan. Joku voi avata koko elämänsä blogille, minä olen valinnut tämän tien. Tälläkin hetkellä olisi vaikka mitä kerrottavaa yksityiselämän puolelta, murheita yms mutta niistä en aio koskaan kirjoittaa (ainakin nyt tuntuu tältä).

      Hyvin me vedetään Tiia <3 Ihanaa viikkoa!

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!