Rakastuin Italiaan Tavolatassa

Mita mainioin pöytäseura 
Voi pojat, miten erinomaista ruokaa sitä saa nyt Silja Linen laivoilta. Siljan italialaisen suosikkiravintolani Tavolàtan uusi menu on sellainen elämys, joka jää ikuisesti makumuistoihin. Silja loves Italy menun maut ovat italialaisia, mutta maustettu pohjoismaisella twistillä. Tarkoitus on istahtaa pöydän ääreen seurueen kera ja jakaa annoksia. Myös toimittaja Ella Kanninen on valinnut listalta neljä suosikkiaan, jotka kuvastavat juuri hänen Italiaansa. Monilla on vieläkin se kuva laivojen ruokatarjonnasta, että tarjolla olisi vain se buffet katkarapuineen, mulla on ainakin lapsuuden muistoina moiset ajat. Varsinkin jos edellisestä risteilykerrasta on jo vierähtänyt useampi vuosi, nyt on aika päivittää mielikuvat tälle vuosikymmenelle!







Mutta sitten itse ruokaan, aloitimme lounaan Bon Vivantin viinibaarin ja Ella Kannisen antipastoilla. Listalta hän oli valinnut neljä suosikkiaan, joissa juuri hänen tuntemansa Italia tulee upeasti esille.

- Nonna Teresan marinoidut silakat
- kolmea erilaista pecorino-juustoa, sipulimarmeladia ja paprika-chilimarmeladia
- mehevä munakas
- latva-artisokkaa, Buffala-mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja

Siitä jatkoimme jaettavilla Grande antipastolla,  tomaatti-mozzarella salaatilla, paistetulla kesäkurpitsalla minttu twistillä (taivaallista!) noin niin kuin muun muassa.

Grande antipasto sisälsi:
San Danielen kinkkua
hunajamelonia
salamivalikoima
grillattuja kasviksia
kuivattuja kirsikkatomaatteja

Herkullisen alun ja puolipömpöttävän masun jälkeen maistelimme tomaattipastaa villasikapyöryköitten kanssa. Niin maukasta, että oksat pois. Ella kertoi, että villisikoja on Italiassa paljon. Ja "ne kuuluvat Toscanaan yhtä tyypillisesti kuin postikorttien sypressikujat ja kukkulat."
Lounaan kruunasi paistettu sitruunainen meriahven ja paistettu munakoiso, herkullista sekin vaikka oliivigremolatan jätin väliin. Jälkkäriksi tietenkin Tiramisua - jonka jälkeen olo oli onnellinen ja olin suoranaisessa ruokataivaassa. Kun ruoka on hyvää, se vain on ON hyvää ja tekee oikeasti ihmisen onnelliseksi.
Ihana Ella

En voi muuta kuin suositella Tavolatan uutta menua, jonka maistelemisen jälkeen tekee mieli lähteä heti risteilemään oman pienen seurueen kera jakamaan annoksia.  Parasta tapahtumassa oli tietenkin the ruoka, mutta myös Ellan mainiot pienet anekdootit omista ruokakokemuksistaan. Myös seura oli mitä mainiointa. Keskustelimme pöytäseurueen kanssa mm. Brexitistä, bloggaamisesta ja osa meistä jakoi myös Tinder-kokemuksia :D     

Tavolàta-ravintoloita on yhteensä viisi: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxyllä ja Europalla. Tavolàtan uusi menu on voimassa syyskuun 2019 loppuun.

** PR tilaisuus **

14 comments

  1. Olipas ihanan näköisiä herkkuja! Tosiaan ihan muuta kuin perinteinen laivabuffa. Mukavaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
  2. Voi nam! Siljalla on kyllä aivan ihania nuo ravintolat ja muutenkin ruoka on vaan niin hyvää siellä!
    Ihanaa viikonloppua Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavolata on mun suosikki, buffat ovat ihania, mutta eivät enää mun juttu.
      Ihanaa uutta viikkoa Outi <3

      Poista
  3. En ole ikinä syönyt Tavolatassa. Täytyypäs pitää tuo mielessä, jos tulee lasten toiveesta taas risteiltyä. Viimeksi söimme buffetissa ja Bon Vivantissa, kummatkin olivat ihan ok, mutta eivät mitenkään sykähdyttäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, en ole siellä syödessä kertaakaan pettynyt. Meillä kuopus jo toivoo pääsevänsä risteilylle, saa nähdä toteutuuko vielä tänä keväänä....Buffa ei ole muakaan sykähdyttänyt, vaikka toki katkaravut, mäti uppoavat. Iloa viikkoon <2

      Poista
  4. Ihana italialainen tunnelma Siljalla. Ja mitä ruokia! Minä kalaruuan ystävänä ihastuin meriahveneen, se oli uskomattoman hyvää. Ja oli kiva taas treffata. Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana nähdä, vaikka eri pöydissä oltiinkin ja vähemmän juteltiin. Meriahven on munkin suosikki, jotain syön usein jos etelän maissa olen. Portugalissa söin maailman parasta meriahventa, eikä Tavolatan meriahven jäänyt siitä kovin kauaksi.
      Muiskuja viikkoon <3

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa ja mä ruokataivaassa. Työttömänä harvoin saa moisia herkkuja :D

      Poista
  6. Joka kerta risteilyllä valinta on Tavolata, siellä vaan on järjettömän hyvää ruokaa ja joka kerta. <3

    Ihanaa sunnuntaita Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järjettömän hyvää on juurikin oikea sana valinta Tavolatan ruuasta <3
      Ihanaa uutta viikkoa Tiia <3

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta! Tää on taas näitä juttuja, ettei pitäisi nälkäisenä katsella kuvia ollenkaan... Lähdenkin tästä kaivelemaan jääkaappia :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi muuta kuin suositella, oli kyllä super herkkua. Toivon, että jääkapistasi löytyi herkkuja myös :D Meillä siellä oli tänään kananuudelisoppa ainekset :D

      Poista
  8. Oli herkullista, tosin ihan antipastolakulla olisi pärjännyt koko päivän! Ja seurakin oli hauskaa.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!