Viikkoraportti

 Viime viikolla:

- ei tapahtunut taaskaan kovinkaan paljoa. Koiralenkkejä, työnhakua, ruuanlaittoa pojille, yhdet pikaiset kahvitreffit, yksi kirja luettuna

- sain vihdoin auton huollatettua ja iloitsin, että ei tullut mitään kivaa ylläripyllärilaskua

- mietiskelin maaliskuisen lattiaremontin materiaaleja

- en tiedä mistä syystä, mutta mulla kävi tunteisiin toki Suomen saamat mitalit mutta myös 15 v Venäjän Kamila Valijevan tilanne. Vaikuttaa siltä, että hän on maansa valmennussysteemin lopputulos ja tulee vahvasti mieleen, että voiko vastuuta sysätä noin nuorelle ihmiselle?  

- oivalsin, etten todellakaan porskuta trendien aallon harjalla, koska en ollut aiemmin kuullut terveellisestä Matcha teestä! Kuulemma monet (trendikkäät) ihmiset korvaavat nykyisin kahvin Matchalla. Pakko kokeilla ja raporttia seuraa!

Matcha on vihreää teetä, jota valmistetaan tee-kasvin lehdistä jauhamalla. Sitä on perinteisesti käytetty japanilaisissa tee-seremonioissa, mutta nykyään matchaa nautitaan niin arjessa kuin juhlassakin eri puolilla maailmaa. Matcha on hyviltä ainesosiltaan rikas tee, mikä johtuu osittain teen kasvatuksesta ja osittain sen valmistuksesta.

Matchassa on runsaasti kofeiinia. Koska jauhemainen tee sekoitetaan sellaisenaan veteen, kaikki tee-lehtien sisältämät ainesosat tulevat juojan käyttöön. Muissa tee-lajeissa osa jää väistämättä teelehtiin.

Matcha sisältää elimistölle hyödyllisiä ainesosia, kuten vitamiineja ja katekiinia. Ne vahvistavat vastustuskykyä, ja voivat olla avuksi muissakin asioissa. (teksti lainattu Klik)

- Bogin (3 v)  isottelu Kongolle (6 v.)  jatkui edelleen ja se oli todella raskasta. Varsinkin tilanteissa, joissa pojat antavat huomiota Kongolle, Bogi aloittaa murinan ja rähjäyksen.  Sain ohjeistusta koiran kasvattajalta ja toiselta tutulta koirien asiantuntijalta. Harjoitukset jatkuvat. 

Bogi voi olla mustis, vaikka jotkut väittääkin että koira ei ole mustasukkainen. Mutta jotain huomion hakua se on, tai sitä että toiselle annetaan huomiota eikä itselle. Ja ehkä Bogi on vähän epävarma itsestään, jolloin koira herkästi tollaisessa tilanteessa käyttäytyy aggressiivisesti, koska ei osaa muuten käsitellä tilannetta.

Mun mielestä olette menetelleet ihan oikein. Käytöstä ei pidä hyväksyä ja toinen sietää joutua jäähylle. Toki tilanteiden eskaloitumista murinaksi tai jopa päälle käymiseksi pitää yrittää välttää. Keinot voi olla monet mikä sitten kenellekkin tehoaa.

VIIKON ASUINSPIS:  Kevät ja pastellit kuuluvat yhteen. 

VIIKON SARJA: Netflixin Inveting Anna. (klik)

Muutamalla sanalla sarja on helmikuun viihdyttävintä ja mielenkiintoisinta tosielämän draamaa. Sarjan pääroolissa huijarina nähdään Orzak-sarjasta tuttu loistava Julia Garner. Muissa rooleissa loistaa mm. ihana Anna Chlumsky. Lämmin suositus!  



VIIKON AJATUS: 

VIIKON KAPPALE:  

5 comments

  1. Vai on siellä Bogilla kevätuhmaa havaittavissa. Tsemppiä selvittelyyn. Arvaa mitä? Minä tilasin itselleni ihka ensimmäisen vaaleanpuna-pinkki neulemekkosen ja yllätyksekseni en näyttänyt syöttöporsaalta, joten ehkä minäkin uskallan lisätä vähän pastelleja keväiseen tyyliin.
    Haleja viikkoosi <3

    VastaaPoista
  2. Olipa hyviä kuulumisia! Kaikki perus jutut ovat hyvä juttu. Erityisesti ilahdutti, että autonremppalasku ei ollut kohtuuton. Meillä piti vaihdattaa kaukokolämpölaitteen (vai mikäsen nimi on) osa (ja mikä se nyt sitten olikaan). Lasku oli liki 500€. Ei naurata. Onneksi voi maksaa osamaksulla!

    VastaaPoista
  3. Kevätvärit vaatteissa - mikä ihana asia! Mulla on edessä melkein koko kevät-/kesävaatevaraston uusiminen, oikein odotan että pääsen hypistelemään pastelleja...

    Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
  4. Ah! Pastellit on mun juttu. Eri asia sitten, ostanko minkään sortin vaatetta :-D
    Auton huollattaminen on aina yhtä jännää. Vanhan ropposen omaavana meinaa joka kerta olla jotakin pientä ylläripylläriä luvassa rahapussille. En tykkää! Samoin uudet renkaat on asia, joka korpeaa mua joka kerta yhtä paljon. Miksei voida keksiä kulumattomia renkaita, kysyn vaan?!
    Ehkä nää viikot tästä alkaa pikkuhiljaa piristyä, kun valon määrä koko ajan lisääntyy ja aletaan odottaa kevättä... Hali!

    VastaaPoista
  5. No voihan rähinä Bogia sentään. Toivottavasti mustasukkaisuus ja rähisiminen loppuu pian. Vähän käy sääliksi, jos raukka on niin mustasukkainen.

    Japanin aikana opin jopa juomaan matchaa. Siellä se oli usein todella paksua ja hyvin vihreää, vähän kuin kupissa olisi ollut hyvin vihreää pinaattikeittoa. Noi kahviloiden matchalattet ja vastaavat eivät minusta muistuta kuin etäisesti oikeaa matchaa. Muistot on niin huonot, etten ole edes vaivautunut kokeilemaan esim. matchalattea.

    Mulla on juuri kesken tuosta Annasta kertova kirja.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!