Weekly Report

Viime viikolla:

- sielussani asui koko viiikon iso möntti kun jännitin ja stressasin yt:jen lopputulosta. Perjantaina iltapäivällä asia sitten selvisi ja selvitään lomautuksilla. Sen huojennuksen määrää - ei sitä voi sanoin kuvailla!! Happy!
- olin ihaillut jo monta viikkoa Tiian (klik)  ja Tuulin (klik) tekemiä sämpylöitä ja vihdoin sain aikaiseksi tehdä niitä. Herkullisten sämpylöiden juju oli muuten löysä taikina, jota ei tarvitse vaivata tai pyöritellä. Aineslistakin on mulla lyhyt: kaurahiutaleita, jauhoja, kuivahiivaa, suolaa, vettä. Öljyä sen verran kuin haluaa. NAM.
- sain toisen pojan kauppaan avuksi & kantajaksi, ja hän oli kuin olisi luovuttanut munuaisen tästä sankariteosta. Se olen  muuten  huomannut, että ruokalaskut ovat nouseeet hurjasti kun ruokaa laitetaan usein kaksi kertaa päivässä
- bongasin ekat sinivuokot omalta pihalta- IHME (niitä ei ole koskaan kasvanut omalla minipihalla)
- ihmettelin kovasti ihmisten käytöstä tietyissä marketeissa. Ihmiset tunkevat samalle ruokahyllyllle lähes kylkeen ja yskän kohtauksia ei todellakaan röhitä takin hihaan. Mikä ihmisiä vaivaa?
- soittelin ystävien kesken enemmän kuin koskaan. Ja ne puhelut olivat kuin kuulaita ja lämpimiä kesäpäiviä, jolloin taivas oli täysin sininen ja aurinko lämmitti jokaista solua
- löysin netin syövereistä uuden meikkauskikan, joka oikeasti toimii. Meikkivoiteeseen sekoitetaan muutama tippa seerumia, jonka jälkeen seos sivellään kasvoille. Oikeasti toimii ja lopputulos on erittäin kuulas ja pehmeän luonnollinen! Kannattaa kokeilla. 
- kokeilin ensimmäistä kertaa pinaattilasagnea ja tuli ihan hemmetin hyvää. Muita ruokia olivat lämpimät voileivät ja salaatti, pinaattikeitto & kanamunia ja kalapuikot & itsetehty perunasose
- toimistopalaveria ei kannata pitää sohvalta käsin,  Alhaalta ylöspäin kuvatessa kaikki näyttää suurelta ja mahtavalta, kuten esim kaksoisleuka.
- katsoin Modernit miehet ja hei tosta vaan 2 tuotantokautta, vaikka en ehkä kuulu sarjan kohderyhmäään.  Sain hyvän opetuksen, että joskus kannattaa tulla pois mukavuusalueeltaan, avata mielensä, ja voi saada monen tunnin hyvät naurut. Koska nauraminen, se nyt vain on parasta mitä ihminen voi naamallaan tehdä.

VIIKON VAATEINSPIS:
Puhvihihainen kollari: Boden
Lenkkarit & Other Stories
Sikarihousut H&M
Nahkalaukku: COS


VIIKON ELOKUVA: Jospa se olisi vain totta.  (Netflix)

" Elizabeth (Reese Witherspoon) ja David (Mark Ruffalo) tapaavat toisensa hieman erikoisissa tunnelmissa. David muuttaa uuteen asuntoonsa, joka sattuu olemaan vuokralla vain kuukaudeksi kerrallaan perhe huolien vuoksi. Kämppä hipoo täydellisyyttään. Sohvakin tuntuu olevan juuri sellainen, johon Davidin kaltaisen sohvaperunan on hyvä majoittua suremaan kuollutta morsiantaan. Tästäkin tapahtumasta on jo vuosia, mutta David ei ole päässyt siitä yli. Syystä tai toisesta hänen asuntoonsa ilmestyy tuon tuosta nainen, joka väittää asuntoaan omaksi. Eihän tässä vielä mitään sillä, tämä Elizabethtiksi itseään kutsuva neiti tuntuu katoavan yhtä nopeati kuin on ilmestynytkin."

Roolisuoritukset on hoidettu kunnialla. Ruffalo sopii rooliinsa, kuin kenkä jalkaan, eikä Witherspoonissakaan ole valittamista. Ehdoton hyväntuulen elokuva näinä synkeinä aikoina!!

Ollaanko me  puhuttu siitä miten ihana Mark Ruffalo on? Hänhän on paitsi taitava näyttelijä, myös aktivisti, feministi ja vaikka mitä muuta hyvää. Arvostan hirveästi ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet jonkinlaisen aseman ja käyttävät sitä tehdäkseen hyvää, vaikka se voi viedä heiltä mahdollisuuksia päästä vieläkin korkeammalle. Tosi usein tuntuu, etteivät ihmiset ota kantaa, ettei se vain ärsytä ketään, ja pidän erittäin korkeassa arvossa kaikkia, jotka pelottomasti avaavat suunsa hyvän puolesta pahaa vastaan. Aina ei voi olla oikeassa, mutta aina voi silti yrittää.

VIIKON AJATUS:  
Kriisitöntä elämää ei ole, eikä sellainen olisi edes tavoittelemisen arvoista. Kivuttomuus tarkoittaisi jatkuvaa mukavuusalueella pysymistä, eikä mukavuusalueella opi uutta.

Kaikella on merkitystä, eikä sattumia ole. Ihmiselämän tarkoituksena on elää kokonainen elämä – kipuineen, suruineen, riemuineen ja rakkauksineen.

Otteet Noora Lintukankaan kirjasta Selviytymisopas elämän kriiseihin



VIIKON KAPPALE:

6 comments

  1. onpa huojentavaa, ettei mennyt työpaikka alta!

    Ja voi hyvänen aika tätä ruokahuollon määrää, voin kuvitella että kasvavien poikalasten kanssa syödään aikalailla enempi kuin meillä...ja minustakin tuntuu siltä, että koko ajan täytyy olla joko kokkaamassa tai purkamassa ruokailuja.

    VastaaPoista
  2. Sama juttu täällä ja kasvavat pojat syövät ihan hemmetisti. Esikoinen sanoo ainakin muutaman päivän välein, tee äiti PALJON RUOKAA, tajuuksä kuinka paljon mä syön :D

    Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
  3. Hieno uutinen työpaikan suhteen!

    Ruuan hankkiminen ja laittaminen on ihan jäätävää puuhaa. Joka päivä meillä valmistetaan vähintään 15 ruoka-annosta. Siihen päälle vielä välipalat. Ihan tukossa olevien nettiruokakauppojen vuoksi on ihan pakko käydä kaupassa liian usein.

    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Harvoin ketään onnitellaan lomautuksesta, mutta nyt saa olla onnekas kun selviää lomautuksella. Omaa osa-aikalomautusta tässä odottelen, sellaisesta on jo varoiteltu.

    Olen leiponut sämpylöitä nyt joka viikko ja jakanut taikinaa 2-3 paistokertaan. Parvekkeella viileässä taikina vain paranee parin päivän "kylmänostatuksessa"

    Pitääkin kokeilla pinaattilasagnea, kaikki aineksetkin löytyvät kotoa paitsi lasagnelevyt. Sen sijaan löytyy vaikka mitä pastaa, jos tekisikin pinaattimakaroonilaatikon käykttämällä muuta pastaa lasagnelevyjen sijaan?

    Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Meilläkin tuo teini syö niin paljon. Yhtenä päivänä syötiin lihapataa ja ranskalaisia ja ei mennyt kuin 10 minuuttia niin teini oli jo tekemässä voileipiä keittiössä, huh huh!
    Vitsin hienoa, että ei tullut irtisanomisia teillä töissä. Minä vähän jänskään miten meidän hommien käy, tuleeko siirto toisaalle vai lomautus.
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus💛 ja kiva myös ettei tullut irtisanomisia. Mukavaa pääsiäisen aikaa💛

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!