Tallinna on aina ihana idea

                                      ** pressimatka - kiitos tuhannesti Pohjolan matka *



Jo pari vuotta on tehnyt mieli lähteä Tallinnaan, mutta kun se korona. Ilo olikin suuri, kun Pohjolan matka mahdollisti reissun Kristallinhohtoa blogin - (klik) Kristalle, joka pyysi ilokseni mukaan minut ja molempien ystävät. 

Pohjolan Matka (klik) on kotimainen matkatalo, joka toimii sekä linjaliikenteessä että tilausajo- matkapalveluissa. Heillä on monipuolinen oma matkatuotanto tarjoten liittymäkuljetuksellisia risteily-, risteily+hotelli- ja hotellimatkoja Baltiaan useilla lähdöillä viikoittain. Mukaan pääsee kymmeniltä paikkakunnilta eri puolelta Suomea. Pohjolan Matkan erikoisalaa ovat myös räätälöidyt ryhmämatkat ns. avaimet käteen periaatteella.





Matkustimme Tallinnaan Silja Europalla, joka lähti Länsiterminaalista klo 1830. Aloitimme reissun buffalla, joka olikin super maukas.  Parasta olivat tietenkin alkuruuat: katkaravut, mäti, ja monet ihanat salaatit.  Sen jälkeen kun masu oli täynnä, olikin hyvä lyllertää tax-freessä ja piipahtaa laivan kannella nuuskimassa raikasta meri-ilmaa. Nukkumaan mentiin ajoissa.

Päivä alkoi aamupalalla, jonka jälkeen tapasimme ihanan oppaamme. Satamasta suoraan uutuuttaan hohtavaan remontoituun Tallink City hotelliin, jossa saimme De luxe -huoneet. Täytyy myöntää, että meillä ystävän kanssa loppuivat superlatiivit heti, kun avasimme oven. Sänky oli super mukava, paras sänky, jossa ikinä olen hotellissa nukkunut.  Olimme myös hurmioissamme kylpyammeesta - sinne pulahdettiinkin (erikseen) illalla ennen nukkumaan menoa. Kosmetiikkafanina rakastan myös pieniä yksityiskohtia, huone oli varustettu Ritualsin suihkugeelillä ja voiteilla, kahvikonetta, tossuja ja mukavaa kylpytakkia unohtamatta. 

Tallink City Hotelli <3


Hotellin alakerrasta löytyy myös K-18 rentoutumisalue, joka kuuluu De luxe -huoneen hintaan. Sen voi ostaa myös lisämaksusta, jos majoittuu perustason huoneeseen. Rentoutumisalueella on monia erilaisia saunoja ja jaloille kylmä-kuuma -allas. 

Seuraavana oli kohteena Fotografiska Tallinna, jonne matkasimme Tallinna Cardien kera näppärästi raitiovaunulla, matka hotellilta taisi kestää 5 min. Tallinna Card oli mulle uusi juttu, ja seuraavalla Tallinnan visiitillä aion ehdottomasti hankkia sen. Tallinn Card tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn moniin museoihin ja nähtävyyksiin, ilmaisen, rajattoman matkustusoikeuden Tallinnan julkisessa liikenteessä sekä alennuksia eri liikkeissä ja ravintoloissa. Voit valita kortin, joka on voimassa 24 h, 48 h tai 72 h. Voit lukea lisää kortista (täällä). 

Fotografiska on mun ehdoton suosikki Tallinassa.  Fotografiska hyödyntää valokuvauksen voimaa yhdistääkseen, lisätäkseen tietoisuutta sekä luodakseen yhteiskuntaan positiivisia vaikutteita. 













Näyttelyt Tallinna Fotografiskassa mm.

Lemmikkishow 

Näyttely on kunnianosoitus lemmikeille ja niiden merkitykselle.  Eläimet nostetaan jalustalle ja niitä esitellään kumppaneina, statussymboleina, ystävinä ja perheenjäseninä tai taideteoksina. Teokset vaihtelevat dokumentaarisista valokuvista lavastettuihin muotokuviin sekä sosiaalisen median valokuviin hauskoista ja söpöistä ja täysin järjettömistä eläimistä.

Hellyyttävässä näyttelyssä on esillä yli 140 valokuvaa lemmikeistä, niin koirista kuin kissoistakin sekä monista muista erikoisemmista eläimistä. Ihan ehdoton eläinfaneille eli mulle!

Näyttely on avoinna 19.2.–12.6.2022. eli vielä ehtii!

Inner cosmos

Helmikuun alussa Fotografiskassa avautui virolaisen valokuvaajan Kaupo Kikkaksen näyttely Inner cosmos. Näyttely kysyy: keitä me olemme ja minne olemme menossa? Suuret mustavalkoisen valokuvavedokset koskettavat syvästi ihmisenä olemisen perusteita, jotka monesti unohdamme. Mustavalkoisista ja vahvatunnelmallisista kuvista jäi miltei sanattomiksi. Pieni voi olla suurta ja vähäeleisyys on joskus enemmän. 

Ihan paras puoli Tallinnassa nykyään on  tietenkin RUOKA. Virolainen ruokakulttuuri nostaa päätään ja Tallinnaan putkahtelee uusia, toinen toistaan kivoimpia ravintoloita kuin sieniä sateella. Lounaan söimme kasvispainoitteisessa ravintola Ülossa Telliskivessä. Lämmin suositus, koska kaikki oli törkeän hyvää, alkupalat olivat täynnä herkullisia makuja ja pääruokaa unohtamatta. 



Seuraavana vuorossa oli Paksu Margareetan torni ja Viron merenkulkumuseo, joka kertoo seikkaperäisesti virolaisen merenkulun historiasta. Esillä on mm. kauden kalastusvälineitä, vanha sukelluspuku ja jopa kokonainen kajuutta 1950-luvun troolarista. Laaja museo käsittää historiallisen tornin neljä kerrosta. Ehdottomasti kannattaa kavuta tornin katolle, josta avautuu postikorttimaisema sekä satamaan että vanhaankaupunkiin.  Terassi ei ollut vielä auki, mutta se on kuulemma huikea!





Merenkulkumuseon jälkeen haahuilimme muutaman tunnin pitkin Tallinnaa. Itse suuntasin Viru keskukseen mm. Kaubamajan ruokapuolelle ja toki piti tsekata vanhan kaupungin kukkakojut. Vaikka pionit ihastuttivat, ostin muutaman kimpun siitä sivusta sympaattiselta vanhalta naiselta, hintaa niillä on yht. 2 e. Tuli niin hyvä mieli!




Klo 18 herkuttelimme vielä  hotellin City Grill Housessa. Runsas valikoima, skandinaaviseen makuun ruokia, hyvä juomavalikoima. Itse söin vuohenjuusto salaatin ja kunnon sisäfilepiffin, nam! Palvelu oli niin ystävällistä, varsinkin kun tarjoilija puhui suomea. Suosittelen lämpimästi. 

Ilta meni vaahtokylvyn ja ystävän kanssa turinoinnin merkeissä. Sen verran pitkä oli päivä, jotta uni tuli helposti silmään. 
Sometimes life's a peach.

Seuraavana aamuna vielä brekua nassuun, ihanaa kun koneesta sai espressoa tai cafe lattea. Viimeiset ostokset teimme terminaalin vieressä olevassa ostoskeskuksessa. Laivalle päästiin ajoissa ilman hässäkkää, kotimatka alkoi klo 1230, Helsingissä olimme takaisin klo 16. 

Jos jokin tuli taas kerran selväksi, Tallinna on aina ihana idea, aina löytyy uusia kerroksia ja ihmeteltävää. 

Lämmin kiitos Pohjolan Matka, Tallink Silja, Tallink City hotelli sekä Visit Tallinna ihanasta reissusta!

Kiitos myös the bestest kanssaseilaajat Krista, Tuire ja Kati. 


4 comments

  1. Aivan ihanat tunnelmat ja iloiset naiset. <3 Olen niin onnellinen, että sain vinkata teille tämän matkan ja kiitollinen siitä Pohjolan matkalle, kun en itse tällä kertaa päässyt, kun on niin monia reissuja tässä kuussa. Pohjolan matkan ja Tallinkin naiset ovat maailman ihanimpia tyyppejä ja toivottavasti vielä heidän kanssaan tässä teen reissun, jota on pitkään ja hartaasti suunniteltu. Ihanaa, että sinä ja Kride päätitte ilmoittautua reissulle meidän ryhmässä ja saitte vielä ystävänne mukaan matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tiia, että vinkkasit tästä mahdollisuudesta. Reissu oli vallan täykky, meren tuoksu, elämykset, hetken vapaus ja villeys (ilman koiria ja lapsia), ihana hotla, opas, kaikki ne herkut ja säkenöivä mimmiporukka. Ilokasta toukokuuta Tiia ja kiitos <3

      Poista
  2. Tallinna ei kyllä koskaan petä. Kiva, että pääsitte reissuun. Itse niin kiinni nyt töissä, että on ihanaa päästä ihastelemaan toisten reissuja. Kesällä on sitten minunkin vuoroni <3 Kivaa alkavaa viikkoa sinulle reissulady <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on kyllä ihana. Ihanaa, että säkin pääset pian nuuskimaan meren tuoksua ja kans väl tunnelmaa!
      Iloa viikkoon!

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!